.
Отговор в тема
Страница 8 от 34 ПървиПърви ... 45678910111218 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 827
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    npp, щом имаш нужда някой да е създал електричеството, то ние имаме нужда някой да е създал господ. Ако ти избереш да вярваш, че за второто няма такава нужда, то не виждам с какво ние бихме направили по-различен избор да вярваме, че за първото няма нужда.

.....

Горният абзац важи толкова за вярващите, колкото и за атеистите. Освен, че се опитвате да си защитите позицията в тоя раздел, другата причина да пишете толкова километри постове е, че се захапвате лично и се държите като деца. Ако някой ден, много след като станете свидетели на безсмъртното съзнание и другите чудновати напредъци на технологиите, стигнете до консенсус, какво значение ще има, че сте се доказали пред npp и defender? Тва няма да е дълго бленуваната победа над религията, която вътре в себе си търсите (или обратното). Ще са се съгласили над нещо 5 човека в някакъв форум, а навън в живота ще има още хиляди, които ще са в разногласие. Търсете отговори и обсъждайте, не изпадайте в дребни дразги.

Отдавна се канех да пиша активно в раздела, но това ме спираше (че и все още донякъде).

Айде поздрави и със здраве!
    да, за дребнавите дразги си прав, ние също можехме да засвидетелствуваме и повече в този раздел, но досега нямаше сериозен интерес към Бог и вярата, и затова истинският Господ Бог не ни даде

а на въпроса за произходът на Бог, Той е единственото същество, за което е писано в Библията че се ражда от само себе си, ето какво пише в Св. Писание по въпроса:

"В началото бе Словото(т.е. Бог в формата на семе); и Словото беше у Бога(т.е. и Той растеше); и Словото бе Бог(т.е. докато накрая достигна (до) своята напълно зряла форма). То в начало беше у Бога(т.е. така е било в началото с Бог). Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало." Йоан 1: 1-3,

"На какво да оприличим Божието царство(т.е. произходът на Бог)? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята(т.е. което в началото на вечността), е по-малко от всичките семена, които са на земята(т.е. от всички същества на вселената); но когато се посее(т.е. но още с започването на вечността), расте, и става по-голямо от всичките злакове(т.е. от всички същества), и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. множество Небесни Ангели)." Марк 4: 30-32

Абеее всички тези,който казахте че вярвате в бога ае докажете ми че съществува..? Бог е за слабите тези слабаци,който не могат да се справят само в живота и се когато се издънят се оправдават с Бог и казват той гледа...
    Вярата е донесла толкова мъка болка и смърт колкото нищо друго но вие с вашите промити мозъци не можете да го разберете ..Само войни,конфликти....

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от darabara123 Виж мнението
    Абеее всички тези,който казахте че вярвате в бога ае докажете ми че съществува..? Бог е за слабите тези слабаци,който не могат да се справят само в живота и се когато се издънят се оправдават с Бог и казват той гледа...
    Вярата е донесла толкова мъка болка и смърт колкото нищо друго но вие с вашите промити мозъци не можете да го разберете ..Само войни,конфликти....
    имаш право за това че през хилядолетията, като и до сега, се вършеше много неправда в вярата, заради което милиарди човеци (по-)страдаха, ето защо са и Божиите Заповеди в Писанието, за да не се върши неправда в вярата

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство(т.е. не всеки, който твърди че вярва в Мен/в Бог ще бъде допуснат в Небесната Администрация), но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела(т.е. извършихме много свещенодействия)? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие(т.е. духовно/религиозно беззаконие)." Матей 7: 21-23

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ["В началото бе Словото(т.е. Бог в формата на семе); и Словото беше у Бога(т.е. и Той растеше); и Словото бе Бог(т.е. докато накрая достигна (до) своята напълно зряла форма). То в начало беше у Бога(т.е. така е било в началото с Бог). Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало." Йоан 1: 1-3,
    " Небето беше синьо(т.е кравата мучеше силно); И прозореца беше отворен(т.е. сутринта ядох бъркани яйца), Химикалката ми се счупи(т.е президента Обама е на посещение в Русия); И всичко това стана през този ден(т.е стола е боядисан в черно) ....и т.н. random shit"
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-11-2012 на 17:28

