.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Крав Мага и за бойните изкуства

Както се вижда това не е известен спорт в България. Но искам да помоля някой който е тренирал такова нещо или тренира да ми разясни за какво става въпрос. Пишете моля ви къде сте го практикували и учили този спорт. Ако може дайте препоръки за някой училища за бойни изкъства в София. Търсих в Google, но няма кой зане каква полезна информация. Благодаря ви много
    пс. извинявайте, ако има правописни грешки. :$

Мега фен Аватара на Chacho
    Крав Мага ли те интересува конкретно или си търсиш бойно изкуство?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Ами търсех бойни изкуства и сега открих крав мага. Така,че се интересувам и от двете. ако може някой друг съвет...

НЕЕЕЕЕ!! Доста е грубичко. Пък и аз съм момиче, тези мускол са.... мношко. ИСкам нещо от рода на самоотбраната и да е забавно в същото време. Точно затова споменах за крав мага.

За крав мага можеш да провериш това (не знам дали е все още валидно):

Линк Крав Мага

За други бойни изкуства:

http://www.mma-bulgaria.com/clubs/

А с каква цел се интересуваш? Искаш да се научиш на самозащита, да спортуваш, да добиеш самодисциплина, нещо друго?

Едит: Джудо, кикбокс, карате (бих избрал киокушин, но това е лично предпочитание), таекуондо, ММА или бойно самбо, муай тай.

Разгледай в нета кво представляват. Ако си харесаш нещо, можем да ти дадем малко повече инфо.
    Последно редактирано от Chacho : 07-20-2012 на 22:35
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Да най-вече за самозащитата. Аз съм от онези хора, който винаги спортуват нещо. До сега беше гимнастика и реших да сменя с нещо по диво . Допада ми идеята за крав мага и така реших. И много благодаря за сайта.

Линк означава препратка към сайт/уебстраница. Просто беше много дълъг линкът и го съкратих на Линк Крав Мага, не е част от името на бойното изкуство.

Крав Мага е ориентирано към самозащита, но честно казано е публична тайна, че не е особено практично, предвид треньорите, на които вероятно ще попаднеш и начинът, по който се показва. Въпреки това, което и бойно изкуство да избереш, най-вече зависи от треньора и самата теб, чак след това от съответното БИ. И е задължително да отидеш на пробна тренировка, да опипаш почвата и да прецениш дали ти допада.

Кикбокс, бокс, джудо, муай тай и бойно самбо (или ММА) са добри за самозащита. По наблюдения, повечето момичета се записват на бойни изкуства с ритници (кикбокс, муай тай, таекуондо), но граплинговите (джудо, самбо, борба) са също доста интересни и добре ще се съчетаят с опита ти от гимнастиката.

Трябва ти зала, в която ще има редовно спаринг, тренира физиката ти и не са прекалено изкуствени (ограничаващи) правилниците. Тези, които съм ти изброил, са горе-долу такива. Търси нещо, което е по-просто и практично, а не "въртиш ръката отсам, след това си прескачаш крака, качваш му се на главата и му обезвреждаш ръката, докато той е неподвижен".

Супер фен Аватара на slicky
    Чачо, ами Винг чунът не е ли точно БИ за самозащита? Аз като гледах е доста разпространено и мисля да се пиша скоро.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    моме, аз съм тренирал малко крав мага и ти го препоръчвам, ако имаш възможност, да се захванеш. Става и за мъже и за жени, че и за деца. Много е ефективно, интересно и те учат не само на кютек, ми те подготвят и психологически, не се искат някакви кой знае колко големи мускули, така че ако можеш - пробвай
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Цитирай Първоначално написано от slicky Виж мнението
    Чачо, ами Винг чунът не е ли точно БИ за самозащита? Аз като гледах е доста разпространено и мисля да се пиша скоро.
    Абеее относителна работа. Ако имаш стажа на треньор, може и да успееш да го приложиш за самозащита.

Крав мага в България няма. Преди няколко години имаше някакъв клуб в София в Лозенец, но бързо бързо го разкриха "треньора" що за измамник е. Щом си момиче най-добре бокс или кик-бокс. Муай Тай не се записвай защото е грозна гледка как момичета се душат... Аз лично ти препоръчвам кик-бокс

Chacho виждам ,че разбираш та да питам Нещо ми прищрака в глава и реших,че искам да тренирам кик-бокс.. та можеш ли да ми разясниш малко по въпроса щото като потърся инфо ми излизат само снимки
    По принцип ме кефят бойните спортове и покрай баща ми знам някои неща,но не много и искам да се развия..Между другото съм тренирала за доста малко:карате,айкидо и още нещо ама не се сещам

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си