.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 67
    От Стара Загора съм
    -12градуса

Утре в Русе го дават -20 градуса, обаче заради силния вятър ще се усеща като -29 и въпреки това нямат никакво намерение да пуснат ваканция. Всяка сутрин трябва да вървя пеш половин час до даскало, на близо няма спирка от, от която да хвана автобус. Направо смешна работа, ако някой от уважаемите управляващи бъде поставен на такива условия и един час няма да издържи ...

Мега фен
    Град
    Earth...
    А после бъдещето на тази държава е в ръцете на хоpа като вас...

Супер фен Аватара на fenasf
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Изказа се веднъж, тихо вече. Откога пенсионерите като теб имат регистрации в тийн форуми?!
    I roll big like a superstar
    I smoke big like a superstar
    Bitch I'm a superstar

дано да задължат пак казармата та да видиш ти кво е минусови температури! Много женствени станахте вече!

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Не мисля, че хора като нас (мен), които са самоосъзнати и в главата си имат ясно изградени цели за своето бъдеще, биха останали в тази страна, по простата причина, че тя не предоставя абсолютно никакви условия за нормален живот и реализация на младите. Тази емиграция допълнително усложнява проблемите в страната, тъй като от нея бягат наистина знаещи и можещи хора и всичко се превръща в порочен кръг. Въпреки това всеки има право да си търси късмета, където пожелае и затова младите не трябва да бъдем съдени за избора си. Затова трябва да се погледне и от другата страна на монетата, а това са точно управляващите. Високите постове като че ли са прокълнати, колкото и компетентен да е човека, който го заема, самата обстановка го трансформира в това, което виждаме по новините всеки ден. За да се подобри нещо в България, трябва да се промени изцяло управляващата система и най-важното - високите етажи на власта да осъзнаят защо всъщност стоят на тези постове и кого представляват. Думата демокрация не значи "всеки да се грижи за себе си", а значи обратна връзка народ <--> управляващи, която в момента не съществува. Да не мислиш, че сегашните политици са прости хора, които не са учили, не са ходили на даскало и са имали само ваканции. Напротив, според мен са много по-умни, щом са успели да се доберат до тези постове. Да не би всички, които се надяват на ваканция са прости и мързеливи ученици, които само гледат как да избягат от училище. Мога веднага да ти кажа, че не всички са такива. Живота ще отсее можещите от останалите и до властта ще се доберат, не тези които искат да избягат от училище и не могат да направят едно изречение без да сгрешат нещо в него, а тези които са си учили уроците и знаят как да "подлъжат" останалите.
    Вие, възрастните, се надявате ние, младите, да променим положението в държавата ? Ами ние така можем да се надяваме и нашите деца да го променят и след това техните деца и така докато държавата се заличи. Ето затова твоят коментар за мен е неуместен. Надявам се разбра какво искам да ти кажа и защо ти го казвам.

У нас замръзна климатика и в 5 сутринта се събудих от студ. А този климатик по принцип не замръзва лесно. В даскало нямаше проблем, вътре си е топличко. Но докато отида щях да се претрепя на леда. .-. А от крайните квартали имаше хора, които не можаха да дойдат, защото автобусите пяха закъсали.

Часовете на нас точно много ме съмнява да ни ги намалят. Ако не обявят дървена ваканция 100% вече ще има истински бум на грипа.

** Пак ли на бъдещето на България се обърна темата? >w>
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Как искам да си седя вкъщи на топлично,а не в тея поледици да се налага да ходя в даскало и на всичкото отгоре както са решили да спестят парното в коридорите и кабинетите по химия... нямам думи просто. ;Х
    А защо някои си мислят,че тези които седим вкъщи сме мързеливци!? Напротив-ако си остана вкъщи хем ще ми е топличко,хем по-спокойно и ще разполагам с повече време да си се готвя за олимпиадата по биология например)))

Айде...... стискам палци за скорошна ваканция вече,че верно си е сибирски студ(щом аз го казвам,значи положението е доста сериозно - попринцип почти никога не се оплаквам от студ).

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

"Нормално ли е да се ходи на училище при такива температури?"
    Да, нормално е. Нормално е и да се ходи на работа при такива температури. Родителите ви как могат да пътуват за работа и да си вършат задълженията ежедневно? Големи сте лигльовци, като хленчите така. Вчера чак във facebook създадоха събитие, за да отидат да протестират пред НДК. Значи можете да стоите на такива ниски температури навън и да протестирате, но не можете да отидете на училище ...
    Радвайте се, че имате възможност да учите, какво сте тръгнали да се оплаквате за всяко нещо - студено било, ваканциите били къси, мързи ви да живеете.
    Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.

