.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 40 от общо 40
    Цитирай Първоначално написано от M297 Виж мнението
    Смесица е от най-различни неща, но това не значи, че пророчествата не са верни. Откъде ще знаят преди хиляди години какво ще стане, че жълтата раса ще завладее света и т.н.?
    Никога не са го предвиждали.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Аре да викаме и Дама Пика ся
    Creative Technologie

Супер фен Аватара на montana6
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Но ме мързи да описвам това, идеята ми беше, че не е нужно да си чел нещо, за да имаш категорично мнение за него.
    Съгласен съм. Но в такъв случай мнението ти няма да има особена тежест, защото се позовава на косвени източници.
    В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.

Цитирай Първоначално написано от montana6 Виж мнението
    Съгласен съм. Но в такъв случай мнението ти няма да има особена тежест, защото се позовава на косвени източници.
    Точно това обясних по-горе - че за повечето хора би било по-логично да следват на сляпо мненията на други (подбрани) хора, отколкото да си правят тяхни собствени, защото тяхната преценка е по-лоша. Но също така трябва да призная, че поста ми не доказва, че религиите са неверни, а може би доказва единствено, че е вероятно да имам убедителни за мен причини да вярвам това.
    Не знам, не съм чел. Но за други неща има съвпадения като това е едно от тях за купуването и продаването ако го пише.
    Точно идеята е в там, че няма пророчества, които да са се сбъдвали и да не са били толкова общи, че шанса да се сбъдне нещо което да пасва на пророчеството да е поне 10%. Ако имаше поне едно такова, достатъчно е да го публикуваш в научно общество + доказателствата че е било предвидено и ти обещавам, че утре целия свят ще е различен.

Отлично знам за какво говориш. Нарича се "cold reading". Идеята му е именно да те убеди, че има истински способности. Все пак е логично ако нямат истински свръхестествени способности да го правят с убедителна измама. Изненадващото е как може такава измама да е толкова убедителна.

Четох една статия за един човек, който е попаднал на учебник за гледане на ръце. Не е знаел дали работи (всъщност е очаквал да е глупост и да не работи), но решил да опита и тръгнал да гледа на хората. Казвали му, че познава всичко изключително точно. Той обаче бил скептик и решил да опита да казва точно противоположното на това, което пише в книгата - нямало ефект, т.е. продължили да мислят, че той има някакви умения. Не само че нещата са измислени хитро, но и хората сами търсят как да се заблудят и си изкривяват нещата така, че да важат за тях, без да го осъзнават (въпреки че не е точно подсъзнателно).

Но е интересно как ще се почувстваш ти ако ти познаят неща, които няма как да знаят и е много малка вероятността да ги налучкат.
    Точно това чувство чувстват и субектите в лабораторните експерименти, където идва човек и се представя за ясновидец и им гледа, като същия човек си признава, че е учен и въобще не крие методите, които използва, за да убеди хората в това.

Затова казвам, че е изненадващо, че са толкова убедителни - успяват да убедят хората, че нещата които са познали няма как да ги познаят и вероятността да ги налучкат е много малка. Замисли се щом ни заблуждават чак на такова ниво, какво казва това за света - и да, измамите са много повече, отколкото повечето хора си мислят, че са. Затова не е изненадващо, че религиозните са милиарди.

Реално има награда от един милион долара за човека, който докаже, че има каквито и да е свръхестествени способности. Стои от десетилетия и никой не я е взел още.

Задминах главния въпрос, защото не разбрах какво имаш предвид - ако го обясниш ще ти отговоря.

Аз не казвам, че няма да ме познае, а че ще даде информация, която не е придобита чрез свръхестествени сили и може да се обясни научно.

Тупак от 96 говори за това , за това е умрял , вие сега ми разбирате , дори някои не вярват , ами как по-добре да си пуснат Преслава. И съответно много неща ми е разкрил , за тях.Бил е огромна заплаха за тях , той пее в последния си албум във всичките си песни за тях и техните действия. Това на тях никак не им харесва , дори смятам ,че те го нагласят да бъде убит.

Дори той измисля своя дума - killuminati.

Сега се очакват Jay-Z и Rihanna и умрат ли без да стигнат до дълбока старост , дори и Lil Wayne ще ме убеди ,че съществуват напълно.
    Последно редактирано от NightGuardian : 06-01-2012 на 21:02

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си