Ако човек е решил да емигрира някъде, това значи, че вече е приел, че ще бъде "асимилиран", така че не виждам защо трябва да учи децата си на български. И това го казвам точно защото донякъде съм и националист. Ако ми се домъкнат тук някакви чужденци с идеята да се пренесат да живеят в България за постоянно, да им се родят деца тук и да ги отглеждат тук, ще очаквам да приемат нашия български език за свой език, децата им да го говорят като майчин и няма да ми е много кеф да парадират с културата и обичаите си. Иначе какво правят тук? Значи може да ходиш да се възползваш от чуждите условия и стандарти, признавайки, че твоята страна не може да ти ги осигури, при това с твърдото убеждение, че повече няма да се прибереш в страната си, но иначе ще си учиш децата на твоя език и култура - еми аз лично не съм съгласен. Ако дойдеш да живееш за постоянно в България, ще раждаш българчета. Ако отидеш да живееш за постоянно в Англия, ще раждаш англичанчета. Така ги виждам нещата, обикновено съм краен, може би и в тоя случай е така...
П.П. Историята е показала, че етническите различия ескалират до сериозни конфликти в случаите когато различни малцинства са се нанесли трайно в някаква чужда територия, но не желят да си променят културата, езика и обичаите.