Здравейте ! Имам проблем с храненето, който е на базата на стрес или просто казано от нерви започвам да се тъпча. Осъзнавам какво правя, но нещо ме подтиква да прекалявам с храната! Всеки ден си казвам стига, но не издържам. А когато имам проблем или неприятност си го изкарвам или на близките ми, или се утешавам с храна. За не повече от половин месец станах от 46кг. на 51кг. , което си е много за този кратък период. Преди бях пълна, но с воля и много усилия успях да се вталя и сега (година по-късно) ме е страх да не си върна старото тегло. Помогнете ми, кажете ми как да спра и къде да потърся помощ... Благодаря предварително !
Ами ако е наистина е от нерви, соред мен трябва да оправиш най напред проблема с нервите. Пробваи със спорт, книги или каквото ти харесва, чая от Мента попринцип деиства успокояващо.
Спорт,забавления с приятели,учене,чистене вкъщи(като нещо ти е нервно най-помагащото в този случай е някакво активно действие,свързано с движение,като например бягащата пътечка-после се чувстваш като нов човек без проблеми или само с 1 - мускулна треска след прекаляване с бягането ;д). :P
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Ами гледаи да се разсеиваш с нещо щом усетиш порив да се натъпчаш, с какво от теб зависи на мен може да ми е приятно да правя лицеви опори, а теб това да те изнервя още повече. Ти трябва да решиш кое ангажира вниманието ти по приятен начин.
Аз също имах този проблем. Според мен не е необходимо да се консултираш с психолог. Гледай да си запълваш времето. Когато си гладна яж, но да е здравословна храна и се опитвай да не прекаляваш. Като хапнеш колкото да не си гладна си намери друго занимание, за да не мислиш за храна. При положение, че се тъпчиш, защото си стресирана, разходка/разговор с добър приятел, на когото можеш да споделиш проблемите си е добро решение(поне при мен е така). Освен това те съветвам да се запишеш на някакъв спор, например на танци, ще ти се отрази добре.
Имах подобен проблем нервен бях заради консумация на много кафета психолога помага. Ако консумираш доста кафе намали го защото то пречи на нервната система.