- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Смятате ли, че в момента се връщаме към Тоталитаризма
Какво да ти кажа, не си падам по 50 годишни камериерки, а там предимно идват семейства.
n00bs
Аз ти казах кога съм доволен. Доволен бях по време на управлението на тройната коалиция, защото тогава наистина имаше ръст на заплати ,доста ниска безработица , вдигнаха пенсиите мисля , че 3 пъти....... не че бяха китка просто виждах как държавата е в подем и то най-големия си след 89-та това няма кой да го оспори. И не го казвам защото аз съм бил добре тогава, а заради горе изброените причини. Лично моето семейство сме били наистина добре в периода 90-та 2000-та г. но в никакъв случай не подкрепям тогавашните управленци, защото както знаем тогава бяха най-черните години за България.
Аз имам някъв поглед върху нещата и съм изказал мнение за най-наболелите въпроси, които пречат на Бг да се развива и съм ги споделял и тук, но кой ли ме пита мен или теб.
Направо ти се чудя на акъла как може да наречеш управлението в момента добро... гледам те, че си интелигентно момче и си го обяснявам с това, че или не гледаш новините , не следиш какво се случва в държавата като цяло или просто ти си си добре и си викаш, че управлението е добро, както и да е. И с не въоръжено око може да се забележи вонята която се носи навсякъде от управляващата партия днес.
А относно за това кой протестира и кой не хората са го казали ""Достатъчно е достатъчно хора да се съберат на "едно място" и да си пожелаят нещо и то ще се сбъдне"" е да ама това място е в София не е в Хасково, не е в Пловдив, Варана и тн и тн. Ама софиянците докато ви фърлят прах в очите със сравнително по-добър стандарт на живот от провинцията вие ще си седите на газинките, 97г като огладняхте вие свалихте комунетата не ние от провинцията. Ся ще чакаме пак да огладнеете, че да се промени нещо в тая държава.....
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 07-13-2012 на 10:15
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Кой са арестували бе, някой от любимите ти турбо-фолк мутри ли? :Д
Иначе би било тоталитаризъм, ако Бойко наложи контрола си във всяка една сфера. Досегашната му политика да го постигне е доста успешна.
Откакто се помня не е имало нито един министър председател, който толкова бързо да е клякал пред исканията на протестиращи. Например СерГЕЙ когато имаше протести, пращаше спартанците да ги разгонят и после дрънкаше общи приказки.
Като беше главен секретар на МВР, правеше показни арести, тръбеше се по медиите, тогава това беше нещо нечувано и хората му се възхищаваха. След това придоби повече власт и започна да адресира въпроси като екология и инфраструктура в политиката и в изказванията си, които сред повечето българи са сред топ оплакванията.
Тезата ми е, че откакто Бойко навлезе в политическия живот, се е опитвал да се издигне като създава чувство за комфорт у масата. Ако тази му тактика спре да работи, ще си отиде.
Дали ще спре да работи обаче? За близките 2-3 години съм сигурен, че няма и ще остане на власт. За да си отиде, трябва или масата да каже "достатъчно отстъпки, махай се", или да се намесят други фактори. Първото е крайно съмнително, второто е доста възможно обаче.
Имаше един лаф:"Днешната демокрация се състои в това сами да избираме диктаторите си"
Има го и този момент.
На всеки 4 години избираме между едни и същи мишмуроци,които просто сменят цвета.
При бат' Бойко, няма ние, има АЗ. Едно голямо и надуто АЗ. Признавам ,че политиката му в някои сфери е успешна,надявам се и нещата да се подобрят,но хората не живеят добре.
Не живеем добре,щото ние такива сме си ги избрали,ние в такива сме ги превърнали. Както ние сме част от обществото и обществото е час от нас.
maDamn
Да, през комунизма е било много по - добер, като се произвеждат 30 трактора, а има пазар за 5, а лицата Х, Y, Z, работят колкото да получат заплата, защото те реално не са необходими в предприятие S.
A министър - председателя, страда сериозно от нарцисизъм. Аз бих му препоръчал специализирана помощ. Да не говорим начина му на изразяване тип "аз съм бай Иван от Гурун", вероятно това се харесва на населението с IQ между границите на "синдром на даун" и "селски дебил".
n00bs
Айде ся пак простотии
ти си един от 10-тината човека, дето влизат тука и им уважавам мнението им ама с теб не може да се спори, щото си дебела глава и си държиш на своето до край без значение кой кво говори. А и си отчаян оптимист, че всичко ще се оправи с времето бля бля бля ...
