- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
Че много ясно. Иначе има изгледи да ходя по шопския край тия дни и няма с кого да бягам.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Абе чудя се за тичането , че от август съм се решила да започна по - сериозно..Едни казват, че да тичаш сутрин на гладно не било хубаво защото, губиш мазнини не от мазните депа,а от органите, а пък други че било по-полезно да се тича на гладно, защото след като закусиш по-бързо изгаряш мазнините.Та малко се пообърках.., ако може да ми дадете окончателен отговор най-накрая.
Аа,хора,хора-да ви се похваля-и аз днеска тичах като змей!
Осем километра търчах,като не броя 7километровия преход с 5 кила на гърба...а сега усилено правя кратери по фотьойлите вкъщи с блажена физиономия.![]()
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Много сте издръжливи бе. Сега без цигари мисля да ви надминавам многократно, така че тренирайте упорито!
Като тичаш на гладно гориш от депата.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Мхъм,проблема е, че съм толкова fucked-up в главата, че буквално ме е страх от храната и въобще не мога да си представя какво е нормално хранене.Сега чета стари теми това е мнение на Jaune май
"Дотук:200 гр кисело мляко с около 30 гр сурови бадеми и кашу (смес)
Половин (поради обстоятелствата) салата с риба тон (айсберг, домати, краставици)
Сега мисля да хапна една консерва риба тон в собствен сос, че съм суууупер зверски гладна и през тва време ще се дообразовам за това, какво правя всъщност. "
Ами много ми се струва нз...чета как сте се наяли доволно, но не ми е ясна тая работа страх ме е да пазя такъв режим.Не мога да си го представя да има сваляне без да почувстваш глад?
Сега много ми се хапва нещо сладко или поне малко овесени ядки, обаче днеска много съгреших следобед
Закуска - овесени ядки 40гр с мляко
Обед- 2 малки пълнени пиперки със сирене,но бяха пържени тъй че предполагам е голям fail :/
следобед -80гр стафиди! пише, че на 100 гр са 10гр въглехидрати и 48ккл обаче все пак си е сладко...
вечеря - 2 бъркани белтъка.
Много ми се ядът овесени ядки, но стана вечер не ми трябват въглехидрати преди спане :/
Слабеенето и гладуването са две различни неща. Идеята е да забързаш метаболизма, за да не трупаш лесно мазнини. Другото е подбиране на повече такава храна, която не се "лепи" лесно. На последно място идва количеството на храната, което не е толкова важно.
И преди да почнеш да гладуваш си дай сметка, че организмът ти не изпълнява единствено функциите отслабване и напълняване. Гладуването може да ти доведе други проблеми, особено ако не си добре информирана.
На 12 август ще се прави рекорд в историята на Найк за най-голяма спортна активност,който иска да се включи!
Аз лично мисля да избягам 15 километра тогава![]()
![]()
Ми аз си ставам, днеска съм бягалa 20 мин в гората, 45мин колело(не че се уморих просто ми дотъпя) после правих и към 35мин някакви упражнения за дупе,бедра,корем и предималко направих 600 jumping jacks като видях това според вас действа ли http://image.wetpaint.com/image/3/xU...5201/GW436H571 ?
Малко умряло, но все пак имам енергия.BMR това е за дневните ккл нали?Ами към 1700 ми излезе, че трябва да са.Но искам да съм 94lbs(43kg) следователно според това видео http://www.youtube.com/watch?v=f3ca3...feature=relmfu ми трябват 940ккл на ден, ако добавя още окл 300 - 1200 на ден.Нещо сигурно ми има отчайвам се вече та чак ми се иска да нe ям с дни -.- А иначе съм 165 и към 47 кг, но не си личи явно имам леки кости.Всъщност отгоре кръста съм много слаба/кокалеста дори сега имам една синина на гръбначния стълб и много ме боли като правя коремни ама...ама пък отдолу кръста - дебели колене, големи прасци изпъкнало дупе ;xx
Иначе да, Chacho, знам!И това много ме притеснява.Въобще не мога да се концентрирам и все забравям!2 минути го мислих кое е онова нещо на гърба ми дето имам синина и ме боли.Мисля си, че му давам достатъчно витамини на мозъка ми,все пак ям млека, протеини алабала.Пък и си мисля каква е разликата от децата дето се тъпчат с fastfood дали ще приемат храна какъв е смисъла като тя няма никакви витамини и мене дето се ограничавам, но това което ям има витамини?
