- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Отново бездомни кучета и отново смърт
Професорът е починал тази сутрин.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
За псетата има само 2 варианта които аз виждам.
1.Пълно и тотално изтребление и налагане на глоби от 2 000 до 5 000 на човек изхвърлил куче на вън.
2.Приспиване, товарене в контейнери и износ за Виетнам.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Толкова ли не можете да разберете, че проблема НЕ Е в кучетата, а в хората. Кучетата са безмозъчни същества, които разчитат единствено на инстинктите си. Оставени са на улицата, гладни са, освирепяли са от отношението им към тях, страх ги е - животинското в тях надделява.
Хората са проблема:
1) Кучето им ражда да кажем 8 малки кученца, не може да си позволи да ги задържи - изхвърля ги.
Изход от тази ситуация:
- от тях 5 оживяват и започват прогресивно да се множат, всяко женско от тях може да роди по 4 до 10 на сезон. За година от една единствена кучка може да се пръкнат 20-30 нови.
Решение на проблема:
- Водят я на ветеринар да ѝ прекъснат бременността.
- Търси стопани на кученцата или в най-лошият случай ги дава в приют, където ако не си намерят стопани до 1 месец, ги евтаназират.
2) Отношенията на хората към бездомните кучета. Вместо да подадат сигнал да ги приберат в приют, те ги хранят и отново ги оставят на произвола. Други хора пък плашат кучетата, гонят ги, хвърлят камъни по тях...
3) Отношението на общините към проблемите - няма хора, които са мотивирани за подобна работа. Една кастрация няма да реши проблема. Приютите са в окаяно състояние.
Трябва силно да се намали популацията на бездомните кучета и котки, но хората не ги бърка (извинявай ама все още много българи си изхвърлят боклука през терасата...), общината не ги бърка - кое по-напред... Трябва да се промени мисленето на хората, че да се оправи нещо. Кучетата са невинни, те не могат да мислят.
Тук не съм виждал нито едно безстопанствено куче. Дори не съм виждал кучета, които са пуснати без каишки - стопаните им са задължени да се грижат за тях и да ги държат постоянно с каишка. В автобуси може да има кучета, за сгради не знам.
Изчетох някакви части от тази теми и реших, че ще кажа каквото си мисля...
Първо, ясно е, че основата на проблема произхожда от хората и това, че разни малоумници са си взимали кучета безотговорно и са ги зарязвали. В този ред на мисли искам да вмъкна, че ще е хубаво да се наложи някакъв затвор (например 6 месеца до 2 години) за всеки глупак решил да зареже своето куче на улицата а не в кучкарник.
Второ, макар и проблемът да произхожда от хората в основата си, непосредственият проблем СА кучетата на улицата, виновни или не. Някъде пишеше по-горе, че от ЕС били глупаци и не знам си к'во. Хич не са глупаци, глупаци сме ние...в ЕС в много държави евтаназията Е разрешена и проблемът при нас не идва от Брюксел. В ЕС никой няма да ни каже нищо, ако направим кучкарници със адекватни съоражения за евтаназия. Не е нужно да се издевателства над животните и да се трепят с отрова, пистолети, пръчки, горене, давене и т.н. Прибират ги, държат неагресивните 10 дена. Ако някой ги осинови хубаво, ако никой не ги осинови - инжекция и ла финито.
Тук държа да засегна и проблема с еко-малоумниците и евентуалните злоупотреби с осиновяването. За да няма проблеми с това следва всяко купено/ новородено куче да се чипира и регистрира, като във всеки кучкарник да има непрекъснат достъп до този регистър. Идва еко-защитничка Х, иска да осинови куче У, обаче в регистира пише, че има още 4 --> не и се разрешава. И другото е, като има екозащитници с повече от 2-3 кучета да им се прави внезапна проверка и, ако не могат да покажат кучетата у дома си или на каишка с някой отвън --> бам 5000 лв глоба и 2 години условно. Като се случи втори път - ефективно.
И много бързо ще приключи тоя проблем. Просто трябва воля и да направим така, че хората, които ни пука и искаме да приключи (90% от населението), да не оставяме тези 5% защитници-тъпани да ни заглушават и правят луди. Като сме малко по-звучни относно това, което искаме, хем политиците ще ни чуят, хем ще действат спокойно, знаейки, че имат подкрепата на по-голямата част от населението.
Последно редактирано от amk933 : 04-09-2012 на 11:13
Ха
Не е голяма загуба, защото му е оставало хипотетично още малко, или не е голяма загуба, че е починал човек?
Когато Майкъл Джексън умря голяма загуба ли беше? Ами Уитни Хюстън?
*някъв доктор*: Възрастен е, наживял се е, нека дадем органа на някой друг.
д-р Хаус: О! На колко години сте д-ре?! Кога ще можем да ви отпишем?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Аз обичам животните и винаги съм се изказвала в тяхна полза, и винаги ми е било много жал, и винаги съм ги защитавала. Но в случая съм отвратена от хората.
Та гледаш и развъждаш улични помияри , храниш ги със сурови кокали..те разкъсват и убиват човек.. И после предприемаш инициатива във фейсбук страницата на защитниците на животните, хората СПЕШНО да помагат да се хванат кучетата , за да се скрият от Екоравновесие. Още по-срамното е , че се отзоваха хора, готови да приютят кучетата-убийци временно, до като "хайката" ловци се откажат да ги търсят и евтанизират. Че чак и банкова сметка бяха дали, да съберат пари за ловец, който да залови кучетата и по-лесно да си ги приютят. Днес четох, че същите тези защитници на животните били готови да убиват за да предпазят кучетата.
Абсолютно отвратена съм. Що за хора сме станали? За едни кучета, които се въдят под път и над път, които са ПРОБЛЕМ на редица големи градове в България, които убиват и осакатяват невинни хора (предимно възрастни и деца) за цял живот.. за тези кучета, някои хора са готови да дават пари, да ги приберат в къщи, да ги гледат и спасят. Същите тия помияри разкъсали до кокъл човек.
Когато човек убие човек - парадираме за високи присъди и дори искаме връщане на смъртната присъда. Но когато куче убие човек , отваряме вратите си за него и хвърляме пари , за да го скрием от тези, които трябва да раздадат възмездие.
Започнал е като научен сътрудник в Колумбийския университет, след това има кариера на Уолстрийт, прави инвестиционна банка, кръщава я на родния си квартал, бил е милионер. Работил е в Държавния департамент на САЩ, в Световната банка и в ООН. И на всичкото отгоре е такъв мил и сладък човечец, вчера го гледах по телевизията. Дошъл си в родината и го изяли кучетата. Е т'ва е.
Също така има издадени и книги.
Ей тва е, после що бягали хората..
Снощи като четох Достоевски, имаше една сцена, в която един хилав кон не можел да дърпа целия товар, и затова го били много, докато издъхнал. Били го през лицето, очите, а тълпата наоколо се забавлявала ...
Знам че няма много връзка с темата, ама рекох да го напиша![]()
Понякога искрено ме радваш![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
В Германия са ги избивали всяко куче ,което проявява и най-малко агресия !
Не си мислете ,че само с кастрация и огромни кучкарници нещо ще се промени
Вече е твърде късно за съжаление
Тия псета трябва да се избиват. Няма друг начин