.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 827

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    а ние на това ме викаме "свободна воля"................. (да приемеш или отхвърлиш).
    Мисля, че не разбираш за какво става на въпрос, какви са личните ви вярвания никого не го вълнува, аз може и да вярвам в голямото спагетено чудовище, това си е моя работа.
    Но когато искаш да прокараш нещо като достоверно трябва да го подкрепиш с аргументи, защото номерът които всички въртят от много време е следният:
    А: Защо смяташ, че Бог съществува?
    Б:А ти защо смяташ, че той не съществува?
    Когато ти си откривател, би било логично да си подкрепиш откритието с аргументи, а не да се осланяш на факта, че другите не могат да го опровергаят.
    Ще направя следната аналогия с цел да ме разбереш по-добре,
    Когато си решаваш задачите по математика не казваш, че отговора е синус от а и да очакваш учителя да те опровергае.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението
    Когато си решаваш задачите по математика не казваш, че отговора е синус от а и да очакваш учителя да те опровергае.
    за съжаление ти не си учител, и аз от тебе не съм очаквал нищо, нито опровержение нито потвърждение.

както казах вярата е най-вече проява на свободна воля и любов.
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 13:22

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Мисля, че не разбираш за какво става на въпрос, какви са личните ви вярвания никого не го вълнува, аз може и да вярвам в голямото спагетено чудовище, това си е моя работа.
    Но когато искаш да прокараш нещо като достоверно трябва да го подкрепиш с аргументи, защото номерът които всички въртят от много време е следният:
    А: Защо смяташ, че Бог съществува?
    Б:А ти защо смяташ, че той не съществува?
    Когато ти си откривател, би било логично да си подкрепиш откритието с аргументи, а не да се осланяш на факта, че другите не могат да го опровергаят.
    Ще направя следната аналогия с цел да ме разбереш по-добре,
    Не съм откривател нито проповядвам достоверност, просто твърдя, че християнството е по-достоверно от голямото спагетено чудовище и от други нелепости.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Не съм откривател нито проповядвам достоверност, просто твърдя, че християнството е по-достоверно от голямото спагетено чудовище и от други нелепости.
    С какво?
    Дай ми една единствена причина която прави Християнството по-достоверно ЕДНА, повече не смея и да искам.

Цитирай Първоначално написано от defender
    ^
    сега той ще те пита "Защо".

5 лв. залагам, други залози, моля.

Мега фен
    С какво?
    Дай ми една единствена причина ..........
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 14:13

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

именно този род убеждения в вярата е причината за цялата (толкова) обземаща погибел, понеже Бог е направил този свят да бъде "(райска) градина", но ето как духовното тщеславие е причина за появата на презрение(-то) у вярващите към Божиите Творения, а оттам това духовно/религиозно беззаконие е дало воля на "смъртта" да премине в целият свят подлагайки го на своята разруха, и така толкова много човеци да се окажат под въздейстивето на погибел(-та)

"И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото(т.е. от "дървото" (за придобиване) на езотерични(-те) познания), да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш." Битие 2: 16-17,

"А змията беше най-хитра от(т.е. и ето дявола дойде от "тъмнината" и той беше по-хитър в сравнение с) всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. което е отвъд) градината(сиреч, от "дървото" (за придобиване) на езотерични(-те) познания), Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите(т.е. трансценденталните/йогическите възприятия/сетива) и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото(т.е. и ще станете вездесъщи като самият Бог, бидейки всезнаещи и всемогъщи като Него). И като видя жената, че дървото беше добро за храна(т.е. че на пръв поглед изглеждаше подходящо за човека), и че беше приятно за очите(т.е. и че на пръв поглед изглеждаше благонадеждно за човешкият ум), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава всезнание и всемогъщество), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. трансценденталните/йогическите възприятия/сетива) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат Божиите Творения като грешни/греховни); и съшиха смокинови листа та си направиха препаски(т.е. и изнамериха множество лъжливи/неправедни духовни/религиозни познания и си направиха човешка(666) духовност/религия, започвайки по този начин да сквернят Божиите Творения)." Битие 3: 1-7,

"чрез един човек(т.е. чрез родът на неправедните духовни служители/работници) грехът(т.е. духът на духовното/религиозното беззаконие) влезе в света, и чрез греха смъртта(т.е. и чрез него системата на влошаванията/болестите/страданията), и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха(т.е. понеже много човеци се оказаха под системата на духовното/религиозното беззаконие, някои като нейни служители, а други като нейни жертви), - (защото и преди закона(т.е. защото и преди явлението на човешката духовност/религия) грехът беше в света(т.е. "тъмнината" съществуваше в вселената), грях, обаче, не се вменява, когато няма закон(т.е. там където няма неправедна духовна дейност); при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама(т.е. и над такива хора/одушевени, които не вършат духовно/религиозно беззаконие)" Римляни 5: 12-14
    Последно редактирано от npp : 10-25-2012 на 16:17

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си