.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Тема: ПОМОЩ

ПОМОЩ

Така седми клас съмм и ми трябва помощ по биология.Трябва да отговоря на няколко въпроса,който има желание може да ми помогне ,дори само за 1 въпрос.Мерси на всички предварително. Въпросите са следните:

1.Кои безгръбначни смучат кръв и отделят секрет с токсично,алергично действие?

2.Кой плосък червей е най-опастната тения за човека?

3.Кои животни имат мастилена торбичка ,чийто секрет ги защитава при опастност?

4.Назовете насекоми ,вредители в природата?

5.Назовете насекоми полезни за човека?

6.Кой процес е метаморфоза?

7.Кои бъзгръбначни имат най-сложно остроино зринши,кака се наричат очите им ?

8.При кой безгръбначни външния скелет е щит?

9.Клад паякообразни включва?

10.Полов димморфизъм е ?

11.Кой малочленест червей живее заровен с предния си край в тинията на замърсени води?

12.Къде за първи път се появява отворена храносмилателна система?

13.Как се наричат първите двигателни органи и къде се появяват за първи път?

14.Протонефридиите са?

15.КОй животни имат мантия и черупка?

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    значи за
    1 - мисля че е пиявица
    5 - пчеличка калинка :д
    8 - мекотелите(ама тия черупчестите) и членестоногите
    9 - паяци и скорпиони
    10 - голяма разлика между мъжкия и женския индивид

съжалявам много неща съм забравила но това е което се сетих виж в уикипедия и изобщо по сайтовете

мерси все пак...

1.Кои безгръбначни смучат кръв и отделят секрет с токсично,алергично действие? клас пиявици

2.Кой плосък червей е най-опастната тения за човека? Кучешка теня (ехинококови кисти)

3.Кои животни имат мастилена торбичка ,чийто секрет ги защитава при опастност? Октоподите

4.Назовете насекоми ,вредители в природата? Колорадски бръмбар,Листни въшки,молци(зелеви и тн.),

5.Назовете насекоми полезни за човека? Копринена пеперуда,Пчели

6.Кой процес е метаморфоза? Развитие протичащо с непряко развитие,т.е. младия индивид не прилича на възрастния,по физиологични,морфологични белези.

7.Кои бъзгръбначни имат най-сложно остроино зринши,кака се наричат очите им ? Мухите,оси,пчели...

8.При кой безгръбначни външния скелет е щит? Тип Членестониги бих казал.

9.Клад паякообразни включва?

10.Полов димморфизъм е ? белезите които разделят видовете на полове,при някои видове няма полов диморфизъм.

11.Кой малочленест червей живее заровен с предния си край в тинията на замърсени води? беше някъв много странен на вид :Д

12.Къде за първи път се появява отворена храносмилателна система? Тип Същински червеи мисля,че беше

13.Как се наричат първите двигателни органи и къде се появяват за първи път?

14.Протонефридиите са? първите отделителни органи,при Тип Плоски червеи

15.КОй животни имат мантия и черупка? Тип Мекотели

мерси 10 букви

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си