Цитирай Първоначално написано от SurfSky Виж мнението
    В Бургас сме в грипна епидемия до петъка :П Но ще ни одължават срока на нас,заради това...
    така ли? супер ;д тъкмо се бях отчаяла, че няма да изклася ;д
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от smiirnoff Виж мнението
    "Нормално ли е да се ходи на училище при такива температури?"
    Да, нормално е. Нормално е и да се ходи на работа при такива температури. Родителите ви как могат да пътуват за работа и да си вършат задълженията ежедневно? Големи сте лигльовци, като хленчите така. Вчера чак във facebook създадоха събитие, за да отидат да протестират пред НДК. Значи можете да стоите на такива ниски температури навън и да протестирате, но не можете да отидете на училище ...
    Радвайте се, че имате възможност да учите, какво сте тръгнали да се оплаквате за всяко нещо - студено било, ваканциите били къси, мързи ви да живеете.
    Да, нормално е когато ходиш на работа с кола. Нормално е, когато не работиш на открито. Нормално е, когато ходиш на работа с осигурен служебен транспорт.

За съжаление масово учениците нямат автомобили, с които да се придвижват, нямат и училищни автобуси (казвам масово, не говорим за единичните случаи по отдалечените места). Следователно трябва да ходят на училище пеша, с такси или използвайки градски транспорт. Да, но не можеш да излезеш в Х часа и Y минути и автобусът/тролейбусът да се закове пред теб и да ти отвори врати - невъзможно е. Налага се да се чака на минусовите температури (забележете, че не сме Иркутск или Якутск, където температури от порядъка на -25 до -35 градуса са нещо нормално). Никой не говори за температури около нулата, а за такива от порядъка на -20 или по-ниски. Големите студове също създават проблеми на транспорта, съответно той не може винаги да бъде на 100% точен.

По отношение на "радостта" от ученето (надявам се да е казано иронично, а не сериозно) - има един хубав принцип: или прави нещо като хората, или въобще не го прави. Всички сте наясно на какво ниво е образователната система в България (никой никого не слуша - министъра на слуша учениците, учителите гледат да си вземат заплатите, на учениците пък въобще не им пука по отношение на министъра и глупостите му и т.н.) затова три дни минус няма да навредят на никого. Но понеже диалогът липсва, мисленето още повече, институциите си прехвърлят топката - РЗИ към РИО, РИО към МОМН, МОМН към РИО и т.н. и т.н.... омагьосан кръг.

ОК, да признаем, че наистина всичко е пресилено, така да бъде, но глупавото то цялата работа е, както винаги, че на триците сме скъпи, на брашното - евтини. Важи в пълна сила за МОМН - защото 2 или 3 дни не са нещо фрапантно. Пък после, когато половината ученици се разболеят, за какво им е ваканция от 23-ти до 26-ти? По отношение на тези "измислени" ваканции - допитал ли се е някой някога до всички ученици в страната, кога искат да им бъде ваканцията? Защото аз поне не помня такъв случай? Както и да е, да не поставяме нещата пред свършен факт.

Основната ми е идея е следната: след като няма диалог, утре, когато някой бранш се вдигне на протест срещу нещо, което е в техен ущърб, не чакайте всички да ги (ви) подкрепят - днес не се чуват учениците, утре тези ученици ще станат работници, но когато се вдигнат железничарите или миньорите на протест на никого няма да му пука. Защото:
    "НЕ СМЕ НАРОД!" (казал го е П. Славейков):

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

П.Р. Славейков 1875

ВСЕ ОЩЕ ИМА НАДЕЖДААА КОГАТО СИНДИКАТА ПРЕДЛОЖАТ НЕЩО ВИНАГИ СЕ ПРИЕМА!!!!! :d

София. Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предложи на министерството - да обяви принудителна ваканция, поради ниските температури и опасността от грипна епидемия от утре 1 февруари 2012 г,., до края на първи учебен срок - 6 февруари 2012 г., съобщиха от пресцентъра на синдиката. По проучване на синдиката условията за учебен процес в повече от половината училища са под изискуемия минимум за минимални температури. Много от учебните сгради нямат капацитета на отоплителните системи да достигнат минималната температура от 18 градуса, при външни температури от под минус 10 градуса.
    При продължаване на работа при тези условия, учениците не водят нормален процес и са изложени на огромен риск от простудни заболявания. Придвиждането на ученици и учители до учебните заведения и обратно води до огромен риск за живота и здравето.
    Момче!
    МАРАТОНКОВКА РЛЗ!!!

