.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Супер фен Аватара на dPa3HuTeJl
    Град
    Silent hill.

Exclamation Проблем със захранването/ трябват ми съвети!

Добър ден/вечер! Така, мисля, че има някакъв проблем със захранването ми. Компютъра ми го донесоха преди няколко дена (не е нов). Чува се някакъв звук, нещо подобно на (пззхсхсззцц) хаха, не знам как точно да го опиша. Все едно нещо вътре се "пържи" или просто е от перката, не мога да определя, дано е от нея. Звука не е високочестотен, слаб е и се чува само когато се доближа ухото до захранването. Характеристиките са ми - Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2gb of RAM DDR2, ATI RADEON XPRESS 200 Series (256 MB), не знам как да проверя захранването. Не знам дали е повод за притеснение, може би е, но в момента не мога да отделя пари за хубаво захранване. Не искам да си взимам разни от 15-20 лева, искам да е качествено.

Имам и друг въпрос, температурите на процесора и хард диска ми се струват високи, на процесора когато не се натоварва (примерно когато се ровя из нета) е от порядъка на 46-50C максимум, а хард диска не мърда от 62C. Когато пусна някоя игра например, процесора е 64-70C максимум, а хард диска не мърда от 62-64C. Тук има ли повод за притеснения? Сложил съм отделна охлаждаща перка отзад на кутията. Ако ви трябва още информация относно машината питайте, може и да ми кажете как да се добера до нея. Благодаря предварително.
    “Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
    -Albert Einstein

Мега фен
    можеш да провериш дали захранването работи добре, като тестваш системата с някоя тежка 3d игра или с furmark: http://www.geeks3d.com/20120510/furm...eforce-radeon/

идеята е че ако при пускане на теста вентилаторите на компютъра започнат да въртят по-бавно, тогава захранването е по-добре да се смени с по-мощно
    Последно редактирано от npp : 06-10-2012 на 15:05

Температурата на хард диска, ако вярно е 62 градуса е доста висока. Трябва да си сложиш вентилатор примерно 120 мм. в предната част на кутията, която да вкарва въздух и по възможност и един от задната страна, който да изсмуква топлия въздух от кутията. Така ще има поток на въздуха и всички части ще се охлаждат по добре! Ако процесора е с оригинално BOX-сово охлаждане е нормално да държи такива температури!

Мега фен
    изключи компютъра преди да си легнеш и като се събудиш на другия ден премери температурата на харда непосредствено след пускане, ако пак показва 62-64'C, значи или програмата за мерене бърка или датчика не е наред

Супер фен Аватара на dPa3HuTeJl
    Град
    Silent hill.
    Doomkilerr, благодаря за отговора! Да, и аз сметнах, че е доста висока за хард диск тази температура, но до сега не ми е правил никакви проблеми, скоро ще се мисли за допълнителна перка, къде точно трябва да се сложи казваш? Също така, можеш ли да ми кажеш мнението си относно захранването?

npp - благодаря и на теб за отговорите! Пробвах това с изключването - температурите се променят, тоест не е от датчиците, за жалост. Относно перките, не вярвам да има проблем. Винаги когато пусна нещо по-тежко и чувам как перка/перки автоматично започван да се усилват и се чува повече шум, тоест би трябвало да си работят нормално. Единственото нещо което ме притеснява в момента а захранването, хард диска мога да го сменя ако изгори.
    “Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
    -Albert Einstein

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    за температурата - вентилатор, ако имаш и не действа - по - мощен вентилатор. Може и водно охлаждане ама е доста парички. А за захранването - най - добре ще го разбереш аок го извадиш, разглобиш и погледнеш кондензаторите да не са подути Съвет - ако ще си взимаш ново, гледай да е по - мощно

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl Виж мнението
    Пробвах това с изключването - температурите се променят, тоест не е от датчиците, за жалост. Относно перките, не вярвам да има проблем. Винаги когато пусна нещо по-тежко и чувам как перка/перки автоматично започван да се усилват и се чува повече шум, тоест би трябвало да си работят нормално. Единственото нещо което ме притеснява в момента а захранването, хард диска мога да го сменя ако изгори.
    въпроса е с колко се променят, защото ако е бил спрян за няколко часа и след това още при самото пускане покаже примерно 40'C, тогава може би програмата или датчиците не показват точно, а относно захранването, ако се охлажда добре и ако при натоварване на процесора и видеото на макс. подаваният от захранването ток не намалява, тогава е сигурно че ще издържи

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си