- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване в Англия?
Може ли някой да ми даде някакви насоки за кандидатстването там и по-точно журналистика/ масови комуникации?
Някакви относителни оценки, които трябва да имам (11 клас съм и по мои изчисления дипломата ми се връзва към 5.20-30)
Какво изискват още при кандидатстване?
Какво конкретно те кара да обмисляш образование там?
Ох, поредният заблуден идиот, който една сутрин се е събудил и решил да кандидатства в Англия. Откъде да започна.... Харесваш си унивеситет, и оттам нататък виждаш какво се желае от теб, за да бъдеш приет. TOELF/IELTS са задължителни. Да не говорим, че те трябва да се вземат или сега лятото или в началото на 12-ти клас.
Общо взето, ако не си начетен и упорит, се откажи.
Би трябвало да можеш да влезеш в приличен университет с тази диплома. Напливът към журналистиката сякаш не е толкова голям, но пък и не я има в много университети, така че това може да е малък проблем(?). Не мога да ти дам конкретна информация в тази област, не съм запозната.
Най-често искат някакъв езиков сертификат на определено ниво (IELTS, TOEFL и по-рядко CAE).
Можеш да се поразровиш в bghelp (раздел Образование в UK) ако искаш някаква по-конкретна информация.
В тази тема всичко е обяснено доста подробноhttp://www.teenproblem.net/forum/sho...BB%D0%B8%D1%8F
Гледай все пак да си вдигнеш дипломата.
always late but worth the wait!
1. Да имаш отлична диплома.
2. Да имаш не просто силни оценки от последните няколко години в у-ще.
3. Да си харесаш университет и да видиш какви са му изискванията.
Точка 3 ще ти даде отговорите на всичко. Тук няма да получиш всичко на готово. Имаш си у-ще, където да получиш нужните насоки.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Както казаха по-горе, първо си харесай университет. Всяко уни си има неговите си изисквания за средна оценка на дипломата и определена оценка от езиков сертификат.TOEFL/IELTS ще ти трябва със сигурност, от това няма измъкване. Обикновено искат или едното, или другото. Дипломата ти... всъщност зависи към кой университет си се насочила, но по принцип ще е добре да се стегнеш малко и да изкараш по-добри оценки поне последната година, за да ти се вдигне общата оценка.
Само не мога да разбера защо някой като каже "Искам да кандидатствам в чужбина" винаги има поне 1-2 които веднага скачат и почват да му казват колко е зле, как за нищо не става и изобщо да не се и опитва, 'щото няма да я бъде тая работа. Кандидатстването/ученето в чужбина в наши дни изобщо не е толкова трудно и определено не е запазена марка само на деца-чудо, които не са имали оценка по-ниска от 6 през целия си живот.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.