Не става тъй, как 25 кила за месец? :shocked: То е трябвало да се тиш преди... Еми и аз съм на 14, 157 см висока и цели 73 кг, изглеждам отвратително, знам за какво говориш, по-зле съм от теб, поне си по-висока, но не съм си поставила за цел да стана фиданка за месец !!! Аз се стреснах наскоро, като разбрах, че мама е с 1 кг по-лека от мен, това ме шокира, направо останах без думи и си казах: "Ще ги сваля!!!" И преди това си казвах така, всяка божа вечер, но откакто се случи това, този петък, наистина го правя! Преди се тъпчех със сладкиши, тестено и най-вече за това беше виновна мама, която ме тъпчеше с какви ли не лакомства, за които харчеше пари всеки ден. Сега обвинявам нея, но знам, че и аз съм била не по-малко виновна, че не съм отказвала. Затова сега си патя със стрии и отвратително тяло. Купих си един диск с упражнения и започнах още онзи ден в събота, но цялата тренировка беше 30тина мин, а аз издържах около половината, после цялата плувах в пот, а днес имам мускулна треска и не мога да се помръдна без да умирам от болка. Започва се от малки цели, да кажем тази седмица искам да отслабна 2 кг, да кажем, после още, пак, пак, пак и така с по няколко кг на седмица, но постоянно да губиш тегло, даже аз надали ще ги сваля тези дори 2 кг на седмица, но ще опитам! Всичко е във волята - безволието ме докара дотук и само волята ще ми върне пак хубавата фигура. Тъй като тази год отивам да уча в гимназия в др град, естествено искам да изглеждам добре, а не пак да съм дебеланката на класа. Ще ми се налага да пътувам, просто нямаме възможност за квартира, всеки ден ще бързам по автобуси и автогари, семейството ми казва, че няма как да не отслабна, но аз искам да отслабна преди това, искам да стана някъде 55 кг, но ако успея да отслабна дори само с 10 кг за тези 2 и половина месеца, пак ще съм благодарна! Малките неща правят голямата промяна! Не става само само със спорт или само с диети - трябва и двете, но за мен по-доброто решение от диета, е здравословното хранене. Прави избори. Вместо като огладнееш следобед да се нахвърляш на чипс или сладко, вземи една ябълка. Храната не ти е враг, нездравословната храна също, не си забранявай храни, но ги избягвай. Влез в calculator.net - там има няколко клкулатори, които ще са ти от голяма полза, особено този за калории, изгорени със спорт/ежедневни дейности. Ще се изненадаш за един час танци колко много калории можеш д изгориш! Разнообразявай тренировките, еди път упразнения, друп път танци, плуване, домакинска работа На ден трябва да изразходваш повече калории, отколкото приемаш. Знаеш ли колко много мога да ти пиша по тази тема, но не съм аз човека, има си специалисти по въпроса. Но да свалиш 25 кг за 1-2 месеца и да не си навредиш на здравето - забрави - няма как. Нужно е да направиш цялостна промяна на начина си на живот. Послушай другите, няма да стане за това лято, но може още другото да си перфектна и да си едно напълно ново "ти" , от което да се гордееш. Знам, много е трудно. Ужасно трудно. Но ще стане по-лошо, ако не започнеш да правиш нещо наистина. Аз се реших, надявам се волята да не ме напуска и семейството ми да ме ограничава и да ми помага, дано да не се откажа след месец-два. Та така... не стават тия работи лесно, но е важно да ги направим, заради нас самите. Не пропускай хранене, особено основно, че иначе ще си го компенсираш с много ядене от следващото основно за деня и пак ще си провалиш усилията. Често, но по малко. Чети етикета на опаковките, не са за красота онези таблички с хранителна информация, те ща ти от полза, гледай да не ядеш фаст фууд, има си истинска храна. И най-вече - мисли позитивно, мисли, че ще успееш, мотивирай се, тегли се, мери се, радвай се и на малкия успех. Ами, мога да ти иапиша още много, но стана вече 2 часа през нощта. Успех, и си изкарай тая глупава мисъл от главата, че ще стане за 1 месец. Дано успеЕМ
П.П.: Направих справка за това колко кг трябва да си в онзи сайт, искаха да въведа пол и височина, написах жена и 165, и виж какво ми излезе:
Идеалното ви тегло е в границите: 56.4 кг. - 59.9 кг.
Нормалното ви тегло (BMI) е в границите: 51.7 кг. - 65.3 кг.
Къде ги видя тия 50 кг??? Няма смисъл, не ти трябва да отслабваш с 25 кг, а дори и само с 10-15 и ще си тип-топ (според калкулатора), а на мен ми трябват да отслабна 20, за да вляза в идеалното, 15 - в нормалното. http://www.calculator.bg/1/idealno_teglo.html#pog - там изчислих, виж си сама, ако не вярваш на мен