- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Отново бездомни кучета и отново смърт
Не те душат, защото най-вероятно, когато тръгнат да те душат стопаните ги издърпват леко. Държат се прилично, защото са спокойни стопаните. Така и кучетата са спокойни. Но трябва да признаеш, че като цяло отношението на германците към животните е много по-хуманно. И едва ли с призиви от рода на "да изтребем помиярите" са стигнали до това,бих го нарекъл, блаженство. А и може би си забелязал, че не само и животните, а и децата в Германия са доста по-кротки и възпитани. НА детската площадка може да се смеят да дивеят, но винаги в рамките на допустимото. Българските родители учат децата си да са нагли и нахални, а в Германия да са скромни и да уважават, както себе си, така и околните.
Новия закон по челен 221, алинея 12 гласи ,че всеки пълноправен гражданин на България е задължен има осиновени минимум 3 бездомни кучета. В противен случай ще бъде наказан с глоба от 10 000 лв и затвор от 5 до 15 години без право на помилване!
Закона влиза в сила от 8. 4. 2012 г.
С промените в закона за защита правата на човека в ООН всеки човек ,който не милва бездобни кучета винаги ,когато ги види в радиус от 10 км ще бъде наказан със строг тъмничен затвор !
Всеки пенсионер ,който не даде 70% от пенсията ти ще бъде принуден на обществено полезен труд руски и украински кучкарници до навършване на 100 годишна възраст!
Време е за финалното решение - пълно изтребление на ордите помияри.
'Хуманните' ви методи за контрол над популацията чрез кастрация убиват хора.Няма ли най-после да си набиете в либералните 'природозащитнически' глави,че бездомните помияри ВСЕКИ ден нападат хора.Със фатални последствия в част от нападенията.
Някои 'примерни' индивиди се аргументират с това че парите за контрол над помиярите изчезват в бездънните джобове на нашенската маф...пардон,политически контингент - правилно,но даже и корупцията и присфояването на ресурсите да не бяха факт - нищо нямада се промени.
Фактът е - докъто съществуват глутнци от неконтролирани улични псета хората са в опасност.Независимо колко ги кастрирате,чистите от паразити,биете тъпана на европейската хуманност за взаимоотношенията с животни и прочее екскремент.
А милите копелета,твърдящи че ние сме виновни,че човечеството е бич за планетата,как милите животинки са малтретирани от зли балкански дяволи - като вас ви нападнат и след време си гледате белезите или липсващите крайници аз лично ще ви се изхрача в лицата и ще се смея.
И като осъзнаете че съм прав ще осъзнаете че е време за действие - унищожение за четириногите бълхарници.
Последно редактирано от Verminaard : 04-08-2012 на 11:24
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Ако искаш нещо свързано с кyp - мога да ти подам моя да си поплачеш за горкичките кученца на него.
Иначе не е до корупция.Просто в Европа стриктните мерки за контрол над псетата отдавна са приложени и ефектите са станали факт преди про-помиярските...хъм,господа, визирам твоя милост за пример,да почнат да пищят като зашлевени кучки в латино бар.
И много ми е интересно как натягате за хуманно отношение към нещо което,най-малкото,не е човек.И си спести лигавите семантики.
Последно редактирано от Verminaard : 04-08-2012 на 11:49
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Докато има такива болни защитници на помярите, невинните хора ще страдат ....
Той конкретно не е виновен. И не е на 82, а на 88. Виновни са дивите българи, които си взимат кучета и ги изтребват и онези, които вместо да се борят с изпитаните и доказани методи, а именно кастрация на уличните кучета, нарочно държат популацията, за да източват пари! КАК НЕ ГО РАЗБРАХТЕ БЕ! ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПОВТАРЯМ! ПИСНА МИ!
Първо, бездомните кучета са заплаха.
Второ, поддържането на кучешката популация в сегашните й размери струва на общината пари. За 2011 година например бюджетът на общинското предприятие “Екоравновесие”, което трябва да се справя с бездомните кучета, е 1,2 милиона лева.
Трето, в нито един цивилизован град в Европа и по света няма бездомни кучета.
Санкции за собственици, изхвърлящи своето куче или малките кучета, когато кучката е родила: някои от тях оцеляват и стават родоначалници на цели родове бездомни кучета.
