- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Съвет от някой държал Матура по Философия
Колебая се каква матура да си избера.Много се колебая между Философия и География.Искам на матурата оценка между 3 и 4...От там нагоре ще е добре дошло.Просто искам да я взема.Какво ще ми кажете за матурата по философия?Лесно ли се изкарва 3-4?Колко време се подготвяхте?Как се подготвяхте?
По принцип имам някакви познания защото ми беше интересна и съм си учил редовно,но съм позабравил нещата вече...
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Е знаех,че са малко тези,които избират философията за втора матура,ама чак пък толкова...![]()
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
http://www.matura.bg/?id=241
Ето ти тук една примерна...Познавам няколко човека,които миналата година държаха точно по философия матури и не забелязах да ги е затруднила особено.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Иска се много старание,за да изкараш оценка на матура по каквото и да било по-ниска от 4...
Ако чак толкова ти е стреснато-чети си системно от учебниците по психология,етика и философия-едва ли ще се паднат въпроси,които са извън този материал. И спокойно. Миналата година и аз така се стресирах преди матурата по биология-като дойде денят бях пред инфаркт-след това обаче теста го реших за 30тина минути и изкарах 99,5 от 100 точки.По философия не вярвам да е кой знае колко по-трудно-мини си материала 2-3 пъти и си готов.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Звучи много хубаво,НО....Аз едвам се ходя 2 часа седмично на уроци по математика.За матурите ще се готвя май месец.За 20-тина дена трябва да се стегна и да изкарам 4-5 по бел и 3-4 за втората матура.Главно ще се напъна по бел да уча и затова ми се искаше нещо по-така да взема за втора.Ясно,че без грам учене няма да стане,но все пак да е по-леко...