- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи осмокласници
Здравейте!И аз съм една от новите в темата. Таа да питам дали има някой в 18-то с англ. и немски ?? Да се запознаем
![]()
Уау ;дд 3 мнения (с моя 4) за 1 ден ,а вече е 5:30 . Тц,тц,тц .. Излагация ;дд
Споделете нещоНякой ще ходи ли на 3-то класиране ?
Едитт :
Прочетохте ли книгите за лятото и кои по-точно ? .. И вобще започнахте ли?
Едитт 2 :
1. "Стихотворения" - Николай Илиев (Тихият пролетен дъжд)
2. "Стихотворения" - Димчо Дебелянов (Скити вопли)
3. Стихотворения от цикъла "Зимни вечери" - Христо Смирненски
4. "Разкази" - Светослав Минков (Дамата с ренгеновите очи)
5. "Стихотворения" - Елисавета Багряна (Потомката)
6. "Стихотворения" - Никола Вапцаров (Песен за човека)
7. "Крадецът на праскови" - Емилиян Станев
8. "Стихотворения" - Блага Димитрова (Жена)
9. "Диви разкази" - Николай Хитов (Дервишово семе)
10. "Преди да се родя" - Ивайло Петров
11. "Стихотворения" - Валери Петров (Японски филм)
12. Разкази "Сините пеперуди" - Павел Вежинов (В един есенен ден по шосето)
13. "Разкази" - Йордан Радичков (Нежна спирала)
Последно тези ли произведения ще изучаваме в 8 клас ,защото някъде се добавят и още ;д
Едитт 3 :
А произведението на Ивайло Петров "Преди да се родя и след смъртта ми" ли е , или трябва да търся само до "Преди да се родя .. " ?
Последно редактирано от Xriis.. : 07-05-2012 на 14:58
Нашия клас като ходихме на 15-ти и класната отвори темата за книгите и всички изкрещяха "НЕ",само си ги поисках и няколко дни по - късно ми даде всички произведения,които се изучават в 8ми клас,но каза да чета само двете повести от Емилиян Станев и Ивайло Петров.А иначе в зависимост от това каква е библиотекарката,ще намериш книгата :д Смисъл,ако е някоя неопитна и нова ще трябва да кажеш цялото име,ма ако има повечко опит може и само първата част..аз тка направихх
Оказа се, че частите са три: "Преди да се родя", "...и след това", "...и след смъртта ми".
Аз прочетох "Преди да се родя и след това" и после видях, че в някои списъци има да се чете "Преди да се родя и след смъртта ми". Навсякъде пише нещо различно и най-вероятно накрая ще се окаже, че няма никакво значение...
Всички се чудите какво трябва да четете относно Ивайло Петров ''Преди да се родя, след това и след смъртта ми''. В 8 клас ще се учи само ПРЕДИ ДА СЕ РОДЯ! Когато госпожата ни по БЕЛ ни даваше списъка с книги каза, че трябва да четем само ПРЕДИ ДА СЕ РОДЯ, но разбира се който иска да чете и останалите части.![]()
Аз ще ходя на трето класиране, Хрис.
Като тръгна да чета книги ще се разтърся из темата, сега особено не ме вълнува четенето на книги. (:
Кои произведения са най-важни? Защото едва ли, ще ги прочета всички. Не обичам стихотворения :/
Аз взех от един познат учебник по литература за 8 клас и смятам да чета всичките произведения от негоИначе наистина темата малко замря. Записах се още на първо класиране, защото бях доволен, но още не мога да намеря някой бъдещ съученик. Но пак да попитам....някои в ПГИ Д-р Иван Богоров Варна с бизнес администрация и английски
?
Ммм .. окКъсмет
Аз още не съм започнала .. май от Николай Хайтов ще започнаНо засега се подготвям само психически за четенето ..
Стихотворенията може да ги прочета , но едвали .. По-скоро по-големите книги ,за да знам горе-долу за к'во става дума като цяло .. разказите също мога да пропусна //
Да ви питам по колко часа седмично ще имате чужд език? Аз ще съм в МГ и ще имаме по 18 часа английски език, и няма да учим биология, физика, химия, история и география. А само БЕЛ, Англ. език, Математика, ИТ, Изобр. и-во, ФВС и музика + СИП Математика.
Да се включа и аз в темата, ето какво ще уча през идната година (езикова гимназия)
но от зайците, който бяха миналата година ми казаха, че има и информационни технологииVІІІ клас (Подготвителен клас)
Обучението в VІІІ клас протича със засилено изучаване на избрания чужд език, в зависимост от профила ( Английски/Немски ). В програмата не влизат общообразователни науки (химия, биология, физика и др.)
Програма:
І западен език - 19 часа седмично
Български език - 3 часа седмично
Математика - 3 часа седмично
Физическо - 2 часа седмично
Музика* - 1 час седмично
Изобразително изкуство* - 1 час седмично
* Предметите се изучават в осми и девети клас по 1 час седмично. Поради тази причина не се пишат срочни оценки, само годишни, а в дипломата за основно образование влиза една сумарна оценка.![]()
На нас са ни дали такъв списък с броя часове, които ще се изучават в осми клас. И там пише, че първия чужд език е 18 часа седмично, но за сметка на това българския и литературата са четири часа. Физическото първия срок е два часа, а втория е само един. Или обратното, но това няма голямо значение. Информационните са един час.