Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
Това, което казваш е така, но не съвсем. По-точно, така е в твоя град. Ти каза, че си от малък провинциален град. Не намеквам, че това те прави селянин, аз също идвам от малък град, Стара Загора, и имам роднини в още по-малък, но пък съм живял и достатъчно време в София, работил съм и съм учил там. Просто това, което казваш е само едната страна на медала.

Има фрапираща разлика между стандарта на живот в София и този в провинцията. Провинцията като цяло се обезлюдява, което съответно убива възможностите за малък и среден бизнес там. От там идва и наблюдението ти, че хората, които са имали собствен бизнес са го закъсали. Същото се отнася и за притежанието на обработваеми земи. В София от друга страна има съвсем ясно обособена средна класа, не само бизнесмени, но и служители с висше образование и заплати от по 3000-4000 лева.
София си е София, там са парите на България, а и докато софиянци са горе/долу добре ще се залъгваме, че цялата държава що годе крета.
Като изключим София какво остава? Пловдив ли или Русе или Варна или Бургас, къде са добре ? В интерес на истината В Ст. Загора стандарта на живот е доста висок, заплатите са мн. добри, като цяло вижда се , че града е жив. Много съм очарован от Ст. загора.
А колкото до тия с заплатите с 3000-4000 хиляди лева , те не са нищо ново винаги ги е имало винаги ще ги има. Но те са единици, това не значи , че има средна класа.

Преди два дни пътувах до определен регион в Северна България и картините, които видях по пътя бяха депресиращи. Тъжно е, когато видиш в каква мизерия се живее там и как разликата с други градове е стряскаща.
Да, В северна България нещата са трагични тя умря отдавна, не знам как има хора още там. Впрочем в южна България от Кърджали надолу е същата работа но предполагам, че това ти е ясно. И пак ще питам коя България остава тогава ? София ?

Това обаче е проблем, който е важно да назовем като такъв като за начало и след това да помислим как може да го разрешим. Дали София ще продължи да се развива и ще достигне до такава степен, че да подпомогне развитието на останалата част на страната, не е ясно дали ще стане. Но за да развием тези региони трябват първо пари, тоест трябва да се намери сигурен и надежден източник на такива. Какъв трябва да бъде той не се наемам да гадая, има хора, които разбират от икономика повече от мен.
Абе ние с тебе нито сме най-умните нито най-кадърните,че да решаваме такива проблеми, които са нерешими на този етап.
Според мен прекалено много прехвалваш София, в смисъл не е като стандарта на живот и заплатите да растат главоломно, напротив през последните 2-3 години са намели. Ти спомена хората с заплатите с по 3000- 4000 хиляди лева, аз пък ще ти кажа , че имам познати, които бачкат в банки и заведения за по 450 лева заплата в така прехвалената София(висшисти са)

Обаче едно трябва да е ясно: България НЕ затъва. Мрънкайте по-малко, започнете цялостната промяна, като започнете от себе си. Станете по-ефективни, изпълвайте ежедневието си с дейности, които му придават смисъл, така че да си лягате доволни от деня, който сте прекарали. Това се опитвам да направя със себе си, това послание се опитвам да предам и на околните.
Това не виждам смисъл да го коментирам.

Колкото до това, мисля, че деградацията на младежта, както и увеличената употреба на наркотици се дължат именно на покачването на стандарта на живот. 90те години е имало много по-малко разнообразие, имало е само хероин. Сега има много по-голямо предлагане, както и търсене.
Както и да го извъртиш деградацията сред младежта се покачва главоломно и ти това го знаеш много добре

Отделно образователната система е наистина нещо, което затъва и затова трябва всяко правителство на власт да се захване с него незабавно, това е толкова стратегически приоритет колкото развитието на транспорта.

Тук пак ще кажа, че не сме ние с теб хората, които да решаваме проблеми, които на този етап си остават на заден план в приоритетите на политиците.