- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
А 'Шибил' колко е голяма??? Щото не си спомням да са ни казвали за нея ...
Иначе аз прочетох 'Железния светилник' и сега съм по средата на 'Тютюн' първи томНе е лоша книгата ама... като се сетя ,че имам още толкова и направо ми става лошо ;д
Аз гледам да не избързвам с "Тютюн" и "Железният светилник", че като знам колко време има до момента, в който започне изпитването и като знам колко подробно изпитва наща, ще съм забравила всичко.
Доказателство - в началото на тая година бях започнала "Тютюн", стигнах до 400 страница, а сега трябваше да започна отначало, за да си спомня сюжета.. Трагично.
Супер интересна ми е иначе, нямам търпение да стигна до "Светилника" ..
Не искам да съм 12 клас ; ( Чувствам се като осмокласничка, изобщо не съм готова да завършвам. Депресирам се ;д
granger, много мерси за списъка, жива и здрава!
always late but worth the wait!
Лисиче, напълно те разбирам.. и аз се чувствам като осмокласничка; супер якото ми е да ходя на даскало, въпреки че се оплаквам, че трябва да уча и т.н. Абе, ако ме питаш, сега да съм 5-ти клас ше ми е хипер мега гига яко ;дд мога да измина всички години пак... толкова бързо минава времето.. ехх, ако можехме да си избираме възраст и да контролираме максимално всичко свързано с наас.. Хахахах вкарах се във филма ;д
А относно книгите - прочетох "Тютюн" за 2 седмици някъде и ми беше интересно; "Железният светилник" беше най-интересният роман от книгите за летен прочит през всичките 12 години ;д Ако го забравя докато почнем да го изучаваме, ще го прегледам пак-няма проблемиНямам търпение да си пазарувам тетрадки и секви неща за училище и също треа да си купя некви яки дрешки за последния първи учебен ден.. ох,като се сетя ми се плачее..
но това е, времето лети .. И като се вайкам така пред майка ми и тя ми казва "Дании, животът е пред теб, звучиш като някоя стара бабка ;д" Да, ама мен си ми е некво тегаво.. Май само аз и лисичето се чувстваме така.. Хорааа, има ли някой като нас, носталгично настроен тип ? ;д
П.С. Благодаря, че прочетохте част от "Размислите на Дани Д. " ;дд Чаооо, благундери, желая на всички много успехи и догодина да сме студенти и да учим това, което желаем![]()
![]()
![]()
Абе всички сме си тъжни по един или друг начин ,няма спор.
Между другото аз за последния първи учебен ден вече знам с какво ще бъда ,ако времето го позволява![]()
Иначе ...чувствам се сякаш това са ми последните глътки живот -ваканцията ;д Усещам,че ме очаква егати гадната година ...
А колкото до купуването на тетрадки и тн -мисля да не си купувам,защото имам от миналата. Като цяло мисля почти нищо да не си купувам ... освен учебниците за 12 клас и разни такива неща . Даже си мислех и нова чанта да си взема ,обаче като знам,колко много пари ще хвърчат тази година и по-добре да пестя.
мен ми трябват 1 учебник по математика и 1 по история
2-3 тетрадки максимален размер,че ще ги сливам
дънки,нещо връхно като жилетка и някакви затворени обувчици
от чанта наистина може да спестя и аз , щото чанти имам колкото щеш :д
завиждам на момчетата за бала, 1 костюм и 1 обувки и сте готови, пък ние рокли,обувки,прически,грим ве,маникюри,педикюри...ужас ..мразя баловете.
Така ,както казвате ,че не ви трябват много тетрадки може би ще се замисля и аз да ползвам само 2-3 .
Вие с какви предмети останахте ? Аз вече нямам биология,химия и философия
И мисля да си запазя учебниците по БЕЛ и математика. Между другото тая година физиката май ще е интересна...тоест...по-скоро астрономията ;д
лъжеш сеее , астрономията е уж интересна, но е голяма гадост поне тва дето ние учихме.... много малко се учи за Слънчевата система и планетите, повече са некви глупости...закони и т.н.
