.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Hybrid View

Голям фен Аватара на ScarlettS
    ^
    Ясно ми е, че поне на този етап, а и изобщо в близко бъдеще, подобно нещо е невъзможно.
    Въпросът е концентриран върху това дали хората биха искали те да избират колко да живеят и кога да умрат, ако пренебрегнем факта, че сега няма как да им се предостави такава възможност или че ще има пренаселване. Предполага се и че едва ли някой би избрал да живее вечно, а биха осъзнавали в някакъв момент нуждата от завършек на живота си.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    ^

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Предполага се и че едва ли някой би избрал да живее вечно, а биха осъзнавали в някакъв момент нуждата от завършек на живота си.
    Не говоря за безсмъртие, а за решение на човека, кога да умре.

Между другото относно пренаселването - преди време четох една статия в списание, свързана с това. Ще се опитам да представя малко по-обобщено за какво става въпрос: направено е изследване за Швеция, че ако населението изцяло спре да остарява, то ще нарасне едва с 22% през следващите 100 години. Ръстът на населението е причинен не дотолкова от по-малката смъртност, колкото от голямата раждаемост. Тя сама по себе си не е характерна за по-образованите и развити държави, които най-вероятно биха били тези, които ще се облагодетелстват от терапиите против стареене, от което следва че толкова обсъжданият проблем за пренаселване и изчерпване на ресурсите всъщност няма да има толкова голямо отражение върху света, колкото се очаква.
    Аз лично не мога да кажа това, доколко е вярно, но определено статията ми направи впечатление.

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Не говоря за безсмъртие, а за решение на човека, кога да умре.
    Между другото относно пренаселването - преди време четох една статия в списание, свързана с това. Ще се опитам да представя малко по-обобщено за какво става въпрос: направено е изследване за Швеция, че ако населението изцяло спре да остарява, то ще нарасне едва с 22% през следващите 100 години. Ръстът на населението е причинен не дотолкова от по-малката смъртност, колкото от голямата раждаемост. Тя сама по себе си не е характерна за по-образованите и развити държави, които най-вероятно биха били тези, които ще се облагодетелстват от терапиите против стареене, от което следва че толкова обсъжданият проблем за пренаселване и изчерпване на ресурсите всъщност няма да има толкова голямо отражение върху света, колкото се очаква.
    Аз лично не мога да кажа това, доколко е вярно, но определено статията ми направи впечатление.
    Абе не ми се вярва да е така. Виж само колко е висока детската смъртност, и смъртността изобщо в наши дни, колко бедствия и нещастия се случват по целия свят и хората измират и измират и ВСЕ ПАК е ужасно пренаселено. Представи си само за една година какво ще стане, да не говорим след ЦЕЛИ 100. И друго - на човек не му е нужно да живее двеста години за да осъзнае че това не е живот и че има нужда от край. Това хората отдавна са го осъзнали. Един много любим цитат от Троя: "The gods envy us. They envy us because we're mortal, because any moment might be our last. Everything is more beautiful because we're doomed. You will never be lovelier than you are now, and we will never be here again."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си