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    " Небето беше синьо(т.е кравата мучеше силно); И прозореца беше отворен(т.е. сутринта ядох бъркани яйца), Химикалката ми се счупи(т.е президента Обама е на посещение в Русия); И всичко това стана през този ден(т.е стола е боядисан в черно) ....и т.н. random shit"
    не си единственият, който очаква информацията в Библията да е перфектно подредена и разбираема както в най-добрите учебници, обаче тя е написана с строго специфична духовна терминология, която е разбираема само от онези, които истинският Господ Бог е избрал за целта, иначе и на мен ми се е искало за всяка област от науката да има по една малка книжка с всичко най-важно в нея и то по съвсем разбираем за всеки човек начин, но уви ако това беше така, сега много хора щяха да изгубят не просто работата си, но дори и професията си, така и Светото Писание не е разбираемо за всички, защото истинският Бог е определил само малък брой хора да бъдат негови духовни служители, а не всички, и то не защото за Него е невъзможно да направи всички да бъдат съвършени духовни служители, но просто защото няма нужда от толкова много на брой такива

Banned Повече от фен
    не си единственият, който очаква информацията в Библията да е перфектно подредена и разбираема както в най-добрите учебници, обаче тя е написана с строго специфична духовна терминология, която е разбираема само от онези, които истинският Господ Бог е избрал за целта, иначе и на мен ми се е искало за всяка област от науката да има по една малка книжка с всичко най-важно в нея и то по съвсем разбираем за всеки човек начин, но уви ако това беше така, сега много хора щяха да изгубят не просто работата си, но дори и професията си, така и Светото Писание не е разбираемо за всички, защото истинският Бог е определил само малък брой хора да бъдат негови духовни служители, а не всички, и то не защото за Него е невъзможно да направи всички да бъдат съвършени духовни служители, но просто защото няма нужда от толкова много на брой такива
    Да, признавам си че не разбирам от религиозни текстове, и след като ти си чел повече такива текстове, може би успяваш да навържеш нещата по-добре от мен. Само че като виждам как навързваш нещата които аз знам, нещо ти нямам много доверие......

Интересно как всички вие "духовни хора" плюете по другите че били себични и не се подчиняват на Бога, а самите вие се изживявате като някакви специални, неповторими и избрани от Бога....... Човешка религия е това християнството, от хора за хора. И то не за особенно умни хора. Християнството е измислено за да удовлетвори потребностите на малкия човек, за да може той да прехвърля всичките потребни му качества върху него, за да има вече готов път, вече измислен мироглед, с всичките си измислени преструвки, игри, роли, правене на божествени, за да има добри и лоши, и всичко да е сервирано наготово. Да ама не става така. Християнството е типичен пример за това какво става когато малки хора се опитват да подражават на нещо велико. Защото Иисус Христос, каквото и да е направил в онези времена, то е било нещо различно и запомнящо се, а вие човеко-мравки искате да бъдете "образи и подобия", за да можете да си играете малките игрички на образи и роли....... Жалка история ...... Виждал ги тези неща, дълго време бях нацист, виждал съм страшно много други нацисти и може би първият закон в тези среди е че Фюрера винаги е прав. За всяка критика срещу него се изсипваха цяла тумба с идеалисти, които всячески се опитваха да стъкмят фактите и логиката в полза на Фюрера. Защото не можеш да почиташ и да следваш някой, без той да е безгрешен. Типичен пример за това как малките хора си търсят образи и подобия в нещо по-велико, надявайки се че по този начин и те ще станат велики. Но си остават просто евтини имитации. А при християните е дори по-жалко, защото следват някакъв образ отреди 2000 години.....
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-12-2012 на 11:20

Мега фен
    Да, признавам си че не разбирам от религиозни текстове, и след като ти си чел повече такива текстове, може би успяваш да навържеш нещата по-добре от мен. Само че като виждам как навързваш нещата които аз знам, нещо ти нямам много доверие......

