Първоначално написано от
Josefinne
Мисля, че все още е твърде рано за каквато и да е рецензия. Реално бихме могли да се изкажем, щом стане завръзката, а ти нямаш такава или поне не е ясна. Трябва да понапишеш още. Като начало мога да отбележа следното:
1) Обърни внимание на пълния и краткия член, все още не са ги премахнали.
2) Разказът започва от никъде. Поне 2 описателни изречения вкарай, колкото да въведеш читателя. Така започва като плесница. Разкажи за героя или за обстановката или за Париж. Whatever...
3) Имаш някои нелогични неща в сюжета. Някои примери:
- Кой стои в кафене да пие уиски и в кое кафене биха предлагали добро уиски?? Това си е бар. Просто обстановката не се връзва с нищо от описанието.
- Човек , който има страст към уискито и тютюна, няма да се мръщи на горчивият вкус на цигарите. Може да се каже, че димът му е влизал в очите и за това е правил гримаси, но не и от вкуса.
- Час и четвърт? Четеш доста на английски май?
4 ) Не става ясно как героят е толкова наясно с личния живот на останалите в кафенето, което май си е бар.
5) Изречението " Но финансовите ми средства или по-скоро тяхната липса не ми позволяваха да се върна на работа" е лишено от всякаква логика. Не се говори в текста за това какво е работил героят в Англия. Да се върне вкъщи? Да, може би.
6) " ...паднах в една от най-калните локви в града." - той дали специално е оглеждал калните локви, за да им прави класификация или си има guide за това? и др.