- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- На морското ми свинче му падат зъбкитее..... ;(((((
Хора много се притеснявам, защото на свинчето ми преди седмица му падна единия горен зъб, а преди около час другия горен.......... ;((((( Какво му става... ;(( ;ХХХ
Охх и аз си мислех да го заведа на ветеринар, но майка ми не иска... казва, че това би трябвало да е нормално и сега им е сезона за сменяне на зъбки.. незнам дали е така, но се притеснявам адски много, а майка ми просто не иска и не иска да го водя на ветеринар ...![]()
![]()
какво толкова ти коства да го заведеш на ветеринар .. може да е нещо сериозно .
Passion is Fashion ;]
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Тя майка ми иска да изхвърля свинчето, ти ми говориш за ветеринар ..Просто е побесняла с моята свинка, защото постоянно си изхвърля с краката талаша.. рита го ии той пада по целия паркет.. някойй знае ли защо го прави.. наистина е много досадно
![]()
Подари го на някого. Пусни обява в нета. Не мъчи горкото същество. Как така ще го изхвърлите? Дарете го в някоя ветеринарна клиника или кабинет, за да му намерят стопанин или в някой зоо магазин. Напълно нормално е да рита, затова се взима клетка с пластмасово покритие.![]()
Говори с нея за това. Щом не го иска у вас, не го и мъчете. Като не можете да се грижите за него, защо сте го взели?![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Имала съм морско свинче 6 години. Казвам ти свинчетата не сменят зъбки така че води го на ветеринар за да може да видят какво му има![]()
моето за 6 години не се е разболявало нито веднъж дори и ваксини не съм му слагала но моля те води го по бързо на вет
Все пак това е живо същество бе хора може да го боли а как ще се храни ......
Не съм чула да им падат зъбите.. макар че никога не съм гледала хамстери или морски свинчета. По-добре го заведи на ветеринар наистина.![]()
Не съм гледала морско свинче, но 4 години съм гледала зайче, а то пак е гризач, така че това наистина не е добре. Гризачите не си сменят зъбите. Чрез гризенето все едно си ги пилят, но наистина не трябва да им падат. Наистина, заведи го на ветеринар, за да не стане по - зле![]()
Ако майка ти не иска, а трябва да отидеш с възрастен вземи баща си. Ако ли не, една приятелка с гризача под ръка и готово.
Щом майка ти не ти дава, пусни тема в www.dog.bg там има ветеринари, които ще ти помогнат.
http://forum.dog.bg/topic/22299-%D0%...5%D1%82%D0%B0/
Последно редактирано от BaffaLsc : 03-02-2012 на 07:19
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Не знам дали е нормално да се сменят сами, но знам, че ако се извадят израстват пак. На мой познат морското му свинче падна от панерчето си на земята и си счупи предните 2 зъба, после му ги извадиха и те пораснаха пак. Аз имам морско свинче от малко повече от година и до сега не се е случвало такова нещо.. не знам. Нищо не ти коства да го заведеш наистина или поне да отидеш ти до някой ветеринар да попиташ и той вече да ти каже дали е нормално или не. Пиши да кажеш какво става.
Не съм го водила на ветеринар, защото то зъбчето му е наполовина пораснало вече...Между другото много бързо му порасна.... :O
Заведи го на ветеринар, какво я слушаш майка ти?
Имала съм морско свинче и не си е сменяло зъбите.
Ами то зъбчето му е почти пораснало и не мисля за сега да го водя на ветеринар... ако му падне пак вече на всяка цена ще го заведа.. аа и си ядеше както преди, когато нямаше зъбче.. никога не му е спирал апетита...![]()
И аз съм имала такъв дзвер, няколко даже, но също не съм забелязала да са им падали зъбите. оО
Не искам да прозвуча грубо, но по-добре недей да рискуваш ами го заведи на ветеринар, недей така да се превземаш ''Ааа ми то зъба му порасна, няма да го водя''. Ето, виждаш, че няколко човека са имали морски свинчета и не е ставало такова нещо, затова пак повтарям, недей да рискуваш, ами го заведи веднага, когато можеш![]()
Заведи го на ветеринар. И на моето така му падаха, но когато го заведох ми казаха, че ги сменя. Но пък може да е сериозно
ама така да за изкендза че кат са издруса да напълни дупката с тепе
_√.I.ק_ PиtъЪм Баsttуна Να Saкkatи ©®™
Аре ако обичаш не ръси простотии... аз питам за нещо сериозно ти тука спамиш темата....![]()