.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Възпаление на дупките на ушите

Тези дни гледам, че дупките на ушите са ми се възпалили много. Какво да правя? Нося тенекиени боклуци, някой са тежки, други - не.

Купи си оксикорд и ги пръскай. М/у другото има цяла тема само за пиърсинг можеше там да питаш вместо да пускаш нова.

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Ракийка и минава.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

с ракия на ден по-колко пъти и след колко време ще ми се оправят?

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Много рядко се случва да се възпалят и двете уши едновременно. Сигурна ли си, че не е някаква алергична реакция?

Пробвай да носиш само сребро/злато известно време.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Много ясно, че от ментетата ще ти се възпалят дупките на ушите.
    Махни обеците, почисти ушите си с кислородна вода (ракия, спирт) и си купи СРЕБЪРНИ или ЗЛАТНИ обеци.
    Когато бях малка първите ми обеци бяха медицински - на 2-рия ден започна да тече гной.
    Когато бях на 9 години пак си взех медицински обеци от на баща ми магазина - пак ми се възпалиха ушите.
    Т.е. мединските обеци не ми понасят
    Нося сребърни обеци от 10г. и нямам никакви проблеми. На няколко години трябва да се почистват със една течност (забравих му името), защото среброто потъмнява. Преди 3-4г. си взех едни сребърни халки от на баща ми магазина - НЯМА никакви проблеми Даже още не са потъмнели.

Супер фен Аватара на cyclops
    И аз имам няколко чифта тенекиени обеци и обичайно не ми се възпаляват дупките, освен ако не ги нося прекалено дълго или са много тежки. Преди време ме светнаха за един трик, който на мен лично ми помага. Намажи онази част, която пъхаш в дупката на ухото (например кукучката) с безцветен лак. Изчакай да изсъхне и готово (-:

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Много рядко се случва да се възпалят и двете уши едновременно. Сигурна ли си, че не е някаква алергична реакция?

Пробвай да носиш само сребро/злато известно време.
    точно от среброто се получат алергични реакции, така че да не пробва. Не съм чела всички мнения /само до тук/ и не знам какво още са ти предложили, но за най-добре взимай оскикорд /както казах и по-рано/, защото е с антибиотик и ще ти мине без да се мъчиш с разни бабешки рецепти /пък и кой знае дали ще ти помогнат или не/.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от tBear98 Виж мнението
    точно от среброто се получат алергични реакции, така че да не пробва. Не съм чела всички мнения /само до тук/ и не знам какво още са ти предложили, но за най-добре взимай оскикорд /както казах и по-рано/, защото е с антибиотик и ще ти мине без да се мъчиш с разни бабешки рецепти /пък и кой знае дали ще ти помогнат или не/.
    Друг тип алергия имах предвид. Сестра ми, примерно, не може да носи неблагородни метали - получават й се обриви и ранички. И това се прояви точно в пубертета.

А третирането с каквито и да било лекарства ще премахне симптома, но няма да реши проблема. Трябва да се разбере причината за възпалението и да се отстрани тя. Най-добре да отиде на дерматолог.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Lalalalaa Виж мнението
    с ракия на ден по-колко пъти и след колко време ще ми се оправят?
    Те ще се оправят, но не да слагаш на другият ден пак ментета. И както казаха носи сребро/злато за известно време и пак си прочиствай всеки ден ушите.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Повече от фен Аватара на Elinaaa
    И аз имах такъв проблем със спирт ми се оправиха

Цитирай Първоначално написано от Elinaaa Виж мнението
    И аз имах такъв проблем със спирт ми се оправиха
    Спирта е лош вариант, защото много напуква кожата. Явно на теб е помогнал, но са редки случаите, в които помага. Нито една добра козметичка не би ти препоръчала спирт за възпаление или сребро /оттук сама си прави изводите дали ще ти помогне това или не към авторката/. Както и да е, писна ми да се повтарям.

Цитирай Първоначално написано от kitty02 Виж мнението
    Много ясно, че от ментетата ще ти се възпалят дупките на ушите.
    Махни обеците, почисти ушите си с кислородна вода (ракия, спирт) и си купи СРЕБЪРНИ или ЗЛАТНИ обеци.
    Когато бях малка първите ми обеци бяха медицински - на 2-рия ден започна да тече гной.
    Когато бях на 9 години пак си взех медицински обеци от на баща ми магазина - пак ми се възпалиха ушите.
    Т.е. мединските обеци не ми понасят
    Нося сребърни обеци от 10г. и нямам никакви проблеми. На няколко години трябва да се почистват със една течност (забравих му името), защото среброто потъмнява. Преди 3-4г. си взех едни сребърни халки от на баща ми магазина - НЯМА никакви проблеми Даже още не са потъмнели.
    Моля те сети се каква е тази течност за среброто,защото и моите сребърни обици са потъмнели
    Best Rappers of All Time:
    1.EMINƎM
    2.Slim shady
    3.Marshall Mathers
    4.That white boy from D12
    5.B-Rabbit

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си