Трайно решение на проблема ти LYLYY http://vbox7.com/play:74171204f1&r=emb
Освен грешните сметки в картинката, с тия подскоци не гориш само мазнини. Голяма част от изгореното са въглехидрати, течности, други вещества в организма. Мазнините са само част от тях. Като свалиш 1,5 килограма днес, утре пак ще са толкова.
Второ, какво се силиш да станеш някви определени килограми. Не са ти леки костите, просто имаш повече мазнини. Замени мазнините с мускули, а не отслабвай само. Еби ги у килограмите, човек може да е адски грозен и отпуснат и на 40 килограма.
Второто видео няма и да го коментирам.
Набележи си цели като за начало. Без "искам да сваля 2 килограма", "искам да стегна бедрата", т.н. Работиш в две посоки. Повече мускули и по-малко подкожни мазнини. Трябва да си зададеш два въпроса. Достатъчно големи ли са ти мускулите? Искаш ли да ти е по-очертано, оформено, релефно, стегнато тялото? Почни да мислиш и за мускулите си, не сваляй мускулна маса безразборно. Опитай се да стопиш колкото искаш мазнини без да губиш мускул.
Кардиото ти е добре. Тия 600 подскоци са ти излишни, 20 минути бягане и 45 минути колело звучи добре. Ако смяташ, че искаш още, увеличи бягането и колелото.
За задник, бедра, корем, както и за всички останали мускулни групи (не тренирай само част от тях, колкото и да си мислиш, че ти трябват резултати само в една област) тренирай отделно от кардиото. Можеш да тренираш 1 ден горна част на тялото, 1 ден долна част на тялото, 1 ден почивка. На серии и повторения, подредено. Замисли се за упражнения с тежести.
PS: За синината на кръста можеш да си постилаш одеало.
Отново сте изписали доста, ама така е - не мога да се отлепя от телевизора, че плуването ми е голяма страст (да го гледам, разбирайте), пък тези дни са финалите.
LYLYY, само една корекция - стафидите са близо 70г въглехидрат на 100г, не знам къде ги прочете тия 10г въглехидрати и 48 калории, гледала си за грозде сигурно![]()
Ден 1ви от моят нов експеримент или по друг начин казано - Fasting as a way of life. Ще фаствам до към 12-1, което прави 18-19 часа глад, като за първи ден мисля добре е? И прозореца за хранене ще ми бъде 5 до 6 часа. Много ми надуха главата вчера с тая д-р Емилова, аз хич не вярвам в гладолечението, но и тя препоръчва до обяд да не се яде нищо, да се пие чай или най-много плод/зеленчук - тоест пак се заформя нещо като циклично. И не знам правилно ли е, не е ли правилно от медицинска гледна точка, но е факт, че голяма част от хората, подложили се на такова хранене, най-малкото са се почувствали по-добре.
И аз трябва да увеличавам калориите, че съм пълна трагедия....
Последно редактирано от FuckingFreak : 08-01-2012 на 06:02
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Тва е свързано с фазите на преработване на храната активните фази на човека и тн. Не знам коя е д-р Емилова,ама като гледам диетите правени от "уж квалифицирани диетолози-доценти" в интернет съм се зарекал да не обръщам внимание българи диетолози дето уж зубрили с години пък нямат никъв опит и сега хранителните режими са сутрин картоф вечер обяд салата и вечер малко парче месо.
Не, жената е стара, но изглежда перфектно за годините си. Прави "изчстващ режим" с чай и плодове и зеленчуци (за тях не съм на 100% сигурна), който трае около 10тина дни под наблюдението на една камара лекари, ама това мисля да го скипна, защото не съм фен на подобни глупости, лично мнение естествено. Но фактите са си факти, както казах и преди - много от хората, отишли при нея са със всякакви болести - сърдечно-съдови, на бъбреците, на стомаха и етц. и са се почувствали много по-добре след това, на което са се подложили. А за след това тя си има лекции как да се храниш, не знам какви са, защото не съм ходила, но предполагам отново всичко е в основата на плодове, зеленчуци и вълшебни чайове с мед.Интересувам се от нея, защото имам роднина с проблем и смята да се възползва от услугите й.
