.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Мега фен Аватара на Зайче..

Smile Алергии и до колко може да бъде опасно?

Ще започна с това, че съм добре предразположена към алергии. Ето от какви са симптомите и алергиите ми.
    1.В четвърти клас - алергия от куче. Симптомите бяха кашляне + задушаване.
    2.В шести клас - първото ми боядисване/като не броя кичурите в пети клас/. Главата ми стана в рани, които ме сърбяха. /с черна боя се правих/.
    3.В шести клас (лятото) се боядисвах два пъти с руса боя, от която ми се обриваше около косата (зад ушите, челото, тила) и ме сърбеше.
    4.След това се боядисах в кафяво и стана най-голямата алергична реакция, а именно подуване на главата ми + обрив + сърбеж. Беше нещо непоносимо, а и не се знаеше дали ще оживея.
    Та, към въпроса ми. Искам да попитам дали ще е опасно, ако си пробия езика? Знам, че то няма нищо общо с боите, ама главно въпроса ми е дали има възможност от алергична реакция?
    Ако е от значение имам 6 обици на ушите (общо) и 1 на пъпа, които не са ми правили проблеми. Само на пъпа обицата забираше в продължение на около 2 месеца, но нищо друго.
    Надявам се да получа само сериозни отговори и по възможност да са компетентни, защото това е сериозно /или поне за мен е/.

пс: Тази седмица може би ще се консултирам с лекар, но исках да чуя преди това дали някой знае нещо по въпроса.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Консултирай се с лекар. И бтв, правила ли си си тестове за да узнаеш срещу какво точно си алергична?

А и много тъпо си постъпила като си се поядисала още 2 пъти, при положение че си получила алергична реакция първия път.

Не, не съм правила тестове. Само си тествах една къна на ръката и ми нямаше нищо.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Направи си тестове. След такива големи алергични реакции, би трябвало твойте веднага да те заведят на лекар, да се тестваш за да разбереш от какво проявяваш тези реакции и какво трябва да избягваш, за да не се появят отново.

Ами те са ме водили по лекари. За кучето ме водиха, но в последствие се разбра, че имам от него алергия и го подарихме /следователно се оправих/. А за "пресния" случай - там положението беше много зле. Изобщо не се знаеше дали ще се оправя и нямаше никакво време за тестове. Просто ме сложиха на системи, които са придружени от някакви антибиотици и се молеха да ми спадне главата.

Хайде бе, никой ли не знае дали може да се получи алергия от обица на езика?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си