Bloody защо ти е учебник по история? или ти учеше по програмата за 11 клас сега? ако е така, да, трябва ти, но ако си по програмата за 12 кл можеш да си ползваш учебника от 11 кл.)
ще се готвя по него
днеска си го купих
16 лева, 450 страници някъде
красотичка <3
а някой, ако ми намери първи том от зелените учебници на димитър саздов цена няма да има
:/
че един несериозник уж щеше да ми го праща, ама нищо не направи..
2рият том го имам и затова ми трябва само Н1
Защо не потърсиш на Славейков 2ра употреба или в 'БГ учебник'?
И аз се присъединявам към вас.Все още не мога да повярвам колко бързо мина времето и вече сме 12 клас,трябва да се потготвяме за матури,бал...![]()
Може ли да ви се бутна малко в темата?
Принципно Д.Димов и Д.Талев се изучават последни, но си ги прочетете отсега, няма да ви е до тях през учебната година.
И двете творби са страхотни, няма да съжалявате.
Просто съвет от вече студентка ^^
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Така е обаче тия два тома на "Тютюн" направо ми таковаха майката... Признавам,че ми е интересна книгата през повечето време,но като спра за някво време да я чета и после въобще не искам да я започвам отново...
Мда, малко дългичка си е. Аз помня дори, че я четох на лаптопа, което е още по-зле. Като цяло към края става по-интересна. Видях, че четете преработката. Защо? Ние учихме по оригиналния вариант. Дори, ако не се лъжа в оригинала няма Ния (?) като герой.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Аз чета оригинала (ако това са 2та тома) и до сега не съм срещнала героиня на име Ния. Само при 'Железния светилник' мисля,че имаше.
Между другото искам да попитам кои са първите произведения ,които се учат в 12 клас? И на какво се прави входно ниво от 11 клас?
Да, оригиналът е с 2 тома.
Почнали сме със Смирненски.
А за входното ..май беше тест.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Извинявай,че нахално ще попитам ,но можеш ли да се сетиш на какво по-точно ти е било входното ниво? Като произведения.
А колкото до физиката : да ,признавам си ,че на мен лично ми е доста трудна и много неща не и разбирам,но не мисля,че ще научим нещо лошо от тоя предмет ;д Още повече ,че бъдещето на цивилизацията ни са точно технологиите ,които със сигурност включват и физика.
Един съвет към всички,които имат проблем с някой предмет в даскало: вместо да си повтаряте ,колко е труден и тн ,се опитайте да намерите нещо интересно в него,защото така ще ви бъде по-лесно. При мен действа този метод .
Последно редактирано от SuNsEt : 08-22-2012 на 19:52
Някой да се е насочил към УНСС? Готвите ли се? Какъв ще ви е третият модул? Направление ?
.......
Още двайсетина дни и се почва като за последно ;х
Ох чак пък и за тетрадки питате ;д
Изобщо не ме интересуват - ще си купя някакви смешни малък формат, колкото да има.. няма да взимам дебели и големи, освен по литература, математика и история. За какво са ми, само да тежат..
Мразя физиката. А тая измишльотина, че догодина ще е "астрономия" - моля, моля. Присъствах в един час по "астрономия" на 12 клас миналата година ии учиха за устройството на ядрото ии неговите характеристика.. О_o изобщо не се заблуждавам, че може да ми хареса. Няма по-гадно нещо от тоя предмет във всичките му разновидности.
Предимно големите автори, т.е на тези, които сте наблягали, нищо подробно.
Помня, че имаше какво е поема.
Имаше и изброени произведения, да се свържат по автор/жанр.
Нещо такова беше.
DanieLa_SmiLe
Тази година влязох в УНСС, питай нещо, ако желаеш : )
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Мерси за информацията,беше ми от полза!
Иначе ти в УНСС с каква специалност си и с какъв бал влезе? Предполагам,че си правила 2ра матура география?