- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за лицето и кожата
Тъй като има подобни теми за косата реших да направя и такава за лицето.
Тук споделяите как си поддържате кожата на лицето, какви продукти използвате... продукти, от които сте доволни и обратното и така.![]()
Сутрин и вечер мия лицето си с Мицеларна вода,след което нанасям хидратиращия крем Здраве.2 пъти на седмица си ексфолирам лицето,също и 2 пъти си правя маска - с хума и кисело мляко,със саке и ориз на ейвън или някаква подобна.Като ми излезе някоя и друга пъпка нанасям всеки ден Акне аут върху нея,докато не изчезне.Като цяло кожата ми е хубава,не е мазна,нито пък е суха.Излиза ми от време на време някоя пъпчица и това е общо взето.
Между другото темата много ми харесва.
Радвам се,че ти харесва. Дано и други споделят.
Сутрин и вечер си почиствам лицето със сребърна вода. Когато ми излезнат пъпки си почиствам лицето със салицилов спирт и понякога крем здраве. Ако имам зачервявания си слагам от маската на ейвън за премахване на зачервяванията. Когато кожата ми стане много суха от салициловия спирт или от нещо друго се мажа със бадемово масло.
и на мен много ми харесва темичката
сутрин и вечер ВИНАГИ си мия лицето с вода и сапун(течен)
Когато ми излезнат пъпчици(това многоооо рядко се случва) не ги третирам с нищо освен като им слагам коректор. По принцип кожата на лицето ми е много суха и ползвам крем Нивеа, за да изглежда нормално. Понеделник, Сряда и Неделя се мия с Garnier Pure 3in1.
Живота е рисуване без гума за триене... : )
Сутрин се измивам просто с топла вода,вечер с някакъв измиващ гел и след това нанясам хидратиращ крем...като ми излезе пъпка и слагам крем Здраве,маска 1 път седмично по принцип,но от много отдавна не съм си слагала и ексфолирам също 2 пъти седмично
От кои марки козметика сте най-доволни и от кои имате оплаквания?
Всяка вечер си мия лицето със сапун Dove и след това слагам крем Здраве, а 2-3 пъти в седмицата си правя маски.
ЙЕЙ!!! От кога искам такава тема! :Д
Кожата ми е чувствителна. Зимата има склонност към изсушаване. Иначе не е проблемна-нямам пъпки и черни точки, за щастие, харесвам си я много. Грим почиствам с мицеларна вода(Дъглас), след това пръскам с термална(Авен) и след това мажа с крем(Eucerin). Сутрин я мия с някакъв измиващ гел. Няколко пъти седмично използвам скраб на Clean and Clear. Преди си правех пилинг маска, но открих, че доста ми дразни кожата.
А,забравих. Тоник...имам три-два за проблемна кожа и някакъв почистващ уж, два на Нивеа и един на Гарниер. Отвреме-навреме и с тях се плескам, но доста рядко, доста ми дразнят кожата, разбираемо защо.
Това е май.
Everything changes, but beauty remains ...
Сутрин ползвам Гарниер 3в1 + тоник/розова вода + дневен крем. Ако се прибера от някъде също си мия лицето, ако се сетя, с гел + тоник после. Вечер с гел + тоник + нощен крем (за млада кожа е, няма нужда от обяснения как не ми трябва :Д). Когато си мия косата (през ден) ползвам ексофолиант. Правя си маски с хума, аспирин, мед, пилинг, някакви на Ейвън или такива в малки опаковки за по 1 път на Гарниер или Балеа, когато се сетя. Отделно ако имам някакъв кожен проблем салицилов спирт + цинков мехлем.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
аз след изливане на лицето нанасям розова вода и крем здраве лека формула
Кожата ми е мазна и това ми е болка в з*дника, и то ужасна. Още от 4-5 клас имам пъпки и този проблем ми костваше много средства, сълзи и усилия. В крайна сметка се отървах - с доста белези по лицето и черни точки, но се отървах
Сутрин и вечер си мия лицето с измиващ гел на Юсерин, за мазна кожа. Сутрин задължително си мажа лицето с матиращ крем на Галеник. Правя си маски с морска сол, хума, мед, аспирин. Също така готови маски от DM. Ексфолирам я всеки път като се къпя, което значи 2-3 пъти седмично. Когато имам проблеми с някоя пъпчица, минава много бързо с Акне Аут или Витасин.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
лолиипопс : не знам каква е марката, но много хубаво ухае на бонбоните черноморец
П:С не знам марката, защото е махната марката(надписчето)
Сутрин и вечер си мия кожата с някакъв гел/крем. В момента е един с бял чай на Ейвън. После слагам крем за суха кожа. Веднъж в седмицата пилинг маска, същата като гела - с бял чай. Грима си махам с мицеларна вода на Bourjois. И това е, нищо особено.
^доволна ли си от този гел/крем с бял чай на Ейвън?
Да много! Аз ги взех в комплект с маската и дневния лосион. За втори път го поръчвам и сега за зимата само лосиончето ми е малко по-леко и ми остава суха кожата, иначе в по-топло време ми е идеално. Ама и моята кожа си е много суха, на по-мазна сигурно ще е добре.
Сутрин и вечер ползвам измиващ гел. Ако ми излезе някоя пъпка, мацвам с Акне Аут лосион. Грима го чистя с тоалетно мляко, но съм решила да пробвам мицеларна вода и в най-скоро време ше отскоча да си взема.![]()
Последно редактирано от paradosou : 02-04-2012 на 12:22
Glam0rous благодаря ти, а помниш ли на каква цена беше гела/крема?
Кожата ми е ужасна и почти винаги ми излизат пъпкиСутрин се мия със сапуна на Имекс,през деня съм с коректор,а вечерта отново със сапунчето и кремчето Имекс.
С мазна кожа съм, но напоследък й обявих война и я изсуших.
Два пъти дневно мия с гел /Авен или Ла Рош/. Сутрин мажа с акне аут лосион, а вечер нанасям Bioderma sebium pore refiner. Пилинг маската я зарязах заради прекомерното вече изсушаване.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Калпазанка, този крем на Биодерма помага ли за разширени пори?
Под окото имам нещо като дупчица, не съм сигурна дали е разширена пора,ама на такова ми прилича,и просто полудявам...Този крем дали ще оправи дупката? Хидратира ли добре?
Кожата ми е непроблемна,в смисъл без пъпки и черни точки,чувствителна,със склонност към изсушаване, ако има значение.
Everything changes, but beauty remains ...
На мен това много помага особено за омазнена кожа или черни точки http://aptekadara.com/product/12231/...ion-200ml.html
Сутрин си измивам лицето с вода и след това почиствам с мицеларна вода на Биодерма,а вечер си мия лицето с почистващия гел на Виши,после пак миц. вода и понякога слагам Далацин Т