Ако може някое мнение и за това

Безброй бездомни животни се шлаят по булевардите . На някой хора пред моя блок им дожалява и отделят от храната си за да ги хранят , а други просто ги подритват сякаш са прокажени , други пък дори не ги отстояват с никакво внимание . С въвеждането на тая глопост с кастрирането на животните,щяло да се намали броя на помярите по улиците , донякъде е така , но остават още безброй бездомни , скитащи се , мъчещи се да преживеят още един ден кучета, надяващи се да получат още едно къстче хляб . Както аз се чудя откъде да извадя пари за някой или друг парцал от мола , кучето се чуди откуде да изнамери някой или друг залък месо. Не е само до яденето или преживяването , поглеждам моето куче , задоволено от хиляди наподобяващи пържоли,кокошки , кокали , заобиколено е от внимание и ласки , в същото време поглеждам през прозореца едно кутре скитащо само по улиците , обикаля блоковете и не е достатъчно да му хвърля един салам и да се чувствам сякаш съм направила нещо кой знае какво . Така седят нещата и с бездомните хора , да не би тях да ги кастрираме или преспиваме? Кучетата са животни , но и са като нас . Както един човек има нужда от храна , вода , внимание и една мила дума така е и с кучетата. Има толкова много по улиците , че сигурно по брой са толкова , колкото и ромите. Вместо да си купуваме породисти кучета от развъдници , защо не си вземем едно от някой приют или дори от улицата? Но не ние трябва да се изтъкнем пред обществото със скъпото ни куче . Нали и то е живо същество , не трябва да съдим хората по външен вид , дрехи , прическа или по колата , не трябва да съдим и кучетата по породата , дали е мопс или булдог или лабрадор , това ли представа за характера на кучето ? БТВ организира кампанията ''Да изчистим България за един ден '' , защо обаче някоя друга медия не организира ''Да намерим дом на бездомните кучета в България за един ден '' ? На кой му дреме за тях . Не знам как да им намеря дом . не знам къде да ги настаня , но подяволите пука ми повече за песовете , отколкото за бездомните пияници седнали под орехите с шише ракия в ръка . Може би не трябва да се чудим каква порода куче искаме , а просто да си вземем едно куче от спирката на улицата . Има ли полза изобщо от приютите след като след ден-два кучетата биват умървявани . Може би те са по-добре на улицата , отколко узовани в някоя клетка, подложени на какво ли не. И кои сме ние , че да решаване дали едно живо същество да има или няма поколение ?