.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 827

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    аз ти говорех за секса в брака и извън брака, а не за това дали да си женен или неженен.
    какво значение има?!, какво различава секса преди извършване на ритуала наричан "брак", и секса след извършване на брачния ритуал?!, нима хората имат нужда от храна и се хранят само след като са извършили някакъв ритуал, но не и преди това?!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    какво значение има?!, какво различава секса преди извършване на ритуала наричан "брак", и секса след извършване на брачния ритуал?!, нима хората имат нужда от храна и се хранят само след като са извършили някакъв ритуал, но не и преди това?!
    брака е тайнство, което се изисква от Библията .................... а ти се опитваш да вкарваш някакви твой си прищевки, както ти отърва така си свидетелстваш.

такава заповед за храната няма, но за брака и секса има.......... храната, брака и секса са различни неща, не могат да се съпоставят.
    Последно редактирано от defender : 08-31-2012 на 13:41

Мега фен
    брака е тайнство, което се изисква от Библията .................... а ти се опитваш да вкарваш някакви твой си прищевки, както ти отърва така си свидетелстваш.
    и къде видя някъде в Библията някой да говори така за жененето като теб?!, къде в Писанието жененето е представяно за нещо (чак) толкова голямо колкото ти и съвременната човешка(666) религия представяте?!, (след като) там думата/понятието "брак" (дори) въобще не фигурира, не е нужно да се сключва брак за да е ясно че не е редно да се причинява зло в сексуално отношение, например, за всекиго е разбираемо че не е добре ако някой лиши другиго от неговия полов партньор, или че не е редно да се причинява зло на другиго, както по всеки един начин, така и сексулно, например, ако на някоя жена би и било приятно някой мъж да прави любов с нея по-грубо, на друга същото може да не и се харес(в)а, като дори има разлика между грубо (отношение) и грубо (отношение), всеки може да се окаже различен в много отношения, Бог е направил човеците да бъдат различни, има различни хора, има си хора за всичко, има и по-благородни, но има и по-природни, някои се женят, други правят любов/секс без да сключват брачен съюз/договор, но пак са верни на любовта/Божието Творение

"Но, о човече, ти кой си, що отговаряш против Бога? Направеното нещо ще рече ли на онзи, който го е направил: Защо си ме така направил? Или грънчарят няма власт над глината, с част от същата буца да направи съд за почит(т.е. Светии/Духовни Служители), а с друга част - съд за непочтена употреба(т.е. обикновени Потребители)? А какво ще кажем, ако Бог, при все, че е искал да покаже гнева Си и да изяви силата Си, пак е търпял с голямо дълготърпение съдовете, предмети на гнева Си, приготвени за погибел(т.е. за всеочищение), и е търпял, за да изяви богатството на Славата Си, над съдовете, предмети на милостта Си, които е приготвил отнапред за слава(т.е. за служители на всеспасението) - над нас, които призова, не само измежду юдеите(т.е. не само измежду вярващите), но и измежду езичниците(т.е. но и измежду невярващите)? както и в Осия казва: - "Ще нарека мои люде ония, които не бяха мои люде, И тая възлюбена, която не беше възлюбена"; И на същото място, гдето им се казва: "Не сте мои люде, Там ще се нарекат чада на живия Бог". А Исаия вика за Израиля: - "Ако и да е числото на израилтяните като морски пясък, Само остатък от тях ще се спаси(т.е. само остатък от тях ще бъдат избрани за истински духовни служители); Защото Господ ще изпълни на земята казаното [по правда] от Него", Като го извърши и свърши скоро. И както Исаия е казал в по-предишно място: "Ако Господ на Силите не би ни оставил потомство, Като Содом бихме останали и на Гомор бихме се оприличили(т.е. бихме деградили и затънали най-дълбоко в грях)". И тъй, какво да кажем? Това, че езичниците, които не търсеха правда, получиха правда, и то правда, която е чрез вярване(т.е. по/чрез естеството от Божията вярност към всички човеци); а Израил, който търсеше закон за придобиване правда, не стигна до такъв закон. Защо? затова, че не го търси чрез вярване(т.е. защото не са верни на съвършената любов към човеците), а някак си чрез дела(т.е. но следват (делата на) духовността). Те се спънаха о камъка, о който хората(т.е. в който неправедните вярващи) се спъват; както е писано: - "Ето, полагам в Сион(т.е. в вярата) камък, о който да се спъват, и канара, в която да се съблазняват; И който вярва в Него(т.е. но който е верен Нему) не ще се посрами"." Римляни 9: 20-33
    Последно редактирано от npp : 08-31-2012 на 14:12

Голям фен

такава заповед за храната няма, но за брака и секса има.......... храната, брака и секса са различни неща, не могат да се съпоставят.
    Пфффф бракът е институция, и е измислен и усъвършенстван именно с цел движене на държавата и подпомагане на племето, селото, града, а в последствие и държавата. Така че възприемането му като "божие е тайнство" е било въпрос на време. Също както неудобните са били наричани вещици, другите държави - грешници, изчадия на ада и т.н.... "божиите тайнства" се изменят според условията. Иначе обективно погледнато самият брак си е пълна простотия.

(Смешен си ей, чекиджия мръсен , Хахаххах с това ще те бъзикам до края на живота ти. Смешни са опитите ти да защитиш глупости измислени от тесногръди хора. Интересно как християните са за това хората да бъдат плодовити и да се множат, а пък отричат предбрачният секс и му придават някакви точно "определени от бога" граници..... Жалка работа, измислена от сексуално въздържали се свещенници....

