- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Нощна тема!
да, първоначалния ми въпрос беше точно това и си отговорих с това, което ти каза: физическата работа е по-кофти, а много хора харесват да са програмисти
затова и зададох въпроса по начин, който избягва този проблем и се насочва към друг: защо да си давам усилие, след като мога да бъда некадърен програмист и ще ми дават пари? и то не супер некадърен, а такъв нормален, като долните 10-20% програмисти; но защо ще ми е да уча допълнително и да си давам свободното време, за да бъда най-добрия, ако не печеля от това? някои хора биха го направили заради общото благо, но са малцина
освен това, всички ще се насочат към по-приятните работи и към не толкова приятните, но по-добре платените, ще има дефицит; както и дефицит на висококвалифицирани хора, а примерно добрите програмисти много се търсят навсякъде
не казвам, че е невъзможен комунизма - просто ми е трудно да видя как може всички да са равни
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Не можеш, тъй като ще се въведе строга система за "пресяване" на кадърните от некадърните. Всички недостатъци на комунизма идват от недостатъците на хората, които пък могат в голяма степен да се компенсират чрез по-стриктен подбор на кадри, повече пропаганда още от най-ранна детска възраст (в добрия смисъл на думата) и превъзпитание на "отклонилите се от пътя".
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.