- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Книгите,които трябва да се прочетат поне веднъж в живота
Тъй като тези дни съм на такава вълна,си зададох въпроса "Какво още трябва да прочета?". Неоспоримо е,че книги по света бол,но кои си струват? Те също не са малко. Затова и правя темата. Несъмнено ще бъдат споменати някои класики,но заедно можем да преоткрием безценни перли в океана от забрава.
Тези,за които се сещам в момента са: "Дон Кихот","Немили недраги","Под игото","Малкият принц".
поне една книга на Стивън Кинг трябва да бъде прочетена![]()
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
^ Защо пък точно Кинг?
На ексо му е хубав списъка, добавям и аз Малкия принц и може би едно хубаво Семейство Глас и някой и друг разказ на Селинджър.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Помня как бях на 10 или 11 и се опитах да прочета "Параграф 22", ала нещо не ми се получи. По-късно като малко се "ентелектуализирах", я прочетох и ми стана любима.
Ето ти няколко книги, които си заслужават четенето според мен:
"Чудовищна Команда" на Пратчет
"Илион", "Олимп" на Дан Симънс
"Полет над кукувиче гнездо" - Кен Киси
"Английският пациент" - Майкъл Ондатджи
"Време разделно" Антон Дончев
За други не се сещам в момента, ако се сетя - ще добавя.
Мисля че фермата на оруел и тя трябва да присъства![]()
Аз ще добавя по желание няколко разказа на Джек Лондон
и нещо на Вонегът - пича е абсолютно ненормален, но пише адските неща.
Grumpy old madman
Абсолютно всичко на Пратчет, защото всяка негова книга има своя смисъл и мъдрост.Така де, всяка страница е пълна с мъдрости.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
ау.. това е трудно Р:
да видим:
1. Малкият Принц
2. Мечо Пух
3. Пътеводителя
4. Майстора и Маргарита
5. Разказите на Рей Бредбъри
6. Полет над кукувиче гнездо
7. Английският пациент
8. Понеделник започва в събота <3
9. Поне една книга на Пратчет
/не са подредени по важност или нещо подобно...
Music's the odyssey,
it's here for you, for me
just listen like your life be free...
щото е добър...радва ме..ии не трябва да остане неопоменат..в тази тема точноПървоначално написано от ScionOfStorm
![]()
За мене са :
Димитър Димов-тютюн
Иван Вазов-Под игото
Антон Дончев-Време разделно
Принципно си падам по българската литература,чуждата нещо хич не ме влече.Разбира се,има и много други пройзведения,на които се възхищавам...
Corporatedesigh,ако искаш може да обясниш за Оруел-1984![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
охо...Любовта трае три години си е просто уникална книга. Много ме впечатли за съвременен автор.![]()
към списъка прибавям и "Портрета на Дориан Грей" на Уайлд![]()
Време разделно
Граф Монте Кристо
всичко от Иван Вазов
Клетниците
и още мн. мн книги, но в момента тези изпъкнаха в съзнанието ми
Няма да се повтарям с по-горните, ще добавя "Винету" на Карл Май
На кинг поне една трябва наистина .. интересни са.
А по темата мисля Гордост и Предрасъдаци
Брулени Хълмове
Заразно глупава
Без Дом
та книга...сиг от както се нау4их да 4ета.. (детската градина) ..о тогава ме кара баба ми да я 4ета.много хубава ила..много такава, много онакава..4ртох малко ама се отказах, но наистина е хубаваПървоначално написано от puhen0to
много тежка такава...
Джон Стайнбек Зимата на нашето недоволство
Стендал Червено и черно
Гор Видал Сътворението
Алексей Толстой Ходене по мъките
ба ли го има много книги, които си заслужава да бъдат прочетени, въпрос на вкус
Blab e golqma suharka pyk!
въй въй въй дот ХипХопРууул дот ком (роцк)
The Firm
истината е в пролите
първият ми сблъсък с 1984 беше в един учебник по английки. авторите бяха използвали цитат за това как медиите манипулират общественото мнение. наистина е много актуална днес.
Книгата е писана 1948 и излиза 49 което прави че е правена преди 60 години и описва доста точно части от съвремието![]()
книгата с кочинката ли е това или се бъркам?
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Бих добавила и "Дядо Горио"на Балзак, "Тримата мускетари", "Кралица Марго"на Дюма, "Бел Ами" на Мопасан, иначе съм съгласна с повечето посочени книги."Без дом" е невероятна книга, както и "Сребърните кънки", за съжаление не помня от кого е.
Иначе в списъка на книгите, които възнамерявам да прочета скоро са "1984" - явно е доста актуална и провокативна, "На изток от рая" на Стайнбек и "Любов по време на холера" или евентуално "100 години самота" на Габриел Гарсия Маркес.
Бтв чела съм само една книга на Стивън Кинг - "Очите на дракона" и ми хареса, но не знам дали скоро ще прочета нещо друго от този автор.![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Триyмфалната арка на Ремарк
всъщност и аз разбрах от учебник по английски за нея. Може да е същияПървоначално написано от Briseis
![]()