Интересно как всички вие "духовни хора" плюете по другите че били себични и не се подчиняват на Бога, а самите вие се изживявате като някакви специални, неповторими и избрани от Бога....... Човешка религия е това християнството, от хора за хора. И то не за особенно умни хора. Християнството е измислено за да удовлетвори потребностите на малкия човек, за да може той да прехвърля всичките потребни му качества върху него, за да има вече готов път, вече измислен мироглед, с всичките си измислени преструвки, игри, роли, правене на божествени, за да има добри и лоши, и всичко да е сервирано наготово. Да ама не става така. Християнството е типичен пример за това какво става когато малки хора се опитват да подражават на нещо велико. Защото Иисус Христос, каквото и да е направил в онези времена, то е било нещо различно и запомнящо се, а вие човеко-мравки искате да бъдете "образи и подобия", за да можете да си играете малките игрички на образи и роли....... Жалка история ...... Виждал ги тези неща, дълго време бях нацист, виждал съм страшно много други нацисти и може би първият закон в тези среди е че Фюрера винаги е прав. За всяка критика срещу него се изсипваха цяла тумба с идеалисти, които всячески се опитваха да стъкмят фактите и логиката в полза на Фюрера. Защото не можеш да почиташ и да следваш някой, без той да е безгрешен. Типичен пример за това как малките хора си търсят образи и подобия в нещо по-велико, надявайки се че по този начин и те ще станат велики. Но си остават просто образи и подобия. А при християните е дори по-жалко, защото следват някакъв образ отреди 2000 години.....
    можеше да претендираш за това ако не беше последовател на една от човешките(666) религии, а именно сатанизма, по-фрапираща човешка(666) религия от сатанизма едва ли има, не казвам че досега християнството е било напълно чисто, но вие сте си малко или много братя по вяра с нечистите вярващи, защото вие сатанистите сте нечисти в вярата, и онези останалите също, така че, при теб по-скоро се получава това: "крадеца вика: "дръжте крадеца""

Banned Повече от фен
    можеше да претендираш за това ако не беше последовател на една от човешките(666) религии, а именно сатанизма, по-фрапираща човешка(666) религия от сатанизма едва ли има, не казвам че досега християнството е било напълно чисто, но вие сте си малко или много братя по вяра с нечистите вярващи, защото вие сатанистите сте нечисти в вярата, и онези останалите също, така че, при теб по-скоро се получава това: "крадеца вика: "дръжте крадеца""
    Глупости, ти какво си мислиш че имам някаква догма, че жертвам малки котенца на кървав олтар, че се моля на Сатаната ли ? Хахаха. Сатаната изобщо не съществува, аз нямам никакви идеали, никакъв строг морален кодекс, не почитам и не приемам никой за мой Бог, водач, учител и т.н Не подражавам и не имитирам. Тези глупости които говоря през повечето време тук са атеистични ебавки. Истината е че повечето атеисти не остават по назад от религиозните. И те си имат идоли, образи, свещенни книги, догми и абсолютни истини. При мен такива неща няма. А Сатанизма ако беше си направил труда да попрочетеш малко, ще видиш че е просто формално име, не култ или религия. Сатанизмът е свободен за интерпретация и значи за всеки сатанист различно нещо. Там няма богове, идоли, религиозни водачи, морални догми и т.н. глупости. Пък и това че съм сатанист е просто формалност от която веднага може да се отрека, за мен това не е нещо толкова важно или определящо. Естествено има и много сатанисти които си имат богове, култове, догми и т.н. но аз не съм от тях.

Мега фен
    Глупости, ти какво си мислиш че имам някаква догма, че жертвам малки котенца на кървав олтар, че се моля на Сатаната ли ? Хахаха. Сатаната изобщо не съществува, аз нямам никакви идеали, никакъв строг морален кодекс, не почитам и не приемам никой за мой Бог, водач, учител и т.н Не подражавам и не имитирам. Тези глупости които говоря през повечето време тук са атеистични ебавки. Истината е че повечето атеисти не остават по назад от религиозните. И те си имат идоли, образи, свещенни книги, догми и абсолютни истини. При мен такива неща няма. А Сатанизма ако беше си направил труда да попрочетеш малко, ще видиш че е просто формално име, не култ или религия. Сатанизмът е свободен за интерпретация и значи за всеки сатанист различно нещо. Там няма богове, идоли, религиозни водачи, морални догми и т.н. глупости. Пък и това че съм сатанист е просто формалност от която веднага може да се отрека, за мен това не е нещо толкова важно или определящо. Естествено има и много сатанисти които си имат богове, култове, догми и т.н. но аз не съм от тях.
    просто гледай да не се окаже че вършиш неправда в вярата или както сега е по-модерно да го наричат духовност, понеже най-омразното нещо за Бог е именно когато някой върши неправда в вярата, без значение как го наричат различните хора, било то сатанизъм, кришнаизъм, йога, медитация, и т.н., за Него такива неща винаги са най-голяма мерзост

