Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Не знам дали говориш за България или за чужбина, но за чужбина това твърдение е просто абсурдно, за България също не е вярно.
Вземи се информирай как фирми, които в момента дават работа на стотици човека, са започнали от едно малко гаражче и Лада.

Факт е, че в държавата положението е трагично, но не можеш да ограничиш успелите до 4 професии.
Аз съм ще заминавам в чужбина това лято.

Едит: Сега прочетох и медицина. МЕДИЦИНА?! Нелепата област, в която личен лекар си клати краката и взима пет бона от въздуха, а кардиохирургът - под 1000 лв, ако няма частна практика?! ТОВА ли ти е сигурното? Че да захвана един личен лекар да стана, живот ще си живея.
Не се вкарвай във филми . То така се отваря фирма , от гаражче и Лада - ми айде успех ти пожелавам. Отваряй фирма.
Не всеки човек има този нюх и не всеки има тези качества за успешна реализация, но хората са различни и на много държава не им осигурява работа за желаната професия.
Не казвам ,че не става, но е в пъти по-трудно и невъзможно , от колкото в западни държави.
Медицината не е за всеки. Хирурзите взимат също сравнително малко... дори подигравателно малко! Болниците винаги изпитват недостиг на лекарства и технологии! Но имат сигурна работа, докато другаде риска от безработица е голям.
Така... заминаването в чужбина е личен избор на всеки! Никой няма право да съди емигриралите ! Тук може да има работа за някои, но за другия няма. Тук средната класа е унищожена . Това исках да кажа. Никой няма право да съди!