- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Най-евтините цени в Европа
Чудесен повод да се върнете в България.
Това пък как го измислиХраната тука сигурно е по-скъпа отколкото в целия свят
Ако искаш да кажеш, че кучетата са безплатни и можеш да си вземеш от улицата или от изолатор - това е друг въпрос (независимо дали ще си го гледаш или ще го ядеш). Пък и ниските работни заплати не позволяват да пазаруваш дори евтините стоки.
Това е заблуждаващо. Трябва да се гледа покупателната способност. С други думи, сравнението трябва да става по двойки -- цени и доходи заедно.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4913631
Сигурно това е гледал автора. Аз мога да кажа, дрехите в България последния път като си ходих въобще не бяха евтини и то говорим за не-маркови такива. Особено като сметна и колко е горе-долу средната заплата направо не си представям...
Цените са ниски защото заплатите са ниски .. Както и обратното - Там цените са два пъти по-високи защото заплатите им са два пъти по-високи..
Да, например фрапираща разлика - в Гърция в ЛИДЛ машата за коса на Отчаяни съпруги беше 9Е, айде кажете тука колко е, щото със сигурност ще е към 20лв.
Цените са НИСКИ, не ЕВТИНИ.
Трябваше да го напиша, просто ми бърка в очите.
ми,не всъщност,нормални цени са,и както и в другите държави - някои неща са много евтини,докато други ужасно скъпи.. но това,което ни отличава от другите държави е че заплатите са просто смешни и жалки и за съжаление повечето пъти не предоставят възможност за закупуването дори и на евтините неща .. така че не,"евтините цени" определено не са повод за завръщане в България![]()
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.