- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
Печени бадеми ли? Аз, доколкото знам, суровите бадеми не са много калорични.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Да бе, бадемите не били калорични. Само 600 ккал на 100 грама.Нищо работа, колко му е, особено ако това количество (което е изключително малко, съвсем лесно се поглъща повече от едно пакетче) ти е просто "междинна закуска". Ама и от мен да знаеш - бадемите не са ти никакъв проблем, ако храната ти е на място, дори и калориите да са повече. А дали ще сваляш или не, не зависи само и единствено от калориите. Много по-важно е от какво идват те.
едит: Ще почна да пия витамини на Допелхерц. Препоръча ми ги лекар. Днеска ще почивам от тренировки, но утре може и да спретна някои бързи 5 км.
Направих си конфитюр - диви къпини, стевия, пектин на котлона. Стана ммммм. А как мирише само... Едва се удържах с една чаена лъжица, ама от утре като подпукам немския хляб ще му видя сметката със сигурност. (ако преди това до него не са се добрали наще естествено)
Последно редактирано от FuckingFreak : 08-23-2012 на 11:33
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
то ако пишеш на компютъра само няма да стане. Трябват тренировки,техниката като си не си натрениран все тая![]()
Писала съм назад, започнах с uphill бягане, като се почувствах готова отидох на равен терен и 5 км ми беше минимума. Та мислех утре да направя нещо, колкото да не стоя в нас, ама ще видим, точно сега дългото монотонно кардио не ми се вписва някак в целите. Техника на дишане - еми дишам си както си дишам нормално !? Вдишвам и издишвам през носа.
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
Чудих се къде да си задам въпроса и реших да е тук.
Когато започна да извършвам някакви движения по-активни като бягане,подскачане,коремни преси,танцуване(с по резки движения) и корема ме заболява,нещо ми опъва.
Дали е свързано с това,че като малка съм оперирана от перитонит(преди 9 години)?
Е добре де,все пак като си започвала си издържала по-малко от 5 км?! Не си ли спомняш за колко време г/д си тичала отначало? DownloadVirus,мерси за подсещането,нямаше иначе да се сетя......трябва по цял ден да изкарвам на игрище ли,за да стане ли? Аз каквото трябва го правя,просто ме интересува за какъв период се свиква.
Последно редактирано от xSANYAx : 08-23-2012 на 15:13
• Обичай,за да те обичат! •
По-добре захар от стевия или най-добре без захар.. После се хранят супер здравословно.. Нищо лично. (:
Pain is inevitable. Suffering is optional.
А какво и е на стевията? Билка като билка, която е доста по-сладка от захарта. Не е като да съм сложила аспартам. Пък и не знам някъде да съм претендирала, че се храня супер здравословно. Познавам се, способна съм да изям бурканче сладко и заедно с това бурканче не мисля, че има нужда да поглъщам по 5-6 супени лъжици захар ей така. Вкъщи са на същото мнение, така че подсладителите са ми чудесна алтернатива. Който му е кеф и захар направо от пакета нека набива, само дето тоя човек няма да съм аз.
храната: 2 лъжици тахан, смес овче и краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, кашкавал 150 грама, 2 купи пилешка супа (с моркови, домати, тиквички, лук, масло, застройка и пълнозърнести спагети за фиде), 2x салати домати и краставици, чаена лъжица от сладкото, 2 бъркани яйца.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Някой яде ли киноа? Купих си, а не знам какво да си спретна с нея...
Ако сте опитвали, моля, споделете рецепта :р
едит: по принцип правя тези упражнения за корем - http://vbox7.com/play:b6377d5c
Подходящи ли за стягане и по колко пъти в седмицата да ги правя?
Последно редактирано от shutUp : 08-23-2012 на 19:53
Принципно аз започнах с 5км и малко отгоре. Идеята е да не броиш нон стоп супер вманиачено, а да се отдаваш на кефа от това да тичаш като само най-бегло си отбелязваш всяка обиколка. Първия път, когато тичах това лято (след 2 години залежаване) просто надух мп3ката на макс и се оставих да ми е яко. И си направих 9те обиколки без въобще да ми пука колко са. И 2 да бяха щеше да ми е същото. Това е донякъде идеята. Дългото тичане е главно до умствена настройка. В даскало се задъхвах и се мъчех на 300м, защото беше наложително да ги мина. И защото знаех, че са 300 и няма да мога да спра на 250 примерно. Не се напъвай и ще тичаш адски много. Не брой, не се настройвай на еди колко си км, не се депресирай, ако не направиш чудо от раз. Приеми го като хоби. Сега понякога ми се случва да изкарам и само километър и половина-2. И не ми пречи. Един ден си в много добра форма, друг ден - по-малко. Впрочем, когато си кажа: "Днес ще направя 12 обиколки", правя макс 5-6. Когато си кажа: "Днес няма да се насилвам, ще потичам, колкото ми дойде." правя поне 10.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
shutUp, Вместо ориз, в салати?
