- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо "напуснахте" България
Определено не впечатляваш човека отсреща с твоя интелект, но пък може би имаш други качества които ние не виждаме...
Вие Българите живеещи в България много знаете за живота извън България и то даже толкова много, че съвсем спокойно спорите с хората които наистина живеят извън България. Ако си мишка в България ще си мишка където и другаде да отидеш, та даже и по-голяма... Дали ще миеш кенефите в България или във Франция няма никакво значение...
Характерна българска черта...
Боже мили! Ще ходиш в чужбина заради сеизмичната активност? Не знам да се смея или да плача! Ако смяташ, че в чужбина няма "капути" като българските жестоко се лъжеш. И казваш, че не искаш да общуваш с българските емигранти защото "лъжат и мажат" с какво смяташ, че са по-различни от хората в Испания, Гърция или пък Германия или пък камоли от теб. "Чалга-кифлите" ги има навсякъде просто не са "чалга".
По темата: Напуснах я защото баща ми работеше в Испания известно време и сега ни взе при него. Дали възнамерявам да се върна? Иска ми се, но времето ще покаже![]()
http://www.earthquakes.bgs.ac.uk/ear...ant/index.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Categor...ters_in_France
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._British_Isles
Изглежда ми че имаш неоснователни очаквания към чужбина. Предлагам да си избереш държава и поразучиш всичко, което можеш, за да не останеш разочарован после. Според мен проблема ти с момичетата не идва от това че си слаб и висок.
Много мрънкане, никакъв дори опит за подобрение на положението. Аз яе ти кажа моето мнение за така бленуваната Франция. Не знам дали говориш френски, но ако не говориш достатъчно добре, знай че единствените хора, с които ще можеш да общуваш са именно българи и то ще са главно ткива като тебе дето не говорят френски, т.е. най-голямата утайка на населението.
Това че в бг не си щастлив определено не означава че в чужбина ще си щастлив.
И какво става като всички напуснат България? Популацията ни се намалява, и ще дойде момента където може да изчезнем?!?! Каквото и да става, ще си стоя в България!!! Винаги има начини за реализация и добър живот!
Вчера пак разтресе! Ето две карти:
http://www.seismo.ethz.ch/static/GSH...af-me/fig4.gif
http://wija.ija.csic.es/gt/earthquak...ter_A4_75q.jpg
Излиза, че Полша, Чехия, част от Германия, средна Франция (включително Париж), средата на Испания (включително Мадрид) и Англия са по-слабо сеизмично активни. Най-активни и потенциално опасни са Балканите, Италия, Австрия, Словакия, голяма част от Унгария, цялата Португалия и почти цялата Италия без "токчето" на ботуша.
И стига с тия глупости, че сме щели да изчезнем - Словаците как не пищят, а са около 5 милиона?!?! Нито сме толкова малки - Чехия е с по-малка територия, а са колкото нас по население, че и малко повече. Да не са седнали да реват, че са малки, както ние го правим? Само всявате паника у хората! Щели сме да изчезнем, да, то така изчезва държава хоп и я няма.По вашата логика някои малки държави с малко население не трябваше да ги има, но си ги има.
Тук обществото е болно - котират си предимно кифлите с чалга излъчване и напомпаните момчета, докато в чужбина съм виждал дори много по-хърбави от мен с гаджета.
alchy, сега ще ти разкажа за моя живот. Живея в село Кошара, което е с население 1 човек (аз). Преди години не беше така... Имаше много хора, всички се познавахме. Преди няколко години обаче хората малко по малко започнаха да се изнасят към София. Аз много добре си спомням как им казвах: Недей бе, Пешо, да ходиш към тая София! Кой ще остане тука в Кошара?? Той обаче не ме послуша и си замина. Чуваме се рядко, но казва че е добре. Същата е историята и с ГошоИ така в крайна сметка всички се изнесоха от селото, но аз съм твърдо решена да остана и да се реализирам тук.
Много са смешни някои които казват "Тук ще стоиш!". Първо всеки ще си решава сам за себе си и вие нямате никакво право да съдите хората.
И не всички бягат заради парите, парите не са всичко. Защо смятате, че всички бягат само заради повече пари? Аз бягам от баща ми и неговия род, той все иска да ме контролира и в различен град да живеем все ми се бърка. С някои роднини не може да излежеш на глава и ако се виждате веднъж на високосна по-добре!
Бягам и заради музиката - тук ако пусна поп-рок песен само аз ще си я слушам, а там, където искам да се преместя няма чалга, там доминиращият стил е точно любимият ми поп-рок. Отделно IT специалистите там са доста по-добре платени!
Мхм.. и самичка си живееш в селото, това се казва силна воля и смела постъпка! И аз имам къща на село (близо до Сл.Бряг) но вече от 6 години съм в Бургас и честно казано не ми се връща на село. Но по нататък/на старини ще се върна и ако не се застрои околността ще си живея на спокойствие. Но на този етап искам в града/разходки/кафенца/ и още куп други занимания има, както и работа. А ти иначе на колко години си и как се издържаш самичка ? :ss
@michel1 - в началото казваш че парите не са всичко, но малко по доле казваш "ИТ специалистите вземат повече пари.." Нормално е да вземат повече, по-голям жизнен стандарт, по-високи заплати.. без работа/без пари, трудно се живее, нито можеш да излезеш/ да мръднеш на някъде.. :х
Последно редактирано от alchy : 05-25-2012 на 08:05
alchy, всъщност с тази измислена история исках да покажа, че емиграцията извън държавата не е единствения проблем на България. Масово хората се изнасят от селата/малките градове, за да имат по-добър живот/реализация. Странното е че никой като гледам не мисли какво става с тези населени места. Ето както ти казваш, че има повече развлечения/работа в Бургас, аз така ти казвам, че в чужбина има повече работа/развлечения от България. Та въпроса ми е защо трябва да стоя на място, което не ми харесва по ред причини? Ти си си се изнесъл от селото в което си живял, а в същото време търсиш сметка на хората, които са се изнесли от бг... Всеки трябва да прави това, което смята, че за него е добре.
