Пич, или не си чел Библията или я тълкуваш, както си можеш. Ако ще споря благо и разумно с някого, то молбата ми е да е що годе информиран. Ако твърдиш, че Бог не е личност с характер, както ясно е описан и в Библията, то бих ти препоръчал да смениш религията, тъй като само по документ се водиш християнин! Разбираш ли, смешно е не това, че аз не го схващам, а това, че ти не си способен да проумееш, че говориш глупости, които един християнин не би казвал! Че Бог е милостив, въздесъщ, благ, любящ баща, нали такъв е Бог? Или ще кажеш, че не е такъв? Значи той е личност, но в същото време е отвъд пределите на времето! А по-долу ми говориш за празни философии. Няма да се занимавам с теб, просто защото е ясно, че не можеш да се откъснеш от предрасъдъците си и съзнателно или не лъжеш, защото от една страна проумяваш, че е глупаво да се вярва в Бог-личност и казваш, че Бог не е личност, а от друга страна защитаваш Бог, казвайки, че бил благ и ..., защото си решил или някой ти е внушил, че трябва да си християнин! Давам ти два линка, за да имаш обща култура.

Що е Бог?
http://bg.wikipedia.org/wiki/Бог
Що е християнсто?
http://bg.wikipedia.org/wiki/Християнство

Давам ти съвет, който не искам да ти прозвучи като поучение, но недей да се хвърляш в дълбоки води. Така че, прочети в двата линка основата на християнското учение. Нямам нищо общо с последователите на Дънов, нито с розенкройцерите. Отново не си наясно и говориш глупости. Запознай се с учението на Дънов и след това ела и ми кажи, че е сходно с това, което пиша аз. С Розенкройцерството също нямам абсолютно нищо общо. Будизмът... зависи коя от всичките му подкатегории, но и от него съм далеч.

В рамките на един човешки живот със средна продължитеност колко грехове може да извърши човек? Ок, нека са хиляди. И какво? После любящия баща ще ме хвърли в ада завинаги! На това му казвам човешка измислица и опит да се дефинира понятието справедливост! Разбери! Бог не е нито справедлив, нито милостив. Това са човешки атрибути, характерни черти на характера. Бог е извън човешките представи. Сега в момента се питам защо ли въобще споря така убедено, след като знам, че няма да те вкарам в „правия път“, но дори и да стане каква полза би могло да има това, освен че ще прогледнеш през моите очи. Ок, уважавам мнението ти, въпреки че е смешно за мен. Все пак в правото си си да вярваш в каквото решиш.

Успех!