- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
Така, тъй като реших, че отново ми е време да започна да влизам във форума, а и като се има предвид начина на живот, който водя последно време, мисля, че ще е съвсем уместно да се включа и аз в темата.Ще ви разкажа какво ми се случи в изминалите месеци, надявам се на някого поне да му е интересно.
Цяло лято си мислех как трябва да започна да тренирам, аз правех някакви опити, но определено не бях сериозна, 2-3 дена и това... таа така беше докато не стана октомври и не ми се наложи да ида да си направя картон, който да предам в училище. Като се качих на кантара щях да се разплача... 56кг. За моите 162см тогава това определено си беше дооооста. Още от следващия ден супер много намалих храната, не закусвах, почти не вечерях. Започнах с тренировки по 10-15 минути, колкото и смешно да звучи, просто тялото ми беше отвикнало, от две години бях спряла тренировките по волейбол ( ходех 3-4 пъти седмично ).И така 2 седмици уж бях сериозна, бях свалила ~4 килограма, но естествено се поотпуснах и за горе-долу същото време почти си ги върнах. Тогава вече осъзнах, че ако не работя наистина много няма как да се променя, а и може би никога няма да мога да обичам тялото си. Направих си едни снимки ( които ще пусна по-надолу, колкото и да ме е срам... не ме е срам от тялото ми, а от това, че съм позволила да изглеждам така, и то за толкова дълго време ) и отново започнах с гладуването, но този път придружено с много по-натоварващи тренировки. Няма да ви обяснявам колко много съжалявам... направо не ми останаха гърди, но вече нищо не мога да направя. Родители ми започнаха да се притесняват, постоянно се карах с майка ми за това колко и какво ям. Няма да забравя как една вечер ревейки над чинията си изядох ориза, въпреки че отказвах, защото, разбираш ли, това са въглехидрати.
За радост дойде момента, в който реших, че ще е добра идея да си направя блог за здравословен начин на живот, въпреки че аз определено не водех такъв, да, спортувах, но пък не се хранех достатъчно. От тогава до сега се опитвам да се преборя с това постоянно броене на калории. Всеки ден си повтарям, че калориите нямат толкова голямо значение и, че е важен състава на храните, но все пак първото нещо, което изскача в ума ми, когато се спомене дадена храна, са някакви цифри.
В момента съм 48кг, преди 2 месеца бях 46-47, но определено не изглеждах по-добре, имам предвид това, че почти нямах мускули, а както всички знаят 1кг мускул заема много по-малко място, отколкото 1кг мазнина.
http://prikachi.com/images/951/5910951B.jpg дори след като бях свалила 1-2 килограма...
http://prikachi.com/images/952/5910952M.jpg преди около месец;
http://prikachi.com/images/953/5910953F.jpg преди около 2 седмици.
В момента съм 164, процента на мазнини в тялото ми е 14,2% ( според съотношението на височината, килограмите, талията и ханша ). Всеки ден правя от 45 до 60 минути кардио ( на кростренажор ) +силови, след това разтягане ( 10-15 минути ).
Това е моята история като цяло, без да изпадам в кой знае колко големи подробности, въпреки че на вас може да не ви се струва така. :Д![]()
Последно редактирано от Pamaa : 02-23-2013 на 22:25
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Ехеееееее Pamaa, браво много хубаво тяло, доста добри резултати, въпреки всичките мъки. И аз бях по едно време така всяко нещо,което видя първо го обръщах да видя калориите даже имах една тетрадка с продукти и техните калории (сама си ги пишех) бях полудяла и постоянно се чудех какви упражнения и как да се движа за да горя всичко изядено. Сега пак се опитвам да вляза във форма(да изчистя мазнините) кг нямам нужда да свалям много може би 4-5 не повече, но се опитвам да не се вманиячавам толкова. Може ли да ми дадеш линк към блога си ?
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
Благодаря!
Wwwooow, и на мен това ми е целта в момента, затова започнах да правя и силови тренировки. Повече мускули, респективно повече изгорена енергия. http://itisnotadiet.tumblr.com/ това е блога ми.![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Мерси :р Ами успех и продължавай напред към целта ! а знаеш ли случайно колко е минимума мазнини, които може да имаш, защото това 14,2% ми звучи нормално дори добре, до колко искаш да стигнеш ?
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
Каква е времевата разлика м/у първата и последната снимка ?
Сподели едно примерно меню за деня от това време.![]()
Има 10 упражнения, без тежести правите ги 4 дни в седмицата за по 35-40 мин. и на 2-рата седмица сте без грам мазнина. Каквото и да ядете тези упражнения ще го изгорят + тези упражнения горят само мазнините! Не мускули, само чиста мазнина (мазнините са запаса на тялото). Аз успявам само 1/3 от тях, но ефекта си е БАСИ МАМБАТА!
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
Да не би това са 40 минути нон стоп клек лег тяга военна преса изтласкване с тежко в кръг?? Че друго в момента не ми се вижда ,а едва ли ще е това)
Ако щете вярвайте, ето го клипа аз вече 2-ра седмица правя 1/3 от това 3 пъти на ден (4 ми идва много, сега съм зает, но лятото ще ги правя 3/3 4 пъти в седмицата):
http://www.youtube.com/watch?v=kxEEQBGZCvU (Euro Training)
Шегувам се - ето го:
http://www.youtube.com/watch?v=rsFQk...mGivKQ&index=5
Малиии, не думай, страшно трудни упражнения. Пък, и завидно темпо. Направооо супер бууст.
Утре сутринта ще се снимам и ще кача.Разликата м/у двете снимки е 3 месеца и 1-2 седмици.
