- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи осмокласници
ами може би по-добре е да пишеш АЕ,но побързай,че е до 6 крайният срок
Аз съм една година по - малка, просто искам да си съставя пустия списък това лято и през годината да не се занимавам. Иначе благодаря за съвета![]()
Не знам защо тази година всички мислят за реализация в друга държава . Ако си мислите ,че с една бг диплома ще можете да си намерите свястна работа в чужбина , освен чистачка ( и не ,нямам против професията , но все пак) , жестоко се лъжете . Много по-трудно еЕдвам сте завършили основното образование и вече се чудите къде ще работите , когато заминете в чужбина .. Не казвам ,че аз не съм на същата възраст , но май всички прекалено много се превъзнасяте за тази пуста чужбина ..
Английски , навсякъде се търси английски . Хубаво е и да знаеш 2-ри чужд ,но определено английския ще ти е от полза .
Xriis.. аз си обичам България, но се боя, че условията за реализация тук не са толкова големи. Пък и аз мисля само да уча в чужбина и да се върна тук.Не заради друго, но често диплома от чужбина изглежда по - авторитетна, с или без основание![]()
Нещо се замислям.. И се чудя дали не сгреших? Хора... Ужасно ми е гадно. Почти съм сигурна, че ще ме приемат на 1 желание, но който и да срещна ми казва по-добре езикова, а не професионална.Вече е късно, знам, но искам ли наистина да уча там..НТБГ Търговия с ФЕ става въпрос.Изобщо идея си нямам от униформи, учители, дори не знам какво точно се учи, просто било съвкупност от другите предмети и било най-добро (може би след Банковото дело, но аз него не го искам)...
Някой, който отива в НТБГ или учи там?![]()
Ми хубаво , closeenough ..
А относно кандидатстването , имаш още време . Първо си виж резултатите и тогава мисли къде ще кандидатстваш![]()
И да , осъзнавам ,че условията не са перфектни , тук , в България , но не си мисли ,че е толкова лесно да заминеш в чужбина , където и да било, и да се реализираш , колкото очакваш![]()
И аз съм за английския, все пак с два нови езика (немски и френски) няма ли да ти е много трудно? А и няма да сгрешиш, ако избереш АЕ, защото на доста места ще намериш реализация.
Относно заминаването за чужбина след 12-ти клас - аз съм твърдо "за". Имам в предвид, когато отива човек да учи там, а не да работи. Образованието, което дават в Европа и САЩ е на високо ниво, а и дават финансова помощ и стипендии на студентите, които покриват около 98% от всички такси, да не кажа повече. (Тук визирам университетите от Бръшляновата лига като Харвард, Йейл и т.н.) А колкото до връщането след това: Всички, които са били в САЩ и са се върнали, казват, че там се чувстват като на гости и за тях това далечно място е било прекалено чуждо, и т.н. Е, аз това не мога да си го обясня и да го разбера. Но предполагам, че един ден като отидем в мечтаните уни-та ще разберем.![]()
Спокойно, Sunt!
Всички изпитваме съмнения (добре, де, повечето) относно първото желание. Ясно е, че не можем нищо да направим, освен да си представяме какво би било, ако сме написали друго училище на първо желание. Щом в началото си била толкова сигурна в НТБГ, то т0огава едва ли ще съжаляваш. Можеш да разгледаш сайта на училището (http://www.ntbg.bg/bg) и да се оптимизираш от умните хорица, които учат там и изкарват високи резултати на олимпиадите и т.н.![]()
първо извинявам се че ви влизам в темата, а сега завършвам 12клас, но искам да ви пусна една оферта.
За тези, които ще учат в 35то мога да ви уредя мн евтино униформите които ще ви принудят да си купите... пишете на лично![]()
и успех с приемите
Да, разглеждала съм гоЕто този сайт на учебна фирма ме впечатли страшно много http://www.magicmoment-ltd.com/
О.О Още ли не съм писала тук, бе?! ;д Шок и ужас.... Тц тц тц. Да се включа в темата за чужбина...
Аз смятам да замина (след гимназия), да уча и след това да работя там. Просто в България не се живее. Стигнах до този извод. Наблюдавайте хората наоколо - как се обличат, как им харесва да изглеждат; заслушайте се в разговорите им - какви думи използват, на какви теми общуват; обърнете внимание дори на малките жестове, които правят, на това колко хора има в книжарницата или библиотеката, когато влезете вътре и колко хора има в кафенетата, колко пушат... дори като влезете в един форум като този - забележете как пишат, колко души има в Лично творчество и колко в Кофата... Да, има наистина интелигентни, талантливи, креативни, зрели хора, но от по-голямата част от населението лъха простота, неграмотност, себелюбие, егоизъм, лицемерие и т.н. Е, кажете ми, как да живея в такава страна, където хората те съдят по начина, по който изглеждаш и само гледат да се обърнеш, за да ти забият нож в гърба? Омръзнало ми е от българската престорена любезност, от лъжите, цинизмите и всички онези гнусни навици, от които ми се повдига. А съм само на 13!
