- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Кандидат-студентска дилема...
Здравейте, пълнолетници! Кандидат-студентка съм, при това много объркана относно специалността, която да запиша, затова реших да потърся КОМПЕТЕНТНОТО ви мнение!решила съм да запиша икономическа специалност, но колебанията каква точно не спират да ме преследват... Та, ще се радвам да чуя вие какво мислите по въпроса: МИО, финанси, СК???? Коя считате за най-перспективна, най-доходоносна и с най-голяма възможност за реализация? Много ще се радвам някой завършил някоя от тези специалности да коментира. Благодара ви предварително за отделеното време!
Ако не те влече,въобще не записвай-така мисля аз.Трудно е да се каже коя най-доходоносна и с най-голяма възможност за реализация,защото всичко зависи от това къде ще се уредиш.Учи това,което ти е на сърце.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
В настоящия момент не мога да си позволя да не уча, така че трябва да запиша нещо. МИО-то най-добре ми звучи, но четох някъде из нета мнения, че в държавата ни това не е добър избор, а и получените умения и знания в края били много, но най-общи и трудно се намирала работа, докато за финансистите и счетоводителите било по-лесно, в смисъл получават точно определени умения, в една насока... Много бих се радвала някой завършил някоя от дадените специалности да ми даде мнение или някой учащ да изтъкне предимствата или недостатъците^^
Наистина ли нищо не те влече?
За да станеш добър икономист, трябва да си сериозна. Иначе ще стигнеш най- много до счедоводителство. Конкурентна професия си е и хората от Търговско- банковата гимназия имат огромно предимство пред теб...
Направи си тест за професионална ориентация.
always late but worth the wait!
Имат предимство, но и аз не съм съвсем назад с икономиката - изучавала съм икономика, маркетинг, мениджмънт, счетоводство.. А колкото до теста за ориентиране - малко е късно за него.. Ще бъда икономист и все повече се навивам за МИО-то, но четейки и из други форуми срещам и доста отрицателни мнения по относно специалността... Няма ли някой завършиш това или учащ го във форума???
За онези, които искат да учат нещо ново, много важно за България и страшно интересно: http://socialnarabotavbg.com/
За онези, които искат да учат нещо много ново и важно, предлагаме това: http://socialnarabotavbg.com/
Ще се радвам много, ако кажете мнението си за тази програма: http://socialnarabotavbg.com/. До момента тя се преподава на магистърско ниво. От тази година искаме да привлечем и бакалаври.
За онези, които искат да учат нещо ново, много важно за България и страшно интересно: http://socialnarabotavbg.com/
1. Записваш това което те влече най-напред.
2. По назад записваш специалности котио ако влезеш ще имаш възможност да се преместиш.
3. Като влезеш и не си доволна от това което виждаш си налягаш парцалите, за да се преместиш след първата година!
Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.
Зависи от университета. Но повечето икономически специалности са на 93 процента еднакви, изучава се едно и също и реализацията е близка. Но МИО-то мога да ти кажа, че само името му изглежда примамливо. Ако има специалност "маркетинг" там където ще кандидатстваш, това е най-доброто сред ико. специалностите.
Питай в раздел "училище и приятели".
Иначе да, в момента на икономистите в България им е тежко. Никаква отпуска.
За най- добрите винаги има хляб, но не се знае ти дали ще си сред тях.
always late but worth the wait!
МИО - ще цитирам моя позната "В България,за да практикуваш МИО ти трябват връзки - корабни въжета" ...Все пак зависи и колко голям е градът ти,но г/д нещата стоят така...
СК- ако това е счетоводство и контрол е най-доброто от трите...Дори аз се колебая дали да не запиша същото.
Финанси-По-ограничени са от СК,но пък според запознати мъже с тази специалност били търсени.
Ако бях на твое място бих записал СК...
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Аз ще уча Финанси ,защото в гимназията,където учех получих икономическо образование и това ми бяха любимите предмети.Горе-долу са на едно развнище със Счетоводството,зависи кое ти допада повече.Аз съм учила и двете и от личен опит знам,че финансите са моето привание,затова зарязах и Правото заради тях.Но ако нямаш личен поглед над нещата като мен трудно е да кажеш кое като не знаеш същността на материята...Накратко-финансите също включват счетоводство,но в по-малка степен,разглеждат разпределението на финансовите ресурси на физически,юридически лица и държавите.Докато счетоводството са сметки с шифри,които с течение на времемте научаваш наизуст ,както и някои операции.По-скучно е за мен,но сама си реши.А МИО-то не го коментирам,защото за мен диплома само за лично удовлетворение и престиж е като купената-имаш я и можеш само задника да си избършеш с нея...
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Правото също е добра алтернатива според мен. Иначе ако не си амбициозен и не ламтиш за милиони, стани един даскал, навсякъде се търсят![]()