- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- За инвитрото и всичките тези протести на ,,вярващтите,,
секса преди брака е грях, прелюбодейството е грях - така е казал Бог, ако не искаш да го приемеш, твоя си работа, разсъждавай си тогава, но моля не на глас.
а възможно ли е ако сексуалното самозадоволяване без причиняване на нещо лошо на друг човек/одушевено е прелюбодеяние, то тогава натрапването/тормозенето/тероризирането/измъчването на друг човек/одушевено да не е "прелюбодеяние"?!, но колко повече причиняването на зло на друг човек/одушевено е "прелюбодеяние" - нима в Библията пише че да се самозадоволяваш сексуално без да причиняваш нищо лошо на друг човек/одушевено е грях, а да се натрапваш на някой по неприятен за самият него начин не е грях?!, колко повече "не прелюбодействувай" означава: не причинявай нищо лошо на никой от другите човеци/одушевени, отколкото: бъди лош към другите?!
Последно редактирано от npp : 01-06-2012 на 13:05
само дето аз не казвам нищо, така казва Библията и светиите.
ако искаш не ми вярвай на мен, но поне на Библията вярвай.
И защо пък на Библията да се вярва? Доказано ли е, че всичко, което пише е 100% истина? Или трябва да се позоваваме само и единствено на сляпа вяра в една книга?
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
добре де, кой от двамата ви се струва верен, онзи, който макар и да се самозадоволява сексуално, но след това отива и осигурява спасение за мнозина човеци още тук приживе в този свят чрез свидетелствуване на Словото и ходатайство към/пред истинският Господ Бог, или, онзи, който не се самозадоволява сексуално и е възвишен духовник, но не осигурява спасение за никой от човеците?!
"Но как ви се вижда? Един човек имаше два сина; дойде при първия и му рече: Синко, иди работи днес на лозето. А той в отговор каза: Не искам; но после се разкая и отиде. Дойде и при втория, комуто каза същото. И той в отговор каза: Аз ще ида, господине! но не отиде. Кой от двамата изпълни бащината си воля? Казват: Първият. Исус им рече: Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство." Матей 21: 28-31
дори и медиците, които лекуват хората и спасяват човешки животи са повече Божии служители отколкото духовниците/вярващите, които не спасяват никой от човеците.....
Последно редактирано от npp : 01-06-2012 на 13:40
ами щом аз не мога, да ти дам отговор, чети, интересувай се и ще намериш отговор, аз не съм длъжен да знам всичко,
Първо вярвам, тогава търся отговори. Не чакам да събера цялото знание на вселената, защото затова няма да ми стигнат и милион живота. Прекия път към знанието е вярата.
Само дето това дори не е позицията на атеиста, но както и да е.
Темата е безсмислена, ясно е, че всеки здравомислещ ще е против становището на църквата, освен европейски, който ако всички тук станем християни, ще започне да защитава атеизма, само да има с кого да се заяжда.
лол, май излиза че всички обясняват на гейския че е педераст мазен тъп, а той се радва на вниманието
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
^
Или е това, или наистина си вярва. Не мога да определя, кое е по-лошо.
не се радвам на никакво внимание, а и това не ми е цел гошо4, ако ми беше цел нямаше да тръгна срещу всички атеисти и еретици, а щях да ви се мазня и да ви казвам браво, браво.
Само командо беше с мене и онова момиче, друг никой, какво внимание търся бе, фантазьорчоу
ей сега ако искам мога да млъкна и повече нищо да не казвам на тази тема, защото това не ми е задължение, само си слагам грях на душата.
Последно редактирано от defender : 01-06-2012 на 14:33
^
От това, което съм видяла постоянно опонираш на всяко мнение, което се поддържа от мнозинството, а после аргументите са нелепи или ги измисляш на момента, тоест първоначалната ти цел е била само и единствено да започнеш спор. Специално по тази тема изобщо замисли ли се? Какво ще правиш, ако примерно жена ти не може да има деца, а много искате да си бъдат с вашите гени, да продължат вашия род или нещо такова? Или някоя жена не може да роди по друг начин освен с ин витро? Сериозно ли вярваш, че въпросните извършват някакъв сериозен грях и заслужават да идат в ада?
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Аз не знам кой доказателства са ми нелепи - въпрос на гледна точка. Другото, което е че към Бога се ходи с вяра не с доказателства, доказателствата трябва да са следствие от вярата, а не вярата от доказателствата. Вратата на мъдростта е страха Божии.
колко са християни просто от благоприличие и колко се стараят да са християни и по вяра и по дела и познават Библията.
Християни - йоги
християни - астролози
християни - екстрасенси
християни - отричащи Бога
хора уж следващи Христос, но казват че не са християни нито вярващи
В този форум на всичко се нагледах
Последно редактирано от defender : 01-06-2012 на 14:50
Първо всички бяха атеисти и ако си християнин си малцинство
После ако си атеист си болшинство, но само ако всъщност се замислиш дълбоко и многостранно, върху трансценденталната псевдо-обструктивна природа на вярата, ще стигнем до извода ЧЕ НАИСТИНА е по-добре да се зовеш християнин че да ти се радват хората повече...
браво гейски, браво.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ScarlettS това ти ли си на снимката ?
Ако да - много си красива ,нищо чудно , че европейски се е влюбил в теб![]()