.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Книги на английски език

Здравейте, бихте ли ми препоръчали книга или сайт от където мога да си поръчам книга на английски ниво B1+ или B2 спрях се на доста книги ,но в никъде не пише кое ниво са
    Throw your soul through every open door
    Count your blessings to find what you look for
    Turn my sorrow into treasured gold
    You pay me back in kind and reap just what you sow

Откъде си ? Ако си от София, ще ти кажа направо откъде да си купиш.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    аз продавам една книжка на Б2
    east 43rd street -alen battersby

пиши на ЛС, ако си заинтерсована
    много е интересна и много ми помогна като бях на това ниво
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Ако си от някой по-голям град провери в библиотеката и по-точно - в чуждоезиковия отдел. Наскоро и аз си търсих книги на английски за ниво В1/В2 и в Плевенската библиотека имаше едни книжки на издателство "Pons", на които им пише нивото, адаптирани бяха и имаха речник, и упражнения след всяка глава.

Не мога да ти препоръчам книга точно за това ниво,но мога да ти дам съвет.Освен книгата от изключително важно значение,за научаването на който и да е език,е слушането на реч на съответния език.Не казвам да слушаш речите на кралицата на Великобритания,а примерно да теглиш филми с английско аудио без субтитри или музика без на песента да е направен превод.Искам да ти кажа,че от първия път може нищо да не разбереш,но това не трябва да те отказва.Изгледай/изслушай изтегленото колкото пъти трябва.И трябва да знаеш,че това не става от днес за утре,трябват месеци,години.Един език се учи цял живот .А иначе книга..ако си от голям град може и да намериш,ноо библиотеките не са вариант.Просто те не са били обновявани последните 20 години и е вероятно,ако въобще намериш книги на чужд език,то това да са руски или немски книги.Не знам,може и да извадиш късмет.Опитай.. А книги,с които аз успях да се сдобия на английски,но НЕ знам дали ще са за това ниво са:
    Brave Heart - Randall Wallace
    Touching the Void - Joe Simpson
    The Curious Incident of the dog in the night-time - Mark Haddon
    Time Shifting - Stephan Rechtschaffen (малко философска книга и не я разбрах особено много ;д)
    Pride and Prejudice - Jane Austin (много добра)
    Lord of the flies - William Golding
    The world According to garp - John Irving
    Death in the Dojo - Sue Leather
    The sugar Glider - Red Neilson
    Gone with the wind - Margaret Mitchell (невероятна)
    Някъде из нас има още една,но сега е мързи да търся.Тя беше няква детска и беше част от някакъв пет-томов роман..А аз имам само една и нищо не схванах :ддд

Относно филмите, можеш да си изтеглиш английски субтитри, за да виждаш как се пишат думите.

Надали някой ще седне да пише на филм с английско аудио английски субтитри...Но пък ако успее да намери филм на неммски,испански,италианск и,български и на него има английски субтитри - страхотно ..
    Сега се сещам,че имаше някакъв сайт,където книги са качени на запис и просто ги слушаш,обаче не ммога да се сета името :Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си