.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 50

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от miminko Виж мнението
    Според мен не са малко родителите, които обясняват на децата рисковете и евентуалните последствия от секса, но са малко тези, които говорят извън учебниците по биология, ако мога така да се изразя. Говори се за това как да се предпазят от бременност, говори се за венерически болести, но на пръсти се броят познатите ми, които говорят с децата си за усещанията, които носи сексът, а те не са по-малко важни. На тези години сте страшно емоционални, а всички ви говорят за презервативи и за това колко е ненормално да правите секс на тези години.. И разбира се, на вас ви става досадно да ви говорят за секса като на малоумни, което ви отдалечава от възрасните и в eдин момент източниците ви на информация се ограничават до "по-опитни" приятели и интернет, което е единствено във ваш ощърб. Не е лошо да трупаш култура от различни източници, но когато няма кой да седне и да ти обясни НЕбиологичната страна на нещата... Оставаш със сухата информация.
    Мими, не съм сигурна, че те разбирам. Какво имаш предвид с този разговор за усещанията? Не си представям някой баща да каже на сина си: "Ама накарай я тая да ти духа, знаеш ли кво е яко?" или някоя майка да учи дъщеря си как се правят свирки (теоритично, не на практика де :Д)

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Мими, не съм сигурна, че те разбирам. Какво имаш предвид с този разговор за усещанията? Не си представям някой баща да каже на сина си: "Ама накарай я тая да ти духа, знаеш ли кво е яко?" или някоя майка да учи дъщеря си как се правят свирки (теоритично, не на практика де :Д)
    Миминко иска не само да наблегне върху физическа част от половият акт - презерватив, съзряването и т.н. - но и едва ли "душевната". Какво означава да го направиш с човек, който почти не познаваш (примерно), и какво означава да го направиш с човек, който обичаш. Какви чувства би изпитвал/а след това - вина, срам, болка, или пък радост и т.н. Грубо казано. И съм съгласна с нея - до сега не съм се замисляла за това, но и аз мисля да споделя това с бъдещите ми деца, живот и здраве, особено ако е момиче.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си