- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Да де, така е, хора всякакви, но аз имах предвид повече онзи нов забързан начин на живот, който ние тук на Балканите не познаваме. Аз ти говоря за онези в Западният свят дето по цял ден говорят по телефони, бързат за делови срещи, бъхтят се като животни, целият им ден минава в тревоги и безпокойства какво ще стане, за такива хора ти говоря и това колко са безсмислени тези неща и как целият им живот минава така. Или пък онези в Азия които само цял ден работят като мърши, вечер ядат, спят и на другият ден същото се повтаря. Това е глупаво. Да живееш така само за да изхранваш семейството си значи липса на собствено самосъзнание, мисъл и това е много животински смисъл на живот. Но не ме разбирай погрешно, не съм против работата и съвсем не казвам че трябва да живеем всички като клошари. Както се казва, мизерията е по-поносима когато имаш нов Мерцедес. Казвам просто че това ламтене за пари и ежедневните безсмислени глупости, с които си товарят мозъците хората, са напълно ненужни.Естествено на нас българите, тези неща са ни сравнително далечни. Затова и не можем да разберем чужденците, които като дойдат тук и казват че им харесва.