- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Цени на брекети
ЗдравейтеТрябва да слагам брекети и искам да помоля някой да ми препоръча добри и работещи на нормални цени зъболекари в София, МОЛЯ! Бях при един зъболекар и той ми обяви цена от 5000лв. за горни и долни брекети ... искам да подчертая, че проблемът ми в горната челюст се равнява на два зъба, а в долната на един и това че трябва да ми се разшири захапка. Благодаря предварително!!!
[QUOTE=ivett_felton;10373483]ЗдравейтеТрябва да слагам брекети и искам да помоля някой да ми препоръча добри и работещи на нормални цени зъболекари в София, МОЛЯ! Бях при един зъболекар и той ми обяви цена от 5000лв. за горни и долни брекети ... искам да подчертая, че проблемът ми в горната челюст се равнява на два зъба, а в долната на един и това че трябва да ми се разшири захапка. Благодаря предварително!!!
аз ходя при една зъболекарка в Люлин казва се Д-р Мария Богданова-Нотова аз съм със шини, но познавам хора които ходят при нея и за брекити ако искаш пиши ми на лично ще ти дам номер![]()
Здравей , с брекети съм от 7 месеца и ти препоръчвам д-р Ирена Хасара много съм доволна от нея и цените са нормални . Ето и адреса специализиран кабинет в София, бул. Патриатх Евтимий 67, ет. 1
тел. 02 954 30 71
GSM 0898 622 315
Значи аз съм с горни и долни брекети всичко ми струва 3500 като това включва всички прегледи при нея , ластиците ми , след като ми свалят брекетите избелване и някакво апаратче с което ще спя . И бях със същия проблем като теб трябваще да ми се оправи захапката и също така ми вадиха постоянен зъб . Успехх![]()
Няма значение дали проблема ти е 1 зъб или 5 или 10, брекетите се слагат на всички зъби. Това, което е от значение е колко е сериозен проблема. Например можеш да имаш само 1 крив зъб, ама положението да е толкова зле, че да трябва да ти вадят зъби, за да се освободи място т.е. ще ги носиш 1-2 години. Може всичките ти зъби да са идеално прави, но ако имаш проблем със захапката може и до 2-3 години да се стигне. Затова не делете всичко на ,,Имам 2-3 криви зъба, не трябва ли да ми намалят цената." И второ и много важно нещо. Не отивайте при някой ортодонт само защото е по - евтино. Проблемите които може да имате след едно неправилно лечения биха били много по - сериозни от 1000 лева повече. Да, наистина са много пари, но когато се хванете да правите нещо, особено свързано със здравето ви, гледайте да е при професионалисти.
Относно един по - горен коментар ,,Защо хората не си живеят с кривите зъби и какво са правили преди 200-300 години" - нещо подобно беше. Та когато не разбирате нещо по - добре не коментирайте! Това да имаш криви зъби не е само естетически дефект. Повечето хора не могат да си мият зъбите правилно и след години ще имат сериозни проблеми. Също така преди 200-300 години човек със криви зъби е бил толкова голяма рядкост, колкото в днешно време човек с абсолютно прави зъби и това се дължи на храната, която ядем, начина на живот, който водим и т.н.