Please excuse me i don't want to be rude but tonight i'm f***in you

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    София област сме ваканция от понеделник.При нас май няма да удължават срока за оформяне,защото сме имали оценки.Абе все тая важното е,че на мръзнем сутрин на тия ужасни температури...
    Днес в 10 ходих до магазина и минавам през мост над реката и имах чувството,че ще ме отвее или ще ме бутне във водата.Все едно бях попаднала в ураган...Ужасия е,не помня такава зима да е имало през последните 5-6 години!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

А бе да ви е*а в глезльовците, когато е студено да не ходите на училище, когато е горещо да не ходите на училище... Ми не ходете като не искате бе... Как учат децата в Русия и Финландия например ? Нищо няма да ви стане от малко студ, така се вкалявате .... пфу ...

Казарма Ви трябва на вас! На -25 по къси гащи и голи да тичате 1 километър и да правите 200 лицеви опори всяка сутрин на снега в 05:30!
    Вие сте толкова мъже, колкото аз съм съветник на папата!

Само да ви кажа, че Гошо- Вожда току що се изкашля - и в момента се бръсне.

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от asdzxccc Виж мнението
    А бе да ви е*а в глезльовците, когато е студено да не ходите на училище, когато е горещо да не ходите на училище... Ми не ходете като не искате бе... Как учат децата в Русия и Финландия например ? Нищо няма да ви стане от малко студ, така се вкалявате .... пфу ...
    ВКАЛЯВАТЕ, викаш
    Май ти се нуждаеш от повечко ходене на училище.

Тука не всички сме мъже. Моля, моля!
    Във Финландия и в Русия силно ме съмнява да им закъсва автобуса на дори и при -20. Още повече пък ми е интересно дали те могат да учат лятото когато ти е 35 градуса в класната стая? Така че всеки си е свикнал с климата на страната. А за България чак такъв студ не е нещо нормално.

Вие замисляли ли сте, че има и по-малки ученици? Сестра ми онзи ден щеше да я отвее вятъра. А да не говорим, че градският транспорт го няма никакъв.

Вие все едно не сте се радвали на подарени ваканция. "Не, не щем" сигурно сте викали....
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Да, ако има много болни ученици трябва да има ваканция, но не и заради студа.
    И какво като закъснява градския транспорт с 10,15 минути? Ще помръзнеш малко и това е
    Питай баща си в казармата какво е било всяка сутрин на не по-малки студове... Сегашното поколение момчетата повечето са абсолютни педераси и женчовци...

Град
    Шоколадовия град
    Айде стига с тая казарма!
    Нито тя ще се върне,нито вие ще си изтриете гадните спомени от нея!Казарма,та казарма.Говорим за училище и за това,че не е нормално училищата да пестят от парното,да чакаме по 1 час транспорт(в петък чаках влака си 1 час и 15 минути) и накрая като вече стигнеш замръзнал до училище да те посрещне стая с температура от 10 градуса.............
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Ахахахахахахахахахахахаха хахахахахахахахахахахахах ахахахаха я си представи ако съществуваше казармата какво щяхте да правите? ебати ревльовците било им студено и чакали много време рейса и дай да не ходят на училище...
    боже опази България.амин †

Aбе студено си е, във стайте под 10 градуса, и да седиш на 1 място 45 минути ебал съм го да хода. Пък и хода на хода, в мойто даскало рядко се пишат отсъствия. А за отсъствията си има лична лекарка която винаги дава бележки B)

Град
    Шоколадовия град
    Само да разясня, че повечето, от тези, които пишам в темата, казармата не ни засяга, защото сме момичета.
    И сега като не сме ревлювци и женчовци ще ни изкарате мърли,лигли и кифли,чиято коса ще се развали от студа, пази Боже!
    Е да, ама не!
    Няма човек, който да иска да мръзне в студа. При положение,че половин България не учи защо не пуснат всички ваканция и да се приключи въпроса!

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    http://news.zapernik.com/325139.html един ден, ама пак е нещо.

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си