.
Резултати от 1 до 25 от общо 80

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от jumpin Виж мнението
    Няма по-хубав език от българския .. Може би е,един от най-литературните и мелодични езици.British English също ме кефи много,както и френският.Най-много мразя немския.По-груб,немелодичен,шъшкащ и грозно звучащ език няма просто .. Като си говорят германци,имам чувството,че се псуват.Гръцкият,също не ми е един от най-любимите(те пък съскат като змии).
    Не знам как оценявате, че немският е много груб и немелодичен, след като славянските езици (включително и българския) по никакъв начин не са по-меки или по-мелодични. Във всеки случай българският има по-твърдо звучене от немския, но си е нашият майчин език и не ни прави впечатление. Просто не можем да се чуем отстрани и да направим обективна оценка. Като питаш някой немец пък, кой език му звучи най-твърд и натъртен, казва руски.

А за тези, които си мислят, че немския е като речите на Хитлер: ами то на който и език да крещиш с всичка сила като обезумял и да натъртваш на всяко "р", за да се разбира по-добре, ще звучи неприятно и грубо.
    Последно редактирано от princo90 : 02-08-2012 на 13:57

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си