И с риск да се повторя - нямам много вяра на тия работи, но животът не е само ВМ НВ ЦХ и тем подобни,а щом хората споделят, че се чувстват добре, значи действа.
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
Ако си здрав няма смисъл въобще да рискуваш с тия глупости.Аз бих й показал един голям среден пръст на всичките й пречистващи диети с по 10 дни или + гладуване ако е без някаква лечебна цел и го прилага за здрав индивид.. Другите неща са просто маловажни.
FuckingFreak, малко ти е рано според мен и за постене, и за гладуване/прочиствания. Организмът ти е все още подрастваш и млад. Повечето здравословни проблеми, от които има вероятност да те опази хранителния ти режим, при теб все още не са на дневен ред. А разнообразното хранене и негладуването са ключови за развитието на организма ти. Можеш да изчакаш още няколко години.
Иначе колкото повече гладуваме, толкова повече забавяме стареенето (без крайности, разбира се). Дали си заслужава е въпрос, на който всеки сам си отговаря. С времето метаболизмът ни се влошава, функциите на органите също и оттам тръгват въпросите как да ги опазим. Почти всички активни дълголетници са веганци и обръщат голямо значение на храненето. Но още по-важното е, че повечето си подбират много внимателно храната по качество. Някои си отглеждат сами плодовете и зеленчуците, други си дестилират вода, трети купуват домашно производство или биохрани, т.н.
Моето мнение е, че оптималното здравословно хранене и пагубното хранене са много близки. Малко да го объркаш и хич няма да ти се получи. Особено, ако организмът ти има непоносимост към нещо или просто не му се отразява добре, а няма кой лично да те наблюдава.
На твое място бих забавил крачката малко. Можеш да продължиш по старите навици и бавно да експериментираш с нещо ново, без резки транзиции. Примерно, можеш да се храниш както към момента и да започнеш периодично да правиш сутрешни прочиствания (чай, вода). Можеш да потърсиш къде се предлага по-качествена храна, за което малко хора се сещаме. И не на последно място сега имаш идеалната възможност да събираш информация и след време направо да приложиш наученото. Промяната обикновено ни се отразява добре, но трябва да уцелиш момента.
ПС: Имам една веганка в родата и един бивш запалянко по гладуването. Първата е в много добра кондиция, но е много информирана, упорита и постоянна. Вторият пък е доста възрастен и само си навлече проблеми с гладуването.
Последно редактирано от Chacho : 08-01-2012 на 06:50
Не знам дали ме разбрахте, но казах, че според мен въпросното 10 дневно прочистване е пълна глупост и въобще не съм се засилила да го правя. Мнението си ми е такова от много време, едва ли ще се промени, но просто споделих 2-3 думи за жената, че да не е без хич. Колкото и да ми се иска да се храня по вегански, просто не мога, засега съм хищник и трудно се въздържам при вида на апетитно бутче или свинска вратна, слабост са ми.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Нали възнамеряваш да постиш, какви лишения плануваш?
Чачо постенето е за някакъв период от 16-18-20 часа и после в другите 4-5-6 часа си ядеш всичко за деня . Потърси в интернет leangains и периодично гладуване (intermittent fatsting )
То постенето е за някакъв период от време. Колко, зависи от практикуващият. 10 дневното прочистване, за което говори Фрийк понагоре също е вид постене. И почти всяко постене е свързано с глад. За мен тая думичка не трябва да присъства в контекста на млади, здрави хора.
Има разлика,защото едното се прави за период от 10 дни ,а другата в период от 24 часа ,в който същност си изяждаш всичко каквото ще изядеш и ако ядеш 5-6 пъти на ден.
Това е само експеримент. За мен постене буквално значи без прием на каквото и да било животинско. Такива работи не правя. Иначе въпросния фастинг представлява гладуване за определен период от време (често около 20 часа, на мен днес ще ми се съберат 18 или 19) и после през оставащите няколко часа си наваксваш с храната, като целта е да имаш не повече от 3 стабилни хранения. И виждам, че доста хора започват да се хранят чак към 18-19 часа вечерта и спират към 23 - аз не се чувствам комфортно по този начин, предпочитам да оставя малко повече време на организма ми да храносмила, защото иначе ми е тежко като си легна, та приключвам с яденето към 19 часа.![]()
...но във тебе като рана
"Защо?"