В момента на ден приемам минимум 1200, като се има предвид, че по едно време бяха едва 600-700, не повече, + доста голямо физическо натоварване... Не знам как въобще тялото ми функционираше. Всеки пък като ставах от леглото ми причерняваше, виеше ми се свят.
Примерно меню, да речем:
ЗАКУСКА(6:45): 1) Голяма ябълка (~300гр)+средно голям банан.
2) Препечена филийка пълнозърнест хляб (без брашно) намазана с фъстъчено масло и половин банан/ябълка.
3) Отново препечена филийка отгоре с извара или с намачкано твърдо сварено яйце с една лъжица лека майонеза + домат/краставица.
4) 1 нормална ябълка (нарязана) + половин банан (нарязан) + 2 блокчета черен шоколад (85% какао) + 1/3 кофичка кисело мляко (4,5%)
ВТОРА ЗАКУСКА(10:15): Кафе ( аз го пия със сметана и мед(ако съм си вкъщи с подсладител и 2 супени лъжици мляко), честно казано дори не ми се прави труда да пресметна колко калории излиза.) + пълнозърнести бисквити(3/6бр, зависи колко ми се яде). Вместо бисквитите понякога ям пак ябълка/банан.
ОБЯД(13:30): Попринцип за обяд ям някакви зеленчуци ( силно казано салата, тъй като слагам само сол, а понякога и без нея минавам) и месо или варива(нахут, боб, леща). Пилешка или картофена супа също ме устройват. Да речем, половин краставица+1 средно голям домат+100-150гр вратна свинска пържола на скара/Маруля+репички+риба тон+краставица+домат (рибата тон я замествам с пилешки гърди понякога). В салатите си добавям и ядки понякога и задължително ленено семе.
СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА(16:00-16:30): Някакъв плод + чай.
ВЕЧЕРЯ(18:30-19:00-19:30): Колкото и странно на някои да им звучи, аз овесените трици ги ям вечер. Много по-леко ми е, отколкото след като изям цяла салата или някаква манджа + това съм сита. Освен това през нощта перфектно ми изчистват червата. 1/3 кофичка кисело мляко+2 супени лъжици трици+нарязани сурови ядки(бадеми, кашу, лешници)+стафиди.
Към 9 часа, ако огладнея хапвам някакъв плод/зеленчук или си правя пуканки без мазнина и сол.
Вечер си приготвям за сутринта 1с.л. кисело мляко + 1с.л. ленено семе (мляно). Като стана преди да ям каквото и да е било друго го изяждам.
Пия по минимум 2,0-2,5л вода на ден.
За процента на мазнини, ами нормално е като щеш и 19%, но много ясно, че човек би се харесвал повече в интервала от 12-15%. Имай предвид това, че при жените, които се занимават с боди билдинг, е 8-9%. Под това обаче вече може и да настъпят здравословни проблеми. На мен целта ми е 11-12%, но не ми е фикс идея, работя по тялото си всеки ден, пък дано да го постигна.![]()
Ебаси, почвам ги тия упражнения от тая вечер и след 2 седмици ще ви споделя резултата, колкото и минимален да е![]()
Pumaa на колко си? И преди не беше дебела/омазнена, но след упражненията ми се виждаш слабичко дете мое...
Ааа пробвах малко от тия упражнения и честно казано предпочитам да си потичвам и да си правя някви упражненийца к'вито си знам![]()
Тия нещо не мога да ги схвана![]()
След няколко дена ставам на 16.Не знам прекалено слаба ли съм станала или не, но определено се чувствам много по-уверена, комфортно ми е в тялото ми. Нали знаете, че в един момент човек започва да сравнява себе си с другите и започва да намира своите недостатъци, е аз откакто дойде този момент никога не се бях чувствала така, както се чувствам сега. Когато тренирам и не ям боклуци съм щастлива, изключваме това, че когато човек тренира тялото произвежда ендорфини, просто знам, че съм направила нещо за себе си, и знам, че след време ще видя резултатите.
Мисля, че е нужно да изясня това, че аз в момента не съм на диета, и не правя упражнения просто за да сваля някакви килограми (дори не ми е нужно да свалям). Също така, че въпреки че в примерното меню, което дадох, да няма нищо сладко (освен черния шоколад, който дори не е и сладък...), не значи, че не ям. Когато ми се прияде сладолед, си купувам, когато мама направи торта си хапвам едно парче, или пък просто си правя сама сладки и ям без въобще да се чувствам гузна, тъй като знам какво съм сложила в тях.
А тия жени, знаеш ли какви препарати пият, че да са 8-9%? Още повече много малко са с такъв процент, той е по-характерен за мъжете, жените са около 11-12%. Да не говорим, че само за кратко са с тоя процент, а не целогодишно - това не е нещо нормално. Те се изхранват с това и са пожертвали здравето в името на тази кауза, ама аз смятам, че е нелепо....
За процента на мазнини, ами нормално е като щеш и 19%, но много ясно, че човек би се харесвал повече в интервала от 12-15%. Имай предвид това, че при жените, които се занимават с боди билдинг, е 8-9%. Под това обаче вече може и да настъпят здравословни проблеми. На мен целта ми е 11-12%, но не ми е фикс идея, работя по тялото си всеки ден, пък дано да го постигна.![]()
Виж си ЛС иначе.
Слагам зърната в купа, отгоре слагам една чиния и в микровълновата.
EDIT
http://prikachi.com/images/70/5917070T.jpg снимкатаКорема ми не е стегнат, краката, за разлика от първата снимка, са събрани.
Мерките ми са 86:63:87.
Последно редактирано от Pamaa : 02-25-2013 на 08:18