Отсега нататък мисля да пиша от този профил....

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Пфффф бракът е институция, и е измислен и усъвършенстван именно с цел движене на държавата и подпомагане на племето, селото, града, а в последствие и държавата.
    А сексът едва след брака е с цел да се знае чие е бебето .

Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    http://www.youtube.com/watch?v=QqVV2u_1ADA ГЛЕДАЙТЕ БЕ ЕЙ!ПРОЗРЕТЕ ИСТИНАТА!
    Много ми е интересно, защо смяташ, че човек трябва да се занимава с астрални проекции ? По какъв начин биха помогнали на някого ?

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението

Супер фен Аватара на Incadeptus

Много ми е интересно, защо смяташ, че човек трябва да се занимава с астрални проекции ? По какъв начин биха помогнали на някого ?
    Наистина ли ми задаваш този въпрос?Защото така ще открият отговорите на всичките си въпроси.То това е целта на стралната проекция,а не да се шматкаш в астралния свят.

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Наистина ли ми задаваш този въпрос?Защото така ще открият отговорите на всичките си въпроси.То това е целта на стралната проекция,а не да се шматкаш в астралния свят.
    Да, сериозни ти задавам този въпрос.

Ами Господ съществува ли?Как си се появил ти?Каква е целта на съществуването ти?

Ти май трябва наистина да отидеш в четвърто измерение
    Защо не зададеш тези въпроси на някой който вече се е проектирал ?
    За себе си знам, че християнския господ не съществува, аз съм се появила след като родителите ми са благоволили да ме направят и цел на съществуването която е константа за всички не може да съществува.

Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Хеееей, я млъквай. Най-добрите ми идеи, реализации и обобщения за света дойдоха именно от такива състояния. Ако не ме разбираш, запали една козина и ще го усетиш .
    Аз що ли достигнах тези състояния без да паля нищо и да изпадам в някакви си състояния. Баланса вярно, че е нарушен, естествена еволюция при изкуствен подбор не може и да има, но ако живеехме само за да изпълняваме основни биологични нужди щяхме още да сме в пещерите. Мисля, че е важно да опазим средата, както за себе си, така и за бъдещото поколение, но така или иначе човечеството и планетата няма да съществуват вечно. Съдбата на планетата ни е да бъде неизбежно изпепелена, ние едва ли ще я унищожим, по-скоро тя ще съсипе нас като биологичен вид.

Да, сериозни ти задавам този въпрос.

Защо не зададеш тези въпроси на някой който вече се е проектирал ?
    За себе си знам, че християнския господ не съществува, аз съм се появила след като родителите ми са благоволили да ме направят и цел на съществуването която е константа за всички не може да съществува.

Аз що ли достигнах тези състояния без да паля нищо и да изпадам в някакви си състояния. Баланса вярно, че е нарушен, естествена еволюция при изкуствен подбор не може и да има, но ако живеехме само за да изпълняваме основни биологични нужди щяхме още да сме в пещерите. Мисля, че е важно да опазим средата, както за себе си, така и за бъдещото поколение, но така или иначе човечеството и планетата няма да съществуват вечно. Съдбата на планетата ни е да бъде неизбежно изпепелена, ние едва ли ще я унищожим, по-скоро тя ще съсипе нас като биологичен вид.
    Защото мила не мога да се доверя на такъв,който ми каже,че се е проектирал.И всяко нещо си има цел.Цел да съществува.Може планетата да ни съсипе,може ние да се замеряме с ракети,може Вселената да реши да ни унищожи,както и ЦЯЛАТА планета и така.Фактът е,че все ще бъдем унищожени Ноооо не се плашете! :Д Еми не му се гледали 15 минути клипче.И тва е spirit science тва е направено от човек,който разбира от тези неща,по самото клипче си личи.И защо ми казваш пак wikipedia като ти казах,че там не е вярно.Разликата е,че в осъзнатия сън,хем не знаем откъде сме дошли,хем го правим несъзнателно,несъзнателно излизаме от тялото,при астралната проекция е обратното.И пак ти казвам гледай клипчето.Rebirthing наистина ли си стигала до астрална проекция wow БРАВО!

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    ти дори не можа да разбереш че библейските думи "храна" и "ядене" имат значението на консумация в най-общ смисъл, всяко нещо, което прави живота на човека по-наситен/пълен е някаква консумация, дори и брачните консултанти използват понятието "консумация на брака", като даже и самият Господ нарича Вярата "ядене на Неговата плът, и пиене на Неговата кръв" сиреч консумация

"Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си(т.е. няма да наследите Божието Царство)." Йоан 6: 53

всичко е (някакъв вид) консумация, дори и самата съвършена Божия любов
    Последно редактирано от npp : 08-31-2012 на 14:21

Мега фен

"Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си(т.е. няма да наследите Божието Царство)." Йоан 6: 53

всичко е (някакъв вид) консумация, дори и самата съвършена Божия любов
    в този цитат Христос говори за тайнството Причастие, аз не знам изобщо за какво ми го даваш като пример.

Мега фен
    в този цитат Христос говори за тайнството Причастие, аз не знам изобщо за какво ми го даваш като пример.
    "И тъй, в отговор на Исуса казаха: Не знаем. Исус им рече: Нито Аз ви казвам с каква власт правя това." Марк 11: 33

ееееееее най-сетне съм съгласен с теб

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си