.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 39

Тема: Хората

Hybrid View

Тихо,душата,направо тихо. Аз вярвам в други приказки. Най-вече в Спящата красавица.
    И с още три страници цитати да ме залееш, пак няма да успееш да убиеш достатъчно мозъчни клетки, че да им повярвам.

Та, цитатът. Освен ГИНИАЛНОТО търкувание на нашия приятел тук, намирам смисълът за ясен и правдив. Предполагам се отнася до онези емоции, чувства и желания, които биват отхвърлени от съзнанието ни като неподходящи или неморални посредством цензурата в ума ни. Онези неща, пред които ни е страх да се изправим или признаем, да допуснем като неразривно цяло от душата ни. Мислите, които отричаме и желанията, от които бягаме, истината за себе си, която не можем да погледнем в очите. И предпочитаме да се крием от себе си зад най-абсурдни модели и калъпи на допустимото.
    Изхождам от това, че Юнг е ученик на Фройд, а доколкото помня различията им се отнасят главно за смисъла на сънищата.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Sanguine Виж мнението
    Тихо,душата,направо тихо. Аз вярвам в други приказки. Най-вече в Спящата красавица.
    И с още три страници цитати да ме залееш, пак няма да успееш да убиеш достатъчно мозъчни клетки, че да им повярвам.

Та, цитатът. Освен ГИНИАЛНОТО търкувание на нашия приятел тук, намирам смисълът за ясен и правдив. Предполагам се отнася до онези емоции, чувства и желания, които биват отхвърлени от съзнанието ни като неподходящи или неморални посредством цензурата в ума ни. Онези неща, пред които ни е страх да се изправим или признаем, да допуснем като неразривно цяло от душата ни. Мислите, които отричаме и желанията, от които бягаме, истината за себе си, която не можем да погледнем в очите. И предпочитаме да се крием от себе си зад най-абсурдни модели и калъпи на допустимото.
    Изхождам от това, че Юнг е ученик на Фройд, а доколкото помня различията им се отнасят главно за смисъла на сънищата.
    мило момиче, фройд и юнг не могат да спасяват съвършено като Исус и Неговите Светии, те дори са запитвали лъжливи духове когато са разпитвали пациентите си в състояние на хипноза, понеже когато човек е разпитван докато се намира в състояние на хипноза тогава най-различни сатанински духове могат да говорят чрез него, това е все едно да отидеш да ползваш услугите на булевардната гледачка - животно яхнало суперживотно, що за диващина е такава теория?!, или всеки мъж с едипов комплекс?!, или пък това дето всяка жена завиждала за пениса?!, що за дивотия са такива теории?!, нима човека е просто диво животно без разум?!
    Последно редактирано от npp : 03-25-2012 на 13:33

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си