Да ти разкажа едно мое ежедневие. Ти явно си колкото мен? (97 набор?) Значи,тази година ми е първата във Франция.Тук съм със настойник,така де,истинските ми родители са в България,аз тук съм с настойник,близка приятелка на майка ми.Започвам учлище в 8:30 и свършвам в 16:00. След като свърша училище не отивам на пазар да си купувам чантички "Шанел",а отивам вкъщи и помагам на настойничката ми чистим къщата , перем,гладим,занимавам дечицата и (2-3 годинки са),след това отивам на тренировка по плуване (единствената ми почивка),прибирам се,готвим,хапваме,помагам и да отсервираме и почистим след мъниците,преспиваме ги. Вече е станало около 21-22,влизам в банята къпя се и след това-ЗАЛЯГАМ НАД УЧЕБНИЦИТЕ.За първа година съм тук и трябва да уча 3 езика - френски, и отделно за училище английски&испански имам и допълнителен клас по руски. (Станаха четири езика ама все тая ;д), история, география,философия, математика и наука. Ако ти остане време (ако имаш изпит просто забрави) спиш не повече от 5 часа.Не се оплаквам,просто искам да те предупредя,че положението хич не е розово. А знаеш ли кое е най-гадното? Че когато се чувстваш like shit,няма мама&татко да си им поплачеш на рамената, няма ги онези хубави разговори с мама,относно момчета,секс и т.н. Сама си направи извод дали ще се оправиш сама,и ако мислиш,че е така-ДАВАЙ!
Хах е благодаря на всички за изказаното мнение, вече съм наясно с нещата и ще пробвам въпреки всичко, с родителите ми ще отидем да се консултираме на място (:
Здравейте, не искам да правя нова тема, затова ще пиша тук.
Завършвам осми клас след няколко дена, уча в професионална гимназия с интезивно изучаване на английски език. Скоро направих и TOEFL Junior (не знам дали помага за кандидатстване в гимназия в чужбина?). Нашите обмислят преместване в Англия (Лондон). Та въпроса ми е, възможно ли е да започна 1 срок в нормално училище, трябва ли да правя приравнителни изпити и т.н.? TOEFL Junior, удостоверяващ, че английския ми е на ниво B1+, би ли ми помогнал да ме вземат в някоя гимназия?
Надявам се да разбрахте какво точно ви питам, ще се радвам ако някой има отговор