Ами в момента не се ли случва точно това, как ще го свалим тоя Тато 2 ?
Да бе клекнал са 2 протеста и още малко ще го изкараш човек на народа, а колко лобистки закона направи за монополистите и неговите приближени, знаеш ли , че тоя 7 блок на АЕЦ дето ще го правят го готвят да бъде частен, представяш ли си за кво говорим... ама тва е капка в морето на фона на всичко ама бай ганьо си вика бойко кляка...
А да не говорим , че конституционния съд е отхвърлил мисля, че над 100 поправки по различни закони, които са в разрез с конституцията на Бг... както и последния за дето ако не си си платил здравните осигуровки да не можеш да купуваш/продаваш кола и недвижим имот..
Кажи ми колко от големите играчи са с ефективни присъди и какви са те ? Всичко е прах в очите на простия българин...
Кви въпроси е адресирал ? Човека дойде на власт с едното си име без никва платформа, 3 год. на власт и за каквото и да го питат той плюе предишното правителство и говори за магистралите, дето ги прави с европейски пари, така л;и ще се оправим, за 3 год. едни магистрали.... браво бойко браво..
Ами то на простия българин да му пикаеш отгоре той ще вика дъжда ме вали, кво да говорим..
А и за къв комфорт говорим, че говори на просташки език и бичи селски лафове пред медиите ли ...
Изказвания от рода на "Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме" се приемат с насмешка, това така ли трябва да бъде ? Хората си оплакват децата той говори за телешки пържоли, и след всяка поредна изцепка репликата , че не са го разбрали и така замазва скандал след скандал
Пак казвам, дори народа да поиска да си тръгне това ще стане много трудно, защото изборите ще се купят/манипулират
лично мнение
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 07-13-2012 на 13:48
Законът е закон,
но той врата в полето е
По - скоро произвеждаш толкова, колкото са ти определили, а какъв е смисъла да има работа за всеки, като държавата не може да поддържа тия заводи и непрекъснато затъва в заеми ? После кой ги плаща тия заеми ? Народа...
n00bs
Горе-долу на същото мнение като теб съм за Бойко. Не го изкарвам човек на народа, казвам просто, че гледа да държи народа задоволен. Междувременно прокарва лобистки закони, но когато хората възроптаят, ги спира и търси друг начин да задоволи дебелите риби.
И да, така може лесно да стане несменяем и вероятно ще бъде такъв докато обикновения човек има чувство за сигурност, къде реално, къде измамно.
Но както казах, може да се намесят други фактори. Какви могат да бъдат?
-Външнополитически и икономически фактори
-Катастрофални събития
-Интернет
-Поява на нов народен месия
-...
Представям си, че нещо в този дух ще доведе до падението на Бойко.
Иначе сигурно ти се иска да го свалиш като толкова си против него. Аз обаче не държа, защото за момента не виждам особена алтернатива. Това е другия проблем. Нито има партия, която да пасва идеално на моята политическа философия, че да гласувам за нея, нито някоя от вече съществуващите е приемлива. Това също е нещастно стечение на обстоятелствата, причинено от цялостната незаинтересованост и нихилизъм на българите.
Оптималното решение е - когато нещо не ти харесва и няма кой да го оправи за теб, оправи си го сам. Или поведи хората така че да го оправят. Обаче нито аз, нито ти, нито който и да било от текущите участници в дискусията не е в състояние да поведе когото и да било. Това може да се промени (и е желателно да се промени), но ще мине време, много време. Дотогава единствения шанс да допринесеш за промяна към по-добро е с личен пример и на час по лъжичка.
Тва пък е ама най-голямата антикомунистическа пропаганда, вярно е , че държавата е теглила някви заеми, но това е било единствено за да се запазят цените и заплатите на хората, фактически това е било за народа, а не срещу него.
Истината е че парите бяха окрадени след 89-та г от псевдо комунистите и обвиниха Живков за всичко.
Не случайно първите милионери на демокрацията бяха приближени по-някакъв начин до бсп, по-голямата част от милионерите и в момента са такива с червени пари
Законът е закон,
но той врата в полето е
Съгласен съм. В момента няма някоя партия за която да се гласува и да се отличава с кой знае какво от другите.
Аз лично ще гласувам за Кунева и ще се надявам поне да направят коалиция със Станишев тва е най-доброто на което аз се надявам за момента. Още 4 години бб ще съсипе държавата и тогава наистина няма да можем да го свалим.
