.
Резултати от 51 до 75 от общо 80

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от jumpin Виж мнението
    Да кажеш,че българският език е немелодичен и груб е най-голямата простотия,която скоро съм чел.Ти правиш ли разлика, примерно между любов и либен или "Аз те обичам." и "Их лиибе дих." ? Трябва ли да споменавам,че българските народни песни имат тактове,които се ценят по цял свят,а ти къде си чул немски народни песни да се славят с това? Ти знаеш ли,че на световни състезания по народно пеене,състезателите от другите страни се молят българи да не участват?Руският бил твърд език Те германците и да не крещят,пак свучи грубо,ако не си гледал немски филми?!
    Eйй, едва ли не ме изкарахте най-големия отрицател и хулител на родното... На мен лично не ми звучи нито българският, нито руският немелодично. Опитвам се да се поставя на мястото на един немец или англичанин, който със същата сила като вас би казал за нашите езици, че им звучат грубо, поради факта, че са доста по-различни като звучене от тяхните, германските. И че, ако се погледнем отстрани, наистина българският далеч не е от най-меките езици.

А с културното си наследство всяка страна е горда и няма сравнение. Народните ни песни са уникални по своя характер, но да не забравяме и за великите немски писатели, композитори, философи, които дори нямат нужда от изборяване. Ето, в "Одата на радостта" и химн на обединена Европа се пее на немски.
    Последно редактирано от princo90 : 02-08-2012 на 13:51

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си