.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 63 от общо 63
    За какви ухапвания говорите за бога.Кучетата са такива заради хората.Ние ги бием и те затова го правят.Елате в моя град да видите,няма нито един човек нахапан от куче.Защото ние тук се отнасяме с обич към тях,не ги бием все едно са някакви безчувствени дървета.Ако просто минеш по улицата и му подхвърлиш едно парче хляб,погалиш го и започнеш да му говориш мило,никога няма да посегне на човек.В това отношение се гордея с моя град,защото сме възпитали бездомните животни(кучетата най-вече,защото котките са безобидни),ние се отнасяме с тях като със живи същества и затова не ни посягат.

Супер фен Аватара на Irti
    Ти нали познаваш всички и говориш, че нямало нито един.

Еми градът ми е малък.Щеше да се чуе ако някой беше нахапан.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    И аз живея в сравнително малък град с доста кучета,но и при нас няма случай за нахапани хора от бездомни кучета.Говоря специално за последните 2-3 години,преди това не съм се интересувала толкова,но и тогава не помня дори да съм чула от някъде за подобен случай.
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Има кучета, които наистина трябва да бъдат приспани. Съгласна съм, че трябва да се намери нещо по средата. Ако ще храниш и гледаш куче от улицата си го прибери вкъщи. Не е нормално да се слага животът на кучето пред този на човека, както стана с професора. Наистина трябва да се направят приюти, по - хубави от сегашните. еколозите вместо да оплюват всеки, който се притеснява, че може да бъде нахапан и да пускат кучетата по улиците, да се организират и да направят някаква кампания за подобряване на приютите. Те да си слагат оградите и т.н. Защото, ако наистина искат да решат проблема трябва да опитат с нещо в интерес на цялото общество и кучетата, вместо да пазят песове, които са убили човек. Имам отворено мнение по въпроса и добрите аргументи могат да го променят. Надявам се дане съм обидила никой.

hrisito0o я помисли за нещо. Когато се хранят кучета, те почват да възприемат района, където ги хранят за своя територия. Един хубав слънчев ден си разхождаш хубавото пале и изскачат три помияра, щото твоето куче е навлезнало в тяхната територия. Втори случай вървиш си спокойно през блоковете и кучетата ти изскачат и знаеш ли защо, защото от блока ги хранят и те лаят непознати. Аз лично съм минавал вечери до строежи и от там ми изскачат някакви песове да ми лаят без да ги предизвиквам.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от hrisito0o Виж мнението
    За какви ухапвания говорите за бога.Кучетата са такива заради хората.Ние ги бием и те затова го правят.Елате в моя град да видите,няма нито един човек нахапан от куче.Защото ние тук се отнасяме с обич към тях,не ги бием все едно са някакви безчувствени дървета.Ако просто минеш по улицата и му подхвърлиш едно парче хляб,погалиш го и започнеш да му говориш мило,никога няма да посегне на човек.В това отношение се гордея с моя град,защото сме възпитали бездомните животни(кучетата най-вече,защото котките са безобидни),ние се отнасяме с тях като със живи същества и затова не ни посягат.
    От кой град си?

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus Виж мнението
    Нямам си напредстава,но особено преди следях постоянно с интерес по National geographic говорещият с кучетата . Интересно е , не знам до колко е приложима тази "кучешка психология" както той я нарича
    Нещата са много елементарни. Особено ако се работи с уравновесено животно, много бързо се създават условни рефлекси и е приказка да го възпитаваш. Но понеже у нас е масова практика да се въдят животни с неуравновесен темперамент, с цел да се унаследи агресията (говорим за псевдопитбулите), можеш да се озовеш много лесно с някоя пътна въшка, която да ти създава повече проблеми от доберман, да кажем.

По повод на поредните дискусии и в тази тема... Стига сте се нареждали, смешно е. Аз няма да спра да обичам кучета, нито вие да ги мразите. И всеки от нас си е прав за себе си. Супер тъпо е такива да си мерите пишките непрекъснато по тоя въпрос.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Който иска да остави паничка-да го направи. Който не иска, да не го прави.
    Не разбирам само защо е нужно да спамите по темата-мом(и)чето е решило да помогне на животните, защото така намира за добре. Вие като не искате-недейте.