Демокрацията ще стане като в Русия, няма смисъл да пояснявам какво се случва там
Законът е закон,
но той врата в полето е
не знам дали знаете, че всички партии са сателити на БКП в момента, ама крадци. Всичките Костовци, Бойковци и така нататък, са бивши партийни секретари, комсомолци, партийни дейци и върли комунисти по времето на бай Тошо, агенти, ама сега отричат всичко и се пишат демократи. Всъщност са п--ки и дупелизци![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
В Гърция историята не е ли подобна ? 1/3 от страната работеше в държавната администрация (само да се намират на работа), машинистите в тяхната държавна железница вземаха над 100к евро на година (повече отколкото примерно вземат в Германия), докато железницата им всяка година беше на загуба. Не може да имаш 1 лев и да харчиш 2 всеки ден. САЩ примерно имат около 14 трилиона външен дълг, единствено ги крепят заемите и това, че на много държави $ им е втора валута. България с измисления си лев, който се поддържа изкуствено, какво ще направи ? Нищо. Ние все още се държим като държава кандидат - членка за ЕС и се скъсваме да им лижем задника на евреите. Тук циганина не се пипа, той е електорат, ако бял не плаща ток, вода, веднага започват да звънят, да те режат, да те съдят, но ако си тъмно зелен, за теб това не важи. Франция изгони циганите и какво им направиха, (мисля, че и забраниха и да носят чалми) ? Нищо ! Швейцария или Швеция забраниха да се строят джамии и какво ? Отново нищо, а тук искат турците да изучават майчиния си език в даскало. Като се чувстваш турчин, знаеш къде е южната граница. Но нали са електорат и трябва от джамиите да звучи джагара - джугара. Румъния поне си свалят президенти и премиери, без да ги боли хуя за Е(врейския)С. Да се гласува закон, да се махнат всички лакеи от ДС. Да се махне функцията на президента и без това в момента е Мр.Бийн.
Какво стана с чистачката, която последно е видяла Мишо Бирата ? Тая жена защо се покри ? Какво стана с обвиненията за почти всички дела, защо се дънят ? В белите държави първо събират доказателства, които да издържат пред съда и след това се обвинява, а не първо обвинение, дава му се възможност да покрие всичко и след това търсят. Братя Галеви защо отидоха на курорт ? Защо на малки общини, чиито кметове не са от партията майка, не се отпускат средства ? В северозападна България, стъпал ли е някой ? А за "холдинга" който искаше да строй в морската градина във Варна ? Всеки знае кой е той, защо против тях няма нищо ?
И аз мисля догодина да гласувам за Кунева, надявам се поне финансовия министър, да разбира нещо от финанси.
n00bs
не знам дали осъзнавате някои, дето плюете, всъщност колко по марксистки разсъждавате![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Браво, наистина много стойностен коментар и аз като цяло съм на твоетo мнение ама кой ни ебава в калабалъка. Както виждаш все още се намират бб симпатизани, а за оня палячо дето си криви главата и ни излага по целия свят не ми се говори.... най голямата смешка след П. Стоянов
Само за Гърция нещо да вметна, както ти каза голяма администрация, изкуствено повишаване на заплати, пенсии и тн. което създаде един финансов балон, който в края на крайщата се спука. Като цяло Гърция взе всичко което може от европа и стана такава каквато е благодарение на парите на европейците и сега пак европа ще плаща, не знам колко грешна политика е това за обикновения грък. Колкото и да са зле пак няма да ги стигнем.А относно железниците, няма смисъл да ти казвам, че всяка една държава има определени сектори, в които работи на загуба така е било, така и ще бъде.
Сащ доколкото знам е най-задлъжнялата държава изобщо, но честно казано грам не се интересувам от тях.
А За румънците те на тях никога не им е пукало, всички знаем за "кървавата Коледа" когато разстреляха цифра политици начело с Чаушеску и жена му.
А иначе пак казвам, че делата В Бг са за пред медиите, реално присъди няма, защо се учудваш !
Холдинга за който говориш предполагам са тимаджии, те отдавна са излели от територията на Варна и вече имат стабилни политически протекции тях няма да ги съборят скоро, щом дори и името не им се споменава никъде даже.
Законът е закон,
но той врата в полето е
боли ме хуя за политиците и политиката им.
който се тика в тая политика кон да им го натика.
Все се чудя дали е случайно това име на спортната зала в София "Арена Армеец" ?
Законът е закон,
но той врата в полето е
и тя уж е свързана с тим, но не помня какво точно беше, вероятно го има из нета
n00bs