...но във тебе като рана
"Защо?"
Учи се да тичаш равномерно. Като виждаш, че почваш да се изморяваш, намали темпото, виж как си. Не сядай да почиваш веднага щом усетиш нещо такова.
...но във тебе като рана
"Защо?"
^ Да. Сменяй понякога с ходене. Аз го правя, ако ме заболи отстрани. Минутка в равен ход, после пак. Хубавото е, че така можеш да издържиш супер много. Или си намери някой полегат терен. Сега съм си намерила такъв. Нагоре се понапънеш, надолу е почти почивка тичането.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Това за подсладителите, че били добра алтернатива е най-голямата глупост, която съм чувала. Тя захарта се прави от тръстика, ако не знаеш. Стевията, която продават е гадна синтетика, то хубаво че няма калории, а организмът се чуди как да преработи химията и я натрупва. После що всички имат кореми, като на бременни в 9ти месец...
Стевията ми е био, сушена, на прах. Химия викаш? Ми окей, нека е химия. Казах, че подсладителите са добра алтернатива за МЕН и моето семейство. Не съм ги препоръчвала на никого. Както казах и преди - другите ако искат и с лъжица да кусат от пакета със захар, аз мисля да пропусна.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Много сте забавни с тези "био" храни. Всичко е със цел реклама и заблудените хорица да купуват.. Има много добри химици, н.пр. Винпром Сливен не са изкупували грозде от няколко години, а правят вина, ракии, водки, л*йна.. Така е и с храните..)
Последно редактирано от bathory : 08-24-2012 на 06:21
Сертифицираните като био продукти имат поне някакъв контрол на производството. Не мога да си насадя стевия на двора и за това се доверявам на тях. Тази, която се продава в аптеката, е спиртен разтвор. Най-малкото за това не взимаме такава.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Ъпвам.
Днеска мушнах - краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, 60г кашкавал, 2 лъжици тахан, лъжица от сладкото, 2 пъти зелен боб със свински врат доволно количество, 2 яйца.
Пак орязах въглехидратите, а за кво? Утре си отварям немския хляб, цяла седмица мина докато му се наканя, ама то все имаше нещо - боб, ориз, супи... И виках днеска да намаля малко протеина, че тая урея сама няма да падне, ама пусто, яде ми се месо. Видя се дъното на бурканчето с тахан, даже не съм сигурна дали ще имам достатъчно за утре. От миналата сряда до утре - 210 грама си заминаха. Не е чак толкова много, а и майка ми ми помага - кога с 2 лъжици, кога с повече.Видях да се продава един голям стъклен буркан - половин килограм или 700 грама беше, не помня, ама ще го видя утре и може би такъв ще си взема. И в цба-то има, ама нещо ми е съмнителен - отгоре се беше отделила 2 милиметра някаква мазнина и не знаех дали е нормално...
И снощи се събудих от крампи, даже май бяха около стъпалото. Ама през нощта ми е едно такова сънливо, тръгна да си опъвам крака, пък вземе че се появи някаква крампа и се извивам там, болки, а-у, ама си заспивам бързо. Дали да не си взема магнезиево олио, че това взе да ми писва вече - магнезия в кръвта ми е в норма, не е понижен, какво се случва един Господ знае.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Как ви дава сърце да си давате парите за такива скъпи боклуци тахан фъстъчено масло постоянно. Това нещо дере кожа( Ясно че ядеш по 30 грама въпреки че тогава няма голям смисъл,защото го вземаш за допълнителни калории като цяло. И тогава като трябва да вдигнеш на 150-200 гр
Айде 100 да е за едно момиче на 45-50 кг.
Да бе, ще изям 100 грама и ще се трупясам после. Все едно да изям 100 грама масло или 100 грама сланина, дали няма да ми е добре?А фъстъчено масло не съм си купувала никога...
...но във тебе като рана
"Защо?"
ми не знам ама след 20 часа гладно доста ям.. А това не засища тъй че спокойно мога да изям около 500-600 грама преди да мина към същинската част без да съм го разбрал..