- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Хеееей, я млъквай. Най-добрите ми идеи, реализации и обобщения за света дойдоха именно от такива състояния. Ако не ме разбираш, запали една козина и ще го усетиш. Например днес си дадох обяснение защо мързела е подсъзнателна мъдрост
Само се замисли какъв баланс цари навсякъде сред природата. Всяко животно, всеки предмет, целият шитак навсякъде си има точно определена функция и място което заема в цялата шибана система. Системата се променя, но в крайна сметка остава същата - шибана, но в перфектен баланс. Сега приложи тази система и в човешкият живот. Ако ние сме творения на природата, то всичко свързано с нас - живот, мисли, характер,дали си чекиджия като дефендър
- всичко това в крайна сметка се изравнява и балансира. Чрез проява на воля и промяна в системата - било то чрез каквото и да е било дело - "добро" или "лошо", без значение дали е върху околните или самите нас - ние внасяме промяна в системата и разстройваме баланса - не само баланса в природата, но и в самите нас. И тъй като аз съм мързеливо копеле и търся и си измислям всякакви простотии за да се оправдая, то винаги съм бил на принципа - "Не прави нищо, защото може да стане по-добре, но но по-вероятно е да се прецака." Но това си е доста легитимна теория и житейска философия - ако всичко се балансира и трябва да бъде балансирано - то делата, без значение дали са "добри" или "лоши", щом са извън нашите заложени от природата принципи и функции, внасят нестабилност в системата. И оттам правенето на каквото и да е било извън оцеляването е малоумно....
Хъхъхъхъх.....
Yo muthafuckas thats some quantum shit right there....![]()