- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как да пусна дълга коса ?
Здравейте,на 15 години съм,момче съм (металист) и съм решил да пускам дълга коса.Aко може някой да ми каже точно как става че нямам никаква идея ,смисъл бритона да отиде назад,връхчетата,цъфтеж на косата и т.н. самото пускане как става..косата ми расте имам около ушите и малко ми пречи (това е нормално) а бритона и др..нямам идея...
Ако може някое момче с дълга коса или момиче да обясни г/д каква е цялата схема от до ..
Ще ви бъда много благодарен
По-добре попитай някоя фризьорка. Тя ще ти обясни всичко.
Кое му е трудното?!
Ние,жените,не сме ходили на курсове за пускане на коса
Просто не се подстригваш няколко месеца,като стане по-голяма отиваш да ти я оформят,освежат и готово.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Според мен лично стои гадно момче с дълга коса, ако е и мазна/мръсна някои ден - супер :Д а по темата -не я подстригвай известно време
металист
Кръцни я, чак когато на някои места стане значително по- дълга от на други.
А ако ти е някаква рядка, въобще не се занимавай.
always late but worth the wait!
Хининова вода + хининов шампоан![]()
2 т. системно.
Подстригвай я на около 2 месеца съвсем малко само връхчета , аз си правя една маска от която косата ми расте много бързо,ако имаш желание я пробвай : 1 с л рициново масло , 1 жълтък и 1 с л алкохол (ром , ракия и тн ) и намазваш в корените .Успех
Ъъъъ момичета, вие сериозно ли мислите, че не трябва да се подстригва, а след това само да я оформи?
Хубава (подчертавам - хубава) коса се пуска с обиране на връхчетата на около месец-два.
Ако не се прави започват да цъфтят и след това никоя фризьорка няма да остави клиент в такова ужасно състояние, а ще отреже нацъфтялото, т.е. отиде му поне 1/3 от дължината.
И спря да се върти за миг земята..
^Съгласна.
А и в растежа на женската и мъжката коса няма разлика.
между другото, имах съученик, който свиреше в група и имаше доста дълга коса. И един ден го питах - не ти ли пречи и той ми обясни, че не му, но за да я държи такава и да не му пречи, трябва всеки ден да я поддържа. Сресваше се, ходеше да му обират цъфтящи краища. А самото пускане - с търпение. Та идеята ми е - ако искаш дълга метълска коса - остави я, тя сама ще си порасне, но не забравяй редовно да я поддържаш, да не стане кофти![]()
Ами просто я остави да порасте ... Ако се грижиш за нея няма да цъфти толкова честои като отидеш на фризьор казвай да ти отрежат съвсем леко само нацъфтелите краища .. Иначе ако нямаш бретон помоли да ти оформят
![]()
Мисля че въпросът му беше какво да я прави докато е в едно никакво положение на нито къса нито дълга :Д
Мисля че най-добрият вариант е да отидеш при фризьорка, да и обясниш положението и тя вече да ти даде идея как да я оформяш докато расте.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Цъфтежи се обират,когато се появят ... Никой не е казал,че не трябва да се обират,но на месец-два ... о.0 Косата му трябва да е в доста кофти състояние,че да цъфва за месец-дваПоне съдейки по мен - моята се "цепи" чак към 3-4 месец и то при условие,че всеки ден я изправям или къдря.А и по принцип косите на момчетата са много по-здрави от нашите и не цъфтят толкова бързо,колкото нашите.Имам приятел,който като си пускаше косата след оформянето 10 месеца не я беше пипвал и нямаше никакви цъфтежи.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Никой не е казал, че трябва да се чака косата да нацъфти.
Обирането на връхчета освежава косата. Аз я подстригвам на 3 месеца моята сега, но преди ходех много, много по-рядко.
Разликата е огромна.
И спря да се върти за миг земята..
Мерси на всички![]()