Иначе съм съгласна с теб. И на мен не ми се връща в България. Веднъж като свикнеш на хубаво после много трудно се връщаш към по-лошото. Иначе като цяло е истина, че когато едно място не е хубаво за живеене просто хората търсят нещо по-добро. Същото става и с България.
Последно редактирано от windowlicker : 05-25-2012 на 17:25
Ако човек е решил да емигрира някъде, това значи, че вече е приел, че ще бъде "асимилиран", така че не виждам защо трябва да учи децата си на български. И това го казвам точно защото донякъде съм и националист. Ако ми се домъкнат тук някакви чужденци с идеята да се пренесат да живеят в България за постоянно, да им се родят деца тук и да ги отглеждат тук, ще очаквам да приемат нашия български език за свой език, децата им да го говорят като майчин и няма да ми е много кеф да парадират с културата и обичаите си. Иначе какво правят тук? Значи може да ходиш да се възползваш от чуждите условия и стандарти, признавайки, че твоята страна не може да ти ги осигури, при това с твърдото убеждение, че повече няма да се прибереш в страната си, но иначе ще си учиш децата на твоя език и култура - еми аз лично не съм съгласен. Ако дойдеш да живееш за постоянно в България, ще раждаш българчета. Ако отидеш да живееш за постоянно в Англия, ще раждаш англичанчета. Така ги виждам нещата, обикновено съм краен, може би и в тоя случай е така...
П.П. Историята е показала, че етническите различия ескалират до сериозни конфликти в случаите когато различни малцинства са се нанесли трайно в някаква чужда територия, но не желят да си променят културата, езика и обичаите.
Между другото казвам, че няма смисъл да се махате, ако не сте кой знае колко образован и си намерите работа за 700 плюс лева да речем. Обаче ако ви се налага да работите за 450 левави съветвам да проверите дали случайно не търсят носачи на пица.
При 1000 евро средна заплата в България нямам никакво намерение да напускам... Викаш нормален живот и нищо повече. А ти какво чакаш? Да станеш свръх богат или си убеден в това? Мога да ти кажа, че сигурно 9 от 10 човека са убедени, че ще успеят наистина в живота и ще станат богати. Ама са сигурни в това. Не само в БГ, а в света. Само 1 от тези 10 успява и 1 живее добре... другите 8 са средна класа и надолу. Така че се радвай ако имаш късмета да имаш нормален живот. Няма да ти казвам онова за летенето и яденето, но си го обмисли.
Последно редактирано от babati : 06-09-2012 на 02:08
Общо взето управляващите да си поправят шибаната фирма, която наричат държава или да обявяват фалит или да я закриват. Хората заслужават да са щастливи. Стига лъжи и обещания. Аз разбирам да е паднала комета например и затова да ни е скапана държавата и да я теглиме, а то Българи от алчност я разсипват. В за какво да стоя? Да им робувам ли? Тези пък дъртите са ебаси олигофрените в тази страна. На протести полицаи бият 14 годишни с палки, а онея мишки ги мързи да излезнат...
Европейците не са по-добри от Българите като хора, нито са по-умни (добре де от половината Българи другата половина просто са си негодни не мога да си кривя душата). Без значение какво се говори 50% от хората тук са си много качествени. Другото е принципа западното лайно е вкусно, защото е западно. (говоря за "прекрасните", "красиви" и "добри" европейци и Американци, особено англичаните, които се женят и омъжват за братовчедите си все още)
Иначе за дупките и мазните мутри по телевизията съм съгласен. И на мен са ми крайно антипатични.
Последно редактирано от babati : 06-09-2012 на 02:49
Не знаех, че само в България имало дупки...
Българските заплати и пътища са най-зле в Европа! Слънцето изгрява от изток! Водата е мокра!![]()
DS е на линия Пътувал съм доста и България не е мястото с най-лоши пътища в Европа. Европа и Европейски съюз са две различни неща. В Европейския съюз сме с най-лоши (естествено си делим "престижното" място с Румъния). Около нас Сърбия и Румъния са в подобно на нашето състояние, а Македония и Албания са най-ужасните и бавни места на този свят. Ако звучи отешително там мизерията и пътищата са доста по-сериозни. Съвсем в реда на нещата е хората да напускат. За щастие основно турци засега (били са 1 и половина милиона преди прехода а на последното преброяване нямат и 600000), а сега следва голяма вълна и от българи. И циганите бягат (за щастие). Гърция и Италия са пълни с БГ цигани. Хората, които напускат са прави. Искад да живеят добре. Чужбина не гарантира добър живот, но дава възможност за такъв. И България дава подобни възможности, но са далеч по-малки.
Зачетох темата и ви казвам, че няма смисъл да общувате с michel1. Това е изключително глупав и заблуден човек. Идеята му, че на запад жените не са меркантилни и мъжете няма да го прецакат и една от многото комедии на мозъка му, който изобщо не е в час. Доживях да видя човек, който ще обвини България, че не може да си хване гаджеВсякакви има...
Аз ще пробвам да се реализирам тук след като завърша и ако не стане до да кажем 5 години след завършването ми ще погледна на запад. Тъкмо ще имам и някаква практика и опит с живота.
Последно редактирано от viktora : 06-09-2012 на 16:17