Аз лично ще го направя.

Мега фен Аватара на Anichkaxxwee
    Град
    Бургас
    Страхотна идеяя.. Ще го направя : ))
    Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...

Супер фен Аватара на nymphadora
    Нека не забравяме,че кучетата са си хищници по природа.Да,има такива,които са злобни,но никое животно не проявява агресия без причина.Много пъти съм виждала някой старец без причина да срита бездомно куче,но ако кучето му отвърне,то е виновния пес?!Много пъти съм виждала малки деца да тормозят животинките по всевъзможни начини,но ако ги нахапят не са те виновни?!Айде стига с вашите плоски теории-човека сам се е докарал до това положение,защото не прави нищо по въпроса с бездомните животни и ако мнозинството продължават да са като блъдинещо си,която само плюе негативизъм и нарежда как сме в свободна страна,няма и да се оправим.Моето момиче,ако наистина си мислиш,че сме в свободна страна си ааадски заблуденото,но това е друга тема.
    А сега по темата-още в началото на лятото отрязах една туба с вода и я оставих на сянка.На другия ден видях,е още някой е донесъл туба и съм много доволна,че има още такива човечета

Голям фен Аватара на TaylorGang
    ^ ++

Аз лично го направих още миналия месец и мисля ,че е редно.Който не мисли да го прави , просто да не спами . Коментарите са за изразяване на мнението ,но момичето много хубаво се е сетило и трябва ли да и проваляте темата .. мен лично никога не ме е хапало бездомно куче , а само такива ,които са домашни и са пускани да обикалят без повод.Когато си разкарвам кучето никога не го е нападало някое бездомно .. само домашни.Те бездомните кучета какво са виновни ,че хората са ги взели и не са могли да ги гледат и са ги изхвърлили на пътя и в следствие от това сега има супер много бездомни кучета ,но те какво са виновни ?! Що да не им сложа да пият вода ако трябва и в целия квартал ще обиколя и ще сложа. Обичам животинките и мисля ,че трябва да се замислите защо го правят? Защо има случей на нападнати хора от бездомни животни ? Това е ,че хората преди да си вземат куче изобщо не четат за породата и после се оказва ,че не могат да го гледат и чак в последствие се озовава на двора вързано на синджир и му се хвърлят няколко филий хляб и не се разкарва ,защото е било проблемно или в най-лошият случей то бива изхвърляно на улицата , вместо да прочетат малко за държанието на кучето и как стопанина трябва да е най-отгоре в йерархията и си има определени правила ,които като се спазват такова куче няма как да имате ,ама тва е ние българите сме не образовани .. много мога да напиша по този въпрос ,но знам ,че няма да има голяма полза от това и надали някой ще си направи труда да го прочете .. просто кучетата няма как да хапят без причина ..

Има едно нещо викат му естествен подбор-ако не могат пцетията да си намерят вода,умират!Което е добре за хората,по-малко ухапвания,по-малко нападения на глутници над хора,по-малко средства похарчени за "анти-анималс" боеприпаси за газовия...всички са доволни!
    Лично на мен 2 пъти са ми се спускали кучета(глутници) като дете в парка до нас посред бял ден,без да са с нищо провокирани,вероятно сега пиша,защото баща ми беше с мен и му е точен мерника...кофти за 5-те листа изписана хартия в районното после...гладно животно се озлобява това е 200% доказано,заради 1 сандвич в раница или чантичка стават поразиите...после не нападали без причина...стига глупости расли сте в саксии повечето...хранете и поите песовете,някой друг ще ги бие да се озлобяват,а после съвсем 3-ти и 4-ти лица ще си блъскат главите с тях!С това,че ги храните и поите,не можете да предотвратите някой хора да ги бият и => да се озлобяват и => да нападат хора,за това по-добре да ги няма!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си