Супер фен Аватара на MrCreeper
    За болднатата част, как така истинският Господ Бог е избрал някого?!?
    Та нали Християнството според Новия Завет е за всички о.О
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от MrCreeper Виж мнението
    За болднатата част, как така истинският Господ Бог е избрал някого?!?
    Та нали Християнството според Новия Завет е за всички о.О
    може ли всеки човек от населението на всяка една държава да бъде министър, премиер или президент на своята държава?!, разбира се, не че не е възможно, но просто е излишно, няма нужда, а и обикновено са определени само няколко стотин или няколко хиляди човека, които да изпълняват тези длъжностни държавни позиции, и няма място за други такива, така и в Божието Царство(т.е. в Божието Правителство) са определни малък брой човеци, които да бъдат духовници/духовни служители на истинският Господ Бог, не защото не може да има повече, но просто защото няма нужда всеки да бъде товарен с такава отговорност, която може да изисква доста голямо отречение от нормалният потребителски живот, например нито един то Св. Апостоли не е бил женен, никой от тях не е имал къща/жилище/апартамент, но непрестанно са скитали от град на град и държава на държава за да благовестяват, или както един от тях е казал:

"Бог изложи нас, апостолите, най-последни, като човеци осъдени на смърт; защото станахме показ на света, на ангели и на човеци; ние безумни заради Христа, а вие разумни в Христа, ние немощни, а вие силни, вие славни, а ние опозорени. Ние до тоя час и гладуваме и жадуваме, и сме голи, бити сме и се скитаме, трудим се, работейки със своите ръце; като ни хулят, благославяме; като ни гонят, постоянствуваме; като ни злословят, умоляваме; станахме до днес като измет на света, измет на всичко." 1 Коринтяни 4: 9-13
    Последно редактирано от npp : 08-13-2012 на 18:41

Бог няма!

Бог няма! Твърдя същото, което са твърдяли Карл Маркс, Ленин, Епикур. Такива като Исус, Кришна, Мойсей, Мохамед са придавали на Бог човешки черти. Разглеждали са го като нещо статично. Това е грешка! Бог е съществително, това прави Бог статичен. Ницше казва: „Бог е мъртъв“, и с право. Отричам личностните характериските на Бог, такъв Бог — мъртъв Бог. Представете си, че кравите имат способността да вярват в Бог! Е, какъв щеше да бъде техния Бог? Отговорът е прост. С глава на крава, с крака на крава, с торс на крава. Бог за тях щеше да бъде крава! Заблудата е проста, но действа ефективно. На Йозеф Гьобелс е приписвана фразата: „Една лъжа, повторена сто пъти, става истина“. Колко вярно! Мюсюлманите съставляват 23% от населението на Земята. Е, ако аз съм роден в Близкия Изток от мен ще се очаква да бъда мюсюлманин. Ако се родя в Северна Америка или Европа, където християните преобладават, то аз ще бъда християнин. На мен още от детинство ще ми се вменява идеята, че аз трябва да бъда (?) и трябва вярвам в (?) Родителите ми ще ми купуват детска Библия или Коран, а аз волно/неволно ще попивам цялата информация там, ще бъда морално обременен(!) от моралната взискателност („моралната“ глупост, че на жената мъжът е господар!) предлагана от тези „свещенни“ книги! Дори ще ме учат, че аз трябва да защитавам вярата си с цената на всичко! Това наричам глупост, а болшинството — религиозна принадлежност. Когато се срещнат фанатично възпитани хора изповядващи различна религия ще се стигне до кръвопролитие, само защото някой си преди време е измислил една опашата лъжа, но повторена стотици пъти през вековете тя е станала истина. И ето, че заради тази лъжа днес се лее кръв! Заради тази лъжа аз в момента богохулствам и върша страшен грях, който ще трябва да платя след смъртта си. Заради тази лъжа аз ще бъда анатемосан, ще ми лепнат етикет; че съм маловерец!Ха! Представете си колко глупаво отстрани изглежда всичко. Само защото аз мисля и не се подчинявам на някакви си измислени от някой си богове, в очите на вярващите изглеждам смешен, жалък, глупав! За разлика от християните и мюсюлманите аз няма да си позволя да кажа, че вършат грях, ще кажа, че вършат глупост, вменена глупост, която не могат да премахнат от ограничените си умове. Нормално е да не могат, тъй като стотици години им се набива идеята, че за да се спасят трябва да вярват в Богочовек!