Тук няма поле за изява на новаторите, на оригиналните хора. Не! Те биват удавени и повлечени в тълпата, обременени от етикета "задръстен, зубър, идиот".... Е, не мога повече! България е била велика страна, но какво е останало сега от нея? Една мижава точица на картата, проядена от корупция и жажда за власт... Писна ми! Отивам някъде, където няма да гледам как приятелите ми окифляват все повече и повече, където няма да ме съдят за това, че изкарвам високи оценки. Крайно време е и аз да бъда егоист!
Съжалявам за дългия пост, разчувствах се ;д
SunT, спокойно. От НТБГ излизаш с професия, а от ЕГ с език, ти си решаваш. И аз съм писал НТБГ с профил Търговия и ФЕ.) Ако ти трябва толкова език, в НТБГ, доколкото знам ще научиш езика добре (френски), ако искаш ЕГ имаш шанс на трето класиране ако остане място в някоя по-елитна ЕГ. Успех и дано намериш правилния път!
![]()
BloodyDreamer, това е... все едно аз съм го писала! Абсолютно същите наблюдения имам.Само че аз искам после да се върна и да се опитам да оправя нещо, макар и нищожно, дори само за да не ми е гузно.
Пери, кое подред желание си я писал?
Теди, сега ще кандидатствам (аз вече кандидатствах ;д и ще ме приемат) в Сливен, ПМГ - Биология с АЕ и 2ПП Химия.
SunT, евала ти за смелостта, аз не мога. Тук се чувствам като птица в изключително тясна клетка. Не само че не мога да летя, дори не мога да си разтворя крилете >< Успех ти пожелавам обаче... Ще ти трябва.
И аз напълно те подкрепям. За съжаление стигнах до същия извод заради класа ми или по-точно заради момчетата в класа ми. Не съм срещала по незаинтересовани за образованието си хора и не мога да повярвам как успях да издържа цели 7 години. Това за зубърите е напълно вярно - аз си ходих с този етикет около 3 години. Невероятно е как на тестове като изкарвах шестица ми казваха задръстена и т.н., а когато изкарам по-ниска оценка почваха да ми се хилятМислех, че в 7 клас всичко ще се промени, ще започнат да учат, за да влязат където искат - грешала съм. Това беше годината, в която дисциплината в клас беше под всякаква критика, госпожите се ядосваха, имаше наказания и какво ли още не, но нищо не подейства. Имаше 2-3 момчета, които през цялата година ми говореха на мен и най - добрата ми приятелка, че само си седим в къщи, не излизаме никъде и зубрим. Непрекъснато повтаряха, че така си пропиляваме детството (О.О) и от нас няма да стане нищо, освен някакви сухарки, а те се гордееха с това, че като се приберат у тях и сядат на компютъра или ритат топка навън.
Затова се насочих към езикова гимназия - да науча език и като завърша да заминавам. Надявам се поне в новото ми училище да срещна хора, които са заинтересовани за своето бъдеще, а не такива, които на първите модули имат 2.000, но на вторите да са хванали тройката (с преписване) и ми говорят как без никакво учене са минали.
Последно редактирано от `мuмс` : 06-20-2012 на 18:50
И аз напълно те подкрепям. За съжаление стигнах до същия извод заради класа ми или по-точно заради момчетата в класа ми. Не съм срещала по незаинтересовани за образованието си хора и не мога да повярвам как успях да издържа цели 7 години. Това за зубърите е напълно вярно - аз си ходих с този етикет около 3 години. Невероятно е как на тестове като изкарвах шестица ми казваха задръстена и т.н., а когато изкарам по-ниска оценка почваха да ми се хилятМислех, че в 7 клас всичко ще се промени, ще започнат да учат, за да влязат където искат - грешала съм. Това беше годината, в която дисциплината в клас беше под всякаква критика, госпожите се ядосваха, имаше наказания и какво ли още не, но нищо не подейства. Имаше 2-3 момчета, които през цялата година ми говореха на мен и най - добрата ми приятелка, че само си седим в къщи, не излизаме никъде и зубрим. Непрекъснато повтаряха, че така си пропиляваме детството (О.О) и от нас няма да стане нищо, освен някакви сухарки, а те се гордееха с това, че като се приберат у тях и сядат на компютъра или ритат топка навън.
Затова се насочих към езикова гимназия - да науча език и като завърша да заминавам. Надявам се поне в новото ми училище да срещна хора, които са заинтересовани за своето бъдеще, а не такива, които на първите модули имат 2.000, но на вторите да са хванали тройката (с преписване) и ми говорят как без никакво учене са минали.
П.П. съжелявам за двойния пост
наистина всичко това е самата истина ! Не мога да повярвам, че и при вас е така ! И желая само да попитам дали има някой, който ще кандидатства в 35-то СОУ
Последно редактирано от rose14 : 06-20-2012 на 19:00
;]] ;]] ;]] ;]] ;]] ;]]
За жалост в по-горните класове ще срещнеш още по-големи изроди, и в най-елитната гимназия да влезнеш. Иначе кофти, ама иначе много им обръщаш внимание, к'во ти пука, не се възхищавай толкова. Не познавам класа ти, но от моя клас наистина имаше ИСТИНСКИ ЗУБАРИ, които си нямаха живот, сигурен съм, че ти не си от тях, просто хората от вече бившия ти клас са били изроди. ;д