Вместо поддържането на кучешката популация за една година се правят хубави приюти за бездомните кучета. Не се убиват, а само се кастрират и не се пускат обратно на улицата. Естествено, всяко новопоявило се бездомно куче веднага се прибира в приюта. И се кастрира.
Така бездомните кучета могат да изчезнат в рамките на 12 месеца. Ако има воля и добрина от съветниците и кмета.
Източник: http://www.ekipnews.com/news/mnenia/...etata_/129429/
always late but worth the wait!
Вярно е, да.
Иначе ми е интересно как са стигнали до там да нямат бездомни кучета, за да можем да се поучим от това евентуално. Лошото е, че сигурно никога не са имали и няма да имаме от какво да се поучаваме.
Човек, много просто. Прибират се кучетата, кастрират се и се връщат обратно там откъдето са взети. Там те си пазят територията и не допсукат други кучета. Бездомните кучета обикновено живеят около 5-6 години. А и манталитетът на хората там е много по-ралзичен. Проявяват жестокост десетки пъти по-рядко от нас. Т.е., вместо да изхвърлят някое куче, което вече не искат да гледат, не го изхвърлят на улицата, а го подаряват или продават. Ако кучката им инцидентно забременее, тогава не я оставят да роди и да изхърли на улицата кученцата, а просто я водят при вета, който извършва аборт. А ако все пак ги роди - ги раздават. Всяко второ семейство там гледа животно - било то куче, котка или пор. Това е факт. Няма какво да говоря повече.
От поне 10 минути ровя в нета за да открия източници за някогашно съществуване на бездомни кучета в северозападна Европа. До момента е все едно интернет не е чувал за такова нещо. Всичко посочва бездомните кучета като феномен на южна и източна Европа и Индия.
За псетата има само 2 варианта които аз виждам.
1.Пълно и тотално изтребление и налагане на глоби от 2 000 до 5 000 на човек изхвърлил куче на вън.
2.Приспиване, товарене в контейнери и износ за Виетнам.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Толкова ли не можете да разберете, че проблема НЕ Е в кучетата, а в хората. Кучетата са безмозъчни същества, които разчитат единствено на инстинктите си. Оставени са на улицата, гладни са, освирепяли са от отношението им към тях, страх ги е - животинското в тях надделява.
Хората са проблема:
1) Кучето им ражда да кажем 8 малки кученца, не може да си позволи да ги задържи - изхвърля ги.
Изход от тази ситуация:
- от тях 5 оживяват и започват прогресивно да се множат, всяко женско от тях може да роди по 4 до 10 на сезон. За година от една единствена кучка може да се пръкнат 20-30 нови.
Решение на проблема:
- Водят я на ветеринар да ѝ прекъснат бременността.
- Търси стопани на кученцата или в най-лошият случай ги дава в приют, където ако не си намерят стопани до 1 месец, ги евтаназират.
2) Отношенията на хората към бездомните кучета. Вместо да подадат сигнал да ги приберат в приют, те ги хранят и отново ги оставят на произвола. Други хора пък плашат кучетата, гонят ги, хвърлят камъни по тях...
3) Отношението на общините към проблемите - няма хора, които са мотивирани за подобна работа. Една кастрация няма да реши проблема. Приютите са в окаяно състояние.
Трябва силно да се намали популацията на бездомните кучета и котки, но хората не ги бърка (извинявай ама все още много българи си изхвърлят боклука през терасата...), общината не ги бърка - кое по-напред... Трябва да се промени мисленето на хората, че да се оправи нещо. Кучетата са невинни, те не могат да мислят.
Тук не съм виждал нито едно безстопанствено куче. Дори не съм виждал кучета, които са пуснати без каишки - стопаните им са задължени да се грижат за тях и да ги държат постоянно с каишка. В автобуси може да има кучета, за сгради не знам.
Ха
Не е голяма загуба, защото му е оставало хипотетично още малко, или не е голяма загуба, че е починал човек?
Когато Майкъл Джексън умря голяма загуба ли беше? Ами Уитни Хюстън?
*някъв доктор*: Възрастен е, наживял се е, нека дадем органа на някой друг.
д-р Хаус: О! На колко години сте д-ре?! Кога ще можем да ви отпишем?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.