Съществува Божествена същност, вечна енергия, която се движи постоянно. Невероятна необхватност! Без форма, без личностни характеристики, извън разума. Безкраен процес. Всичко цъфти, тече, преминава през безкрайността. Нещо нямащо начало и край. Извън времето, извън всичко свързано с нашите параметри... Нещо, което не може да бъде облечено в думи. В това вярвам аз, както и много други вярват, че е така...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Твърденията ти са базирани на неразбиране на религията.
    Специално християнството не представя Бог с личностни характеристики нито като някакъв старец стоящ на небето.
    Бог е отвъд пределите на времето, пространството, той е знание, благост, сила и все такива думи, в християнството специално съществува концепцията за светата троица.
    А религията грам не е виновна за кръвопролитията и т.н.
    И какво му е странното да вярваш в Христос, аз никога не съм чувал достатъчно солиден аргумент против това, има си Нов Завет, има си християнски книги обясняващи всичко, който има здрав разум да чете, да тълкува, да видим докъде ще стигне.
    Но тия окултни и неопределени дефиниции като няква си там енергия са празни философии, това казват хората, които не са с Бог или не се интересуват или които мислят, че сами ще успеят във всичко, или че сами ще станат съвършени(както будистите казват) и разни такива. Май не ти допада християнското схващане за Бог, хем защото не го схващаш ясно, хем може би не ти допадат порядките(молитви, смирение), постове като твойте са 95% същите като на някой ала-окултист, дето много иска да мисли и да е "независим", ако идеш в разните сбирки на дъновисти, розенкройцери и т.н. ще намериш доста съмишленици, да, вярващи в "непринуденото" добро, в енергията и т.н.
    Е, да спомена, че дори и това което казвам да е вярно не значи, че ше идеш в ада само щото не си християнин, може да си добър пич и да идеш в рая(без значение по какъв от десетките начини ги тълкуваме), т.е. не заявявам, че методите са ти непременно грешни или лоши а може и да говоря пълни глупости и общи приказки. Не знам дали се интересуваш от някакви духовни учения и философии такива неща или си атеист/агностик или там не ги разбирам много само се базирам на постовете ти, но ако да, ти препоръчвам да разбираш християнството, защото и другите не са по-лесни, ако едното не схващаш на ниво тълкуване и с другите ще е така.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Пич, или не си чел Библията или я тълкуваш, както си можеш. Ако ще споря благо и разумно с някого, то молбата ми е да е що годе информиран. Ако твърдиш, че Бог не е личност с характер, както ясно е описан и в Библията, то бих ти препоръчал да смениш религията, тъй като само по документ се водиш християнин! Разбираш ли, смешно е не това, че аз не го схващам, а това, че ти не си способен да проумееш, че говориш глупости, които един християнин не би казвал! Че Бог е милостив, въздесъщ, благ, любящ баща, нали такъв е Бог? Или ще кажеш, че не е такъв? Значи той е личност, но в същото време е отвъд пределите на времето! А по-долу ми говориш за празни философии. Няма да се занимавам с теб, просто защото е ясно, че не можеш да се откъснеш от предрасъдъците си и съзнателно или не лъжеш, защото от една страна проумяваш, че е глупаво да се вярва в Бог-личност и казваш, че Бог не е личност, а от друга страна защитаваш Бог, казвайки, че бил благ и ..., защото си решил или някой ти е внушил, че трябва да си християнин! Давам ти два линка, за да имаш обща култура.

Що е Бог?
    http://bg.wikipedia.org/wiki/Бог
    Що е християнсто?
    http://bg.wikipedia.org/wiki/Християнство

Давам ти съвет, който не искам да ти прозвучи като поучение, но недей да се хвърляш в дълбоки води. Така че, прочети в двата линка основата на християнското учение. Нямам нищо общо с последователите на Дънов, нито с розенкройцерите. Отново не си наясно и говориш глупости. Запознай се с учението на Дънов и след това ела и ми кажи, че е сходно с това, което пиша аз. С Розенкройцерството също нямам абсолютно нищо общо. Будизмът... зависи коя от всичките му подкатегории, но и от него съм далеч.

В рамките на един човешки живот със средна продължитеност колко грехове може да извърши човек? Ок, нека са хиляди. И какво? После любящия баща ще ме хвърли в ада завинаги! На това му казвам човешка измислица и опит да се дефинира понятието справедливост! Разбери! Бог не е нито справедлив, нито милостив. Това са човешки атрибути, характерни черти на характера. Бог е извън човешките представи. Сега в момента се питам защо ли въобще споря така убедено, след като знам, че няма да те вкарам в „правия път“, но дори и да стане каква полза би могло да има това, освен че ще прогледнеш през моите очи. Ок, уважавам мнението ти, въпреки че е смешно за мен. Все пак в правото си си да вярваш в каквото решиш.

Успех!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ясно, за теб просто Бог е да речем някаква неутрална енергия, нито свързан с доброто, нито със справедливостта или нещо такова, далеч от обяснението на християнството(както и да го тълкуваме).

Но съм сигурен, че ако разбираше християнското тълкуване за Бог, доброто и така нататък, щеше да мислиш по друг начин.
    Вероятно има няколко причини, или не си чел необходимото, или не си се интересувал достатъчно, или не си го тълкувал както трябва, или просто нещо не ти се е сторило правилно и не ти е харесало. Уикипедия няма да ти помогне.
    Просто запознай се дълбоко със същността на християнството, за да можеш да го разбереш, и тогава критикувай.
    Има и елементарни, и силни аргументи срещу християнството, като от силните почти не съм срещал в тоя форум дето всеки пише десетки.
    Иначе наистина смятам, че имам обща култура за това което ми е необходимо. Но проблема е, че християнството е страшно криворазбрано(включително и от мене по доста въпроси).
    Последно редактирано от Nam3less3 : 08-19-2012 на 16:37

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Вярвам във всичко,абсолютно всичко.И не вярвам,че има само един бог а много,но не вярвам,че тези богове ни управляват.Нв вярвам,че са по-висши от нас,а напротив,ние сме по-висши от тях,само където не сме го разбрали още.Богове,магии,духове,мух ове,караконджули,егрегори, стрален свят,кетер,малкут,всииииии ииииииииичко! и ще те накаже бог ама на кукуво лято!

Ц-ц-ц,никой няма да ви накаже,няма дявол,няма бог,вие сте тук и сега.То според църквата няма и извънземни ама има.Абе то заради църквата нема да правят продължение на златния компас,а това е един много хубав филм,защото там представят Господ по друг начин.Обесили са не знам си колко хора,защото са ги мислили за вещици и са убили човекът,който е казал,че земята не е плоска.Е тва ако не е простотия,нема какво да е.Но не отричам съществуването на Бог,но има и други богове,други по-висши сили и от боговете,защото спомнете си парадокса на всемогъщия:Парадоксът може да се опише така: Може ли някой всемогъщ да създаде скала, толкова тежка, че даже той да не може да я повдигне? Ако може, значи той престава да бъде всемогъщ. Ако пък не може, значи поначало не е бил всемогъщ.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<------------------Това доказва,че НЯМА всемогъщи,че над всяко нещо стои нещо по-висше и по-висше и по-висше и така до безкрай.Разберете го вече!

Посочи къде греша? Бог личност ли е според християнската религия? Защото в Библията се казва, че създаде човека по свой образ и подобие? Кажи ми, изневярата защо е грях? Защо позволяваш на една книга да определя кое е редно и кое не е? Ти можеш ли сам да вмениш грях на себе си? След като практически ти е даден разум, то тогава защо ти е наръчник на праведния? Аз не съм против това, което пише в Библията, поне не и с всичко, а против това, че хората допускат да бъдат контролирани и губят възможността да израстват в развитието си.

Обясних какво за мен представлява Божествената същност. Разбира се, че съм повлиян от различни източници и четенето през годините, но усилията, които полагам са насочени към творческото мислене. Знай, че религията с нейните догми не ще изправят човешките грешки! Алтернативата, която се отваря пред човеците е сами да стигнат до познанието, без да им се определя пътя. Виж колко е просто. Да умреш девствен, защото ще се ползваш с привилегии след смъртта! И хоп, дядо мъдрец си замине недокоснал женска гръд! Ех, ех!!! Ти питал ли си се защо целомъдрието извисява човека? Просто е нужно съзнанието да работи! Какво представлява добрата постъпка? Бъди си християнин, но не позволявай сляпата вяра да те води за носа, а ти това правиш.

Кратката енциклопедия има за цел да спомага в правенето на бързи справки и да се показва общоприетата истината на слепците. Какво е Бог прочете ли? Ако си прочел и още ми спориш, че не е личност, то обещавам, че ще прекъсна дискусията с теб, ако въобще може да се нарече дискусия. Осъзнай колко си наивен! Казваш бил благ и знание, а благост и знание притежават само хората!

Повече няма да пиша в тази тема. Разделям се с най-добри чувства с теб! Грешка в постовете ми няма, но има в идеята, че трябва да ти показвам пътя, което донякъде обезмисля позицията ми, че няма нужда от последователи, ама като видях какво е причинила християнската вяра на няколко, с извинение — лумпени, та реших, че е редно да драсна някой и друг пост.

julian8787 едно голямо БРАВО за написаното!!!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от julian8787 Виж мнението
    Посочи къде греша? Бог личност ли е според християнската религия? Защото в Библията се казва, че създаде човека по свой образ и подобие? Кажи ми, изневярата защо е грях? Защо позволяваш на една книга да определя кое е редно и кое не е? Ти можеш ли сам да вмениш грях на себе си? След като практически ти е даден разум, то тогава защо ти е наръчник на праведния? Аз не съм против това, което пише в Библията, поне не и с всичко, а против това, че хората допускат да бъдат контролирани и губят възможността да израстват в развитието си.

Обясних какво за мен представлява Божествената същност. Разбира се, че съм повлиян от различни източници и четенето през годините, но усилията, които полагам са насочени към творческото мислене. Знай, че религията с нейните догми не ще изправят човешките грешки! Алтернативата, която се отваря пред човеците е сами да стигнат до познанието, без да им се определя пътя. Виж колко е просто. Да умреш девствен, защото ще се ползваш с привилегии след смъртта! И хоп, дядо мъдрец си замине недокоснал женска гръд! Ех, ех!!! Ти питал ли си се защо целомъдрието извисява човека? Просто е нужно съзнанието да работи! Какво представлява добрата постъпка? Бъди си християнин, но не позволявай сляпата вяра да те води за носа, а ти това правиш.

Кратката енциклопедия има за цел да спомага в правенето на бързи справки и да се показва общоприетата истината на слепците. Какво е Бог прочете ли? Ако си прочел и още ми спориш, че не е личност, то обещавам, че ще прекъсна дискусията с теб, ако въобще може да се нарече дискусия. Осъзнай колко си наивен! Казваш бил благ и знание, а благост и знание притежават само хората!

Повече няма да пиша в тази тема. Разделям се с най-добри чувства с теб! Грешка в постовете ми няма, но има в идеята, че трябва да ти показвам пътя, което донякъде обезмисля позицията ми, че няма нужда от последователи, ама като видях какво е причинила християнската вяра на няколко, с извинение — лумпени, та реших, че е редно да драсна някой и друг пост.
    Не мисля, че можеш да говориш за прави пътища, да твърдиш че не грешиш, да си правиш изводи и въобще с какъв авторитет пишеш всичко това, след като никак не си запознат с християнството(най-вероятно си прочел това онова и буквално си го тълкувал) въобще имаш ли някакво знание по тия теми, защото това което пишеш е просто мнение без покритие. Но да махнем християнските въпроси и това за бог а и твойте представяния нямат общо с тях. Какво е Бог остави на християнството, твоето клони към атеизъм/агностицизъм или каквото е там и звучи безсмислено определението ти за Бог и неразумно.
    Просто като препоръки спомени каква литература си чел по философско/духовно/религиозни теми и въобще източниците които са ти повлияли че да пишеш всичко това.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Ooo, Nam3less3, точно ти ли ще казваш на човека, че не бил запознат ???
    В една от другите теми ми направи впечатление, че и ти не си запознат с доста писания от библията...

е човекът просто си изразява мнението и наистина не бях забелязал това.Няма безгрешни!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Ooo, Nam3less3, точно ти ли ще казваш на човека, че не бил запознат ???
    В една от другите теми ми направи впечатление, че и ти не си запознат с доста писания от библията...
    Далеч не я знам цялата, но тук таме знам кое по какви начини би трябвало да се тълкува и кое как не трябва да се тълкува. Но пак да спомена, има си християнски книги в които има десетки страници които разсъждават само върху един от многото цитати, ако някой не му е ясно и се интересува винаги може да намери и да прочете кое какво значи, а ако не, да не си прави грешни изводи с цитати от библията.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Не мисля, че можеш да говориш за прави пътища, да твърдиш че не грешиш, да си правиш изводи и въобще с какъв авторитет пишеш всичко това, след като никак не си запознат с християнството(най-вероятно си прочел това онова и буквално си го тълкувал) въобще имаш ли някакво знание по тия теми, защото това което пишеш е просто мнение без покритие. Но да махнем християнските въпроси и това за бог а и твойте представяния нямат общо с тях. Какво е Бог остави на християнството, твоето клони към атеизъм/агностицизъм или каквото е там и звучи безсмислено определението ти за Бог и неразумно.
    Просто като препоръки спомени каква литература си чел по философско/духовно/религиозни теми и въобще източниците които са ти повлияли че да пишеш всичко това.
    Просто ми кажи. Ако аз вярвам в Алах, защо вярата ми е неправилна?! Зададох ти въпроси, ти не отговори. Ок, това не е проблем. Попитай ме каквото искаш да знаеш за мен или за религията и аз ще се почувствам длъжен да отговоря. Момче, не искам да те злепоставям, но ти въобще не си наясно с това; какво е атеизъм, какво е агностицизъм... Ти не си разбрал, че аз съм вярващ!!! Толкова си ограничен, че не можеш да се откъснеш от ограничените си виждания, за да прозреш, че ти имаш шанс да управляваш сам пътищатата си. Кажи ми! В какво греша? Посочи цитати от моите постове и кажи, че съм в грешка! Излез смело и кажи, че съм заблуден и неправилно разсъждавам. Но ти се измъкваш и се опитваш да ми вменяваш лъжи. Както християнството вменява лъжите си върху теб! Посочи мой абзац и кажи, че съм в грешка.

Авторитет ли? Защо ме караш да се смея? Кажи! Аз какъв трябва съм, с какво трябва да разполагам, за да изразя лично мнение? Професор ли, богослов ли, теософ ли, философ ли, парамедик ли, психотерапевт ли...
    Завършил съм висше образование. Това значи ли нещо за теб? За мен не значи нищо, защото съм срещал личности, които са ме карали да се чувствам като глупак, но за теб явно трябва диплома или (?), за да се вслушаш в драсканиците.

Източниците са невероятно много. Книгите в личната ми библиотека са невероятно много. Не искам да споменавам точният им брой. Няма смисъл. В ушите ти ще прозвучи като хвалебствие. Повлиян съм от всеки и всичко. Реших да се разтоваря и да напиша някой и друг пост в този форум.

Ще се срещнем в друга тема! Мисля, че бяхме достатъчно откровени в тази. До скоро, приятел!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Споменах, че и даже и да не си вярващ не е "фатално" толкова колкото си мислиш от гледна точка на християнството(или поне от моя). А и Алах защо трябва да е някакъв друг бог, според мен става въпрос за едни и същи работи само че с различни имена, исляма е за друг тип общество друга кутлура и така нататък, но не съм запознат с него.
    За мен не може да се наречеш вярващ, поне под християнското разбиране на тази дума(а то не е непременно че трябва да си вярващ християнин, може и да си вярващ мюсюлманин). Но остави това, защо да съм ограничен и защо не си управлявам сам пътищата? Грешиш върху разсъжденията ти и тълкуванията ти за християнството това е сигурно. Според мен за всичко неправилно разсъждаваш, но не мога да съдя толкова много, та за другите неща няма да коментирам.
    Едно е лично мнение, друго е да така крайно да се изразяваш все едно си абсолютно прав и отписваш и християнството и всичко, аз примерно никъде не съм заявявал такива неща както тебе и въобще какво стои зад това което казваш, сам ли си го измисли, има ли и други хора които така да мислят, кои са коренните източници и основни книги/учения или каквото и да е които биха потвърдили нещата, които пишеш, биха потвърдили определението ти за Бог, за правите пътища и т.н.
    Иначе ако ще си мерим библиотеките, в моята може и да има по-малко, но единствено истинските, полезни и най-важни книги, свързани с християнството/окултизма/езотеризма/херметизма и много други такива думички, повечето от тия книги трудно се намират но бих ги хвърлил да ти кажа, защото всички казват едно и също(при положение че истината е една), но има няколко фундаментални разлики, по който бих ги определил като "правилни" и "неправилни". И ми е ясно кои си чел и кои защитават тезите ти(дори и да не са те пак в тях пише неща, доста удобни за вярванията ти). Не че знам какви са те де, но няколко изречения от постовете ти са показателни за най-общото, поне аз тях гледам. Но както ти не знаеш толкова за разбиранията на християнството и лично мойте, така и аз не знам, опиши какъв си, в какво точно вярваш, кои книги/автори/философии/учения/школи(или няма точно определени) са показателни за вижданията ти, или всичко е формирано лично от теб вследствие на живота ти, различните източници и т.н.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си