- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Бенките и ракът....
Хора, страх ме е , че може да имам рак....Имам мноого бенки по кожата, и преди години забелязах, че една от големите ми бенки в слабините е избеляла на едно мястода не говорим, че постоянно ми се появяват бенки. Цялото ми лице е в бенки-изпъкнали, и плоски и такива като петна...абе пълен ужас
По главата също имам. Преди няколко години имах само една, а сега забелязах, че се е появила още една. Ама едната е червена а другата кафява. Страх ме е...одеве се скарахме за това с майка ми, че искам да отида да ми ги махнат а тя не дава. Страх ме едори и да си купя слънцезащитен крем, щом по главата имам(окосмената част) едва ли ще ми помогне.
Къде трябва да отида за да ми ги махнат? При дерматолог ли? Не е ли по-добре на хирург? И какви белези остават дълбоки или такива като петна? И премахват ли се, ако се мажем с мехлеми?
П.П ако трябва да ми махнат бенките, които са ми по главата, ще имам ли след процедурата коса там?ако не, ще порасне ли?
Ти си абсолютно неориентирана. Първо отиваш при дерматолог и чак след консултация той ще ти каже дали е необходимо премахване, и кой начин е най-удачен. Никой лекар няма да се съгласи да ти ги маха, ако преди това не си била на дерматолог.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Аз също имам много бенки навсякъде по цялото тяло. Като бях малка ме беше срам да ходя с къс ръкав, защото целите ми ръце са в бенки. Имам една по-голяма отзад на главата и всеки път като отида на фризьор трябва да казвам да внимава за да не я закачи.
Бенки можеш да получиш и ако много седиш на слънце за тен, от солариума и т.н. Не се шашкай. Аз си изчоплих една, когато бях на 12г.Нищо ми няма. Ако дадена бенка променя формата и цвета си, трябва да се следи.
Тогава отиваш на дерматолог